Gå til indhold
Med energi- og vandbesparende teknologier fra hansgrohe kan badeværelset indrettes endnu mere bæredygtigt. Et skifte til EcoSmart og CoolStart produkter skåner ikke blot miljøet men kan også mærkes i form af lavere forbrugsudgifter.
Med energi- og vandbesparende teknologier fra hansgrohe kan badeværelset indrettes endnu mere bæredygtigt. Et skifte til EcoSmart og CoolStart produkter skåner ikke blot miljøet men kan også mærkes i form af lavere forbrugsudgifter.

Pressemeddelelse -

Smarte hansgrohe-teknologier sparer på vand og energi

Bæredygtighed spiller en stadig større rolle i vores tanker, vores handlinger og vores hjem. Her kan mange nemlig gøre en del ændringer, som både påvirker miljøet og energiregningen positivt. Med de kraftigt stigende energipriser er der blot endnu flere argumenter for at udnytte sparepotentialet på badeværelset: Ved at skifte fra en gængs håndbruser til en hansgrohe håndbruser med EcoSmart-teknologi og et forbrug på bare 8,5 liter vand i minuttet kan en husstand på fire spare ca. 1.500 kWh energi årligt på opvarmning af vand, hvilket svarer til 8 % af deres samlede energiforbrug.* Dertil kommer besparelsen på selve vandregningen.

Mindre vand, samme komfort: hansgrohe EcoSmart

Fra venstre: Pulsify Select S, Raindance Select S og Crometta med EcoSmart sparer vand og dermed også energi. Takket være deres stråletyper giver bruserne en skøn bruseoplevelse.

hansgrohe EcoSmart-håndbruserne er udstyret med en speciel gennemstrømsbegrænser. Gennem de innovative stråledyser flyder kun ca. 8,5 liter vand i minuttet, mens tilsvarende brusere uden vandspareteknologi bruger ca. 15 l/min. Men brusekomforten er stadig høj trods mindre vand: Takket være stråletyper som den behagelige PowderRain udnyttes vandet særligt smart og effektivt, så man stadig indhylles i masser af bløde dråber. Det er nemt og hurtigt at skrue den gamle håndbruser af slangen og en ny på, og så er man i gang med at spare vand, energi og penge. Pulsify Select S, Raindance Select S og Crometta EcoSmart håndbruserne passer med deres tidløse design og forskellige overflader harmonisk til forskellige badeværelsesstile.
    

EcoSmart i system

Vernis Shape (venstre) og Crometta E er både smukke og effektive. De bidrager til en mere bæredygtig hverdag med et lavere energiforbrug på badeværelset.

Også Showerpipe brusesystemerne fra serierne Vernis Shape og Crometta E imponerer med deres effektive brug af vores mest værdifulde ressource: vand. De store hovedbrusere med den fyldige Rain-stråle forbruger i EcoSmart-variant kun mellem 8,7 og 7,6 liter vand i minuttet. Både hånd- og hovedbrusere kan også købes og monteres separat. Og det kan det betale sig at skifte: CO2-aftrykket for en husstand på fire personer falder med 400 kg om året på grund af den sparede energi til opvarmning af vand.

Spar varmt vand helt automatisk: CoolStart

Med CoolStart fra hansgrohe bruges der kun varmt vand, når det virkelig er nødvendigt. Som standard flyder der kun koldt vand ud af armaturet.

Smarte teknologier kan også optimere måden, vi bruger vandhanen på. Et godt eksempel er hansgrohe CoolStart-teknologien. Den sørger for, at armaturet kun giver koldt vand, når det åbnes med grebet i midterstilling. Dermed kommer man ikke til unødvendigt at bruge varmt vand, når man f.eks. bare skal skylle tandbørsten. EcoSmart-teknologien, som er integreret i alle hansgrohe håndvaskarmaturer, reducerer samtidig vandforbruget til blot 5 l/min ved tre bars tryk. Der blandes luft i vandet, så vandstrålen er blød, fyldig og behagelig på trods af det lave forbrug. Heller ikke på designfronten er der sparet på noget: hansgrohe har armaturer for enhver smag, hvad enten man ønsker en høj eller lav, kantet eller afrundet, slank eller kraftig vandhane.

Vil du regne på, hvor meget du kan spare ved at skifte hjemmets brusere og armaturer ud med vand- og energibesparende produkter? Prøv hansgrohes vandspareberegner og få syn for sagen!

*Husstandens samlede energiforbrug for varmt vand og varme ved fjernvarme: 18.100 kWh pr. år: https://www.bolius.dk/saa-meget-el-vand-og-varme-bruger-en-gennemsnitsfamilie-279. I beregningen sammenlignes med en gængs bruser med et forbrug på 15 l/min.

Related links

Emner

Kategorier


Mærket hansgrohe

hansgrohe – det er innovative løsninger til bad og køkken, der forener intelligente funktioner, fremragende design og kvalitet med lang levetid. Med prisvindende premiumprodukter former det traditionsrige mærke brugen af vand i køkkenet og på badeværelset. Sammen med den mangeårige samarbejdspartner PHOENIX Design opstår også Smart Living-produkter, der beriger menneskers dagligdag og giver mere funktionalitet og sikkerhed i hjemmet. I den internationale Hansgrohe Group fra Schwarzwald i Sydtyskland står mærket hansgrohe for premiumprodukter i kategorierne brusere, brusesystemer, designafløb, bad- og køkkenarmaturer samt køkkenvaske.

hansgrohe. Meet the beauty of water.

Kontakt

Merete Lykke Karim

Merete Lykke Karim

Pressekontakt Kommunikations- og webkoordinator 87349595
Laura Kjær Henriksen

Laura Kjær Henriksen

Pressekontakt Marketingchef 22990176

Relateret materiale

Brusere og vandhaner til bad og køkken under premiummærket hansgrohe og luksusmærket AXOR

Om Hansgrohe Group – Setting the Beat of Water. Since 1901.

Med sine mærker AXOR og hansgrohe er Hansgrohe Group, som har hovedkontor i Schiltach/Baden-Württemberg, Sydtyskland, en førende virksomhed inden for innovation, design og kvalitet i bad- og køkkenbranchen. Virksomheden, der blev grundlagt i 1901, giver vandet form og funktion med sine armaturer, brusere og brusesystemer. I kombination med sanitet og badeværelsesmøbler tilbyder virksomheden individuelle designmuligheder fra ét og samme sted til helhedsoplevelser på badeværelset. Virksomhedens 122-årige historie præges af opfindelser, såsom den første håndbruser med forskellige stråletyper, det første køkkenarmatur med udtrækstud og den første justerbare bruserstang. Med over 20.000 aktive beskyttede rettigheder står Hansgrohe Group for kvalitetsprodukter med lang levetid og viser ansvarlighed overfor mennesker og miljø. Bæredygtig produktion af ressourcebesparende produkter er centralt i virksomhedens aktiviteter over hele verden. Ved at udvikle innovative teknologier til armaturer og brusere er det målet for Hansgrohe at beskytte vandet som ressource samt at begrænse og tilpasse sig klimaforandringerne under produkternes brugsfase. Som del af sin gennemgående bæredygtighedsstrategi vil Hansgrohe i 2030 have udstyret alle sine vandførende produkter med vandbesparende teknologier under initiativet ”ECO 2030”. 33 datterselskaber, 20 salgskontorer og kunder i over 150 lande gør virksomheden til en pålidelig partner over hele verden. Mærkerne og produkterne under Hansgrohe Group er præmieret med over 700 designpriser siden 1974. Produkterne fra Hansgrohe Group anvendes i projekter verden over – f.eks. på velkendte krydstogtskibe, i luksuriøse 5-stjernede- og boutique-hoteller, i internationale metropoler, i ekstraordinære kurbade, eksklusive badeværelser i hytter og luksusvillaer, offentlige faciliteter og i utallige private hjem. Den høje kvalitetsstandard sikres med produktion på Hansgrohe Groups syv egne fabrikker, hvoraf fire er i Tyskland og én i hhv. Frankrig, USA og Kina. I 2022 omsatte Hansgrohe Group for 1,528 mia. euro (11,4 mia. kr.), og virksomheden beskæftiger ca. 5.600 medarbejdere på verdensplan, heraf over 60 procent i Tyskland.