Skip to content
Spoločnosť Mondelez International reaguje na väčší dopyt verejnosti po udržateľnej výrobe potravín a obalov
Spoločnosť Mondelez International reaguje na väčší dopyt verejnosti po udržateľnej výrobe potravín a obalov

Tisková zpráva -

Udržateľnosť plus láska sa rovná láska k udržateľnosti!

BRATISLAVA - 14. februára 2023 – Udržateľnosť plus láska sa rovná láska k udržateľnosti. Taký je výsledok spojenia hodnôt podporujúcich trvalú udržateľnosť spoločnosti Mondelēz International (MDLZ) a čoraz populárnejšieho sviatku zaľúbených sv. Valentína. Práve preto od tohto dňa nájdete Milka dezerty a sušienky Milka, Oreo a BeBe Dobré ráno v obchodoch na Slovensku v hnedých recyklovateľných papierových stojanoch.

"Zaviedli sme udržateľnú výrobu papierových stojanov bez laminácie a plošnej potlače, ktorá šetrí farby, vodu a energiu. Takýto materiál je navyše vhodný na mnohonásobnú opakovanú recykláciu," uviedol Václav Vršínský, ktorý je manažérom pre obchodnú stratégiu na predajných miestach pre SR, ČR a Maďarsko. MDLZ doteraz ročne v regióne spotrebovával viac než milión predmetov na propagáciu.

Václav Vršínský dopĺňa, že ide o reakciu na väčší dopyt verejnosti po udržateľnej výrobe potravín, obalov a propagačných predmetov. "Reagujeme na hodnoty, ktoré samozrejme sami zdieľame s našimi zákazníkmi. Ide o lásku k životnému prostrediu a hľadanie ciest k dosiahnutiu udržateľnosti. Preto sme si položili otázku, či všade potrebujeme stojany. Ak už stojan musíme vyrobiť, začali sme riešiť minimalizáciu jeho dopadu na životné prostredie," vysvetľuje Vršínský.

Len konštrukčnými zmenami bolo podľa neho ušetrených 39 percent materiálu v porovnaní s predchádzajúcou konštrukciou pri zvýšení pevnosti a stability celej konštrukcie. V tomto roku predstavujú nové hnedé stojany 10 percent všetkých používaných stojanov s produktmi MDLZ na Slovensku. V budúcom roku by to už malo byť viac ako polovica.

Zavedenie recyklovateľných stojanov je súčasťou novej stratégie udržateľného spôsobu predaja, ktorú začala spoločnosť MDLZ implementovať pred tromi rokmi. Týka sa aj propagačných materiálov na mieste predaja a zmien celkovej filozofie pracovných postupov s prekrývaním do logistiky a ďalších oblastí, ktoré môžu prispieť k udržateľnosti.

Nové ekologické stojany sú výsledkom práce pražského tímu kreatívneho predaja firmy Mondelez International (MDLZ), ktorý sa rozhodol znížiť dopady predaja cukrovín, čokolády a sušienok na životné prostredie. V regióne ide o test s potenciálom rozšírenia na celé portfólio výrobkov a do ďalších krajín v prípade, že bude úspešný.

O spoločnosti Mondelēz International

Mondelēz International, Inc., (Nasdaq: MDLZ) umožňuje ľuďom „snackovať“ tým správnym spôsobom vo viac ako 150 krajinách po celom svete. S čistými výnosmi vo výške približne 29 miliárd USD za rok 2021 je MDLZ lídrom budúcnosti snackovania s ikonickými globálnymi a lokálnymi značkami, ako sú sušienky OREO, belVita a LU; čokolády Cadbury Dairy Milk, Milka a Toblerone; cukríky Sour Patch Kids a žuvačky Trident. Akcie spoločnosti Mondelēz International sú súčasťou indexov Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 a Dow Jones Sustainability Index. Navštívte www.mondelezinternational.com alebo sledujte spoločnosť na Twitteri na adrese www.twitter.com/MDLZ.

O Mondelēz International na Slovensku

Mondelēz Czech Republic s.r.o. a Mondelēz Slovakia s.r.o. sú súčasťou Mondelēz International. Medzi produkty, ktoré spoločnosť predáva na českom a slovenskom trhu, patria sušienky a oblátky Opavia, BeBe Dobré ráno, tortičky Brumík, oblátky Fidorka, čokoláda Figaro, oblátky Kolonáda, Miňonky a Tatranky či krekry TUC. Spoločnosť pôsobí v Českej republike a na Slovensku od roku 1992. V piatich výrobných závodoch, dvoch obchodných jednotkách a centre excelentnosti zamestnáva 2900 ľudí a v Čechách a na Slovensku predáva 500 produktov pod 18 značkami.

Témata

Značky


CZ: Společnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě. Zaměstnává 80 tisíc lidí a umožňuje spotřebitelům ve více než 150 zemích světa vychutnávat snacky správným způsobem. Mezi její nejznámější globální značky patří čokolády Milka, Cadbury a Toblerone, sušenky Oreo a LU a bonbóny a žvýkačky Halls a Trident. Do portfolia produktů na českém a slovenském trhu patří také značky Opavia Zlaté, BeBe Dobré ráno, Brumík, Fidorka, Figaro, Kolonáda, Miňonky, Tatranky či TUC. V České republice a na Slovensku naše společnost působí od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami. Více na www.mondelezinternational.com, www.facebook.com/mondelezinternational a www.twitter.com/MDLZ.

Kontakty pro média

Jiří Šebek

Jiří Šebek

Kontakt pro média Corporate & Government Affairs Manager Czech Republic/ Slovakia/ Hungary +420 702 932 937

Mondelez Czech Republic, Mondelez Slovakia a Mondelez Hungária jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě.

Mondelēz International působí v České republice a na Slovensku od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami.