Direkt zum Inhalt springen
Berenar informatiu: Homeschooling en temps de pandèmia

News -

Berenar informatiu: Homeschooling en temps de pandèmia


Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau informar-vos que en el berenar informatiu del mes de febrer ens ocupem d’un tema tan actual com és el homeschooling, és a dir, l’escolarització des de casa. El homeschooling, abans una alternativa d’ensenyament per a alguns progenitors, s’ha convertit en el dia a dia de moltes famílies degut al tancament de les escoles durant les fases més crítiques de la pandèmia. A llarg d’aquest últim any totes i tots hem experimentat com de fàcil és perdre la motivació quan les possibilitats d’interacció social i de moviment es redueixen a un mínim mai viscut. La situació de les famílies amb filles i fills en edat d’escolarització és en aquest context especialment difícil. Com aconseguir que els nens i nenes continuïn rebent nous estímuls, puguin sortir de la rutina de tant en quant i no perdin la motivació per aprendre?

La periodista Gemma Terés Arilla gestiona l’associació de mares i pares Escándalo e.V. de l’escola bilingüe berlinesa Joan Miró. Una de les funcions més importants de l’associació és recolzar, a través del seu grup de tutores i tutors, els i les mestres en el dia a dia per garantir que l’ensenyament es dugui a terme de forma bilingüe. En les fases en què l’escola, a causa de la pandèmia, ha hagut de tancar, com és també el cas actualment, les tutores i els tutors han passat a realitzar la seva tasca de forma telemàtica.

En la seva ponència, Gemma Terés ens explicarà les experiències i aprenentatges recollits en aquest últim any de pandèmia i ens parlarà d’eines, mètodes i noves idees per continuar aprenent des de casa. Gemma Terés és, a l’hora, membre fundadora de la junta de Catalanets e.V. i mare de dos nens que creixen multilingües.

El berenar informatiu tindrà lloc el 15 de febrer a les 18 h a través de Zoom Meetings. Això vol dir que tothom que es connecti podrà participar directament a la discussió prevista per després de la ponència. Serà moderat per la Delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz.
L’acte no serà enregistrat, ni penjat al canal de Youtube com sí s’havia fet amb el format anterior. 

Us podeu inscriure a l’acte a través d’aquest enllaç.

Us hi esperem!

L’Equip de la Delegació del Govern a Alemanya

Links

Kategorien

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland

Unsere Aufgabe ist es, die Beziehungen zwischen beiden Ländern in den Bereichen institutionelle Zusammenarbeit, Wirtschaft, Kultur und Medien zu fördern. Insbesondere pflegen wir den Kontakt und Austausch mit den einzelnen Bundesländern. Wir vermitteln katalanische Kultur und Gesellschaft und betreuen die katalanische Community in Deutschland.

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland
Friedrichstr. 185
10117 Berlin
Deutschland