Skip to content
Továrna Mondelez v Bratislavě
Továrna Mondelez v Bratislavě

Tisková zpráva -

Mondelēz International vyrobí v Bratislave viac čokoládovej hmoty

  • Mondelēz International do svojej továrne v širšom centre slovenskej metropoly investoval takmer 4.5 milióny eur.
  • Modernejšia linka umožní vyrobiť vyššie objemy čokoládovej hmoty a zlepší kvalitu vyrábanej hmoty.
  • Aktuálna investícia je ďalšou po tom, čo v roku 2019 v bratislavskom závode začali vďaka necelým 7 miliónom euro vyrábať obľúbené pralinky Milka Moments.

Bratislava 22. apríla 2021 – Takmer štyri a pol milióna eur investovala v tomto roku (2021) do svojho výrobného závodu v Bratislave spoločnosť Mondelēz International. V továrni došlo k modernizácii a zároveň k zvýšeniu kapacity linky určenej na produkciu čokoládovej hmoty. Tá je, spoločne s čokoládovým likérom, hlavnou exportnou devízou závodu, ktorá sa odtiaľto vyváža do radu ďalších európskych tovární spoločnosti. Samotný bratislavský výrobný závod, pre ktorý aktuálne pracuje približne 500 ľudí, je preslávený výrobou praliniek. Unikátny je aj v tom, že je zároveň priamym spracovateľom kakaových bôbov.

„Vďaka tejto investícii budeme schopní dodávať do našej siete, ročne, o štyri a pol tisíca ton viac čokoládovej hmoty tej najvyššej kvality,“ hovorí Miroslav Lorincz, riaditeľ továrne v Bratislave. „Našou nespornou výhodou pre výrobu tejto vstupnej suroviny je, v rámci európskeho regiónu, celkom iste centrálna geografická poloha, kvalitná pracovná sila, ale rovnako tak aj dlhoročná tradícia. Vo výrobe čokoládovej hmoty, kakaového likéru a samostatne balených čokoládových špecialít máme skutočne mimoriadne skúsenosti,“ pripomína Lorincz. V posledných rokoch tak ide o ďalšiu významnú investíciu do tejto továrne.

Už v roku 2019 tu finančná injekcia, vo výške necelých 7 miliónov eur, otvorila cestu pre výrobu praliniek Milka Moments. Kašovitá kakaová hmota vzniká z rozdrvených, parou a vysokými teplotami ošetrených kakaových bôbov. Je základom pre výrobu jednotlivých čokolád, ktoré vznikajú pridaním ďalších surovín, predovšetkým cukru, sušeného mlieka, kakaového masla a ďalších prísad.

Továreň v Bratislave tento rok oslávi 125 rokov od svojho vzniku. Založil ju pôvodne nemecký výrobca cukroviniek Stollwerck, ktorý do dnešnej slovenskej metropoly v roku 1896 expandoval s časťou svojej produkcie. V prvých rokoch sa tu denne zabalilo okolo 25 kilogramov cukroviniek, teraz sa tu vyrábajú desiatky tisíc ton produktov ročne. Vedľa vybraných produktov značky Figaro a známych bonboniér Tatiana, ktoré sú určené pre český a slovenský trh, ide predovšetkým o produkty značiek Milka, Cadbury, Cote d'Or, Sport, Marabou a Suchard.

Témata

Značky


O spoločnosti Mondelēz International

Mondelēz International je popredným svetovým výrobcom cukroviniek a pečených produktov. V súčasnej dobe zamestnáva viac ako 80-tisíc ľudí a svoje výrobky predáva v 150 krajinách sveta. Medzi najznámejšie značky spoločnosti patria čokolády Milka a Cadbury, sušienky Oreo a LU alebo žuvačky Trident. Do portfólia produktov na slovenskom trhu patria aj značky BeBe Dobré ráno, Opavia, Brumík, Fidorka, Figaro, Halls, Kolonáda, Miňonky či TUC. Obchodné zastúpenie firmy predáva na slovenskom trhu zhruba 500 produktov pod 16 značkami. Mondelēz International okrem továrne a obchodných jednotiek prevádzkuje v Bratislave tiež centrum zdieľaných služieb. Viac na: www.mondelezinternational.com, www.facebook.com/mondelezinter... a www.twitter.com/MDLZ.

Kontakty pro média

Jiří Šebek

Jiří Šebek

Kontakt pro média Corporate & Government Affairs Manager Czech Republic/ Slovakia/ Hungary +420 702 932 937

Mondelez Czech Republic, Mondelez Slovakia a Mondelez Hungária jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě.

Mondelēz International působí v České republice a na Slovensku od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami.