Gå til indhold
Uppleva Danmarks sjöfartsmuseum i Helsingör under sportlovet.
Uppleva Danmarks sjöfartsmuseum i Helsingör under sportlovet.

Sportlov på M/S: Är du en landkrabba eller en sjöbjörn?

Dato 11 Februar 2023 11:00 – 26 Februar 2023 17:00

Sted M/s Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør


Det är kul på Danmarks sjöfartsmuseum, M/S Museet for Søfart, i Helsingör under sportlovet - och som alltid fritt inträde för barn. Är du en riktig sjöbjörn eller en sjaskig landkrabba?

Du får ett gratis uppdragshäfte som tar dig med på en farofylld resa där du bland annat måste navigera efter stjärnorna, skaffa en tuff sjömanstatuering och smaka en riktig skeppsskorpa. I slutändan får du svaret på om du är en häftig sjöbjörn eller en sjaskig landkrabba! Du kan också gå ombord på DRØMMESKIBETS lekuniversum, där du kan leka besättning och klä ut dig till kock, kapten eller gäst. "Knejpen" är redo för en omgång original sjömanskaraoke. I sjömansverkstaden kan du bygga fartyg eller vad sägs om att göra din egen karnevalsmask, som i museets aktuella Venedigutställning.

När små sjöbussar och landkrabbor blir hungriga måste det gå fort. Caféet står redo med barnmatlådor, serverade i häftiga små kärl, och självklart finns det även mat för de vuxna.

Fri entré för barn och ungdomar under 18 år. Materialpris i Sjömansverkstaden från 30 - 45,- DKK. Museet är öppet under sportlovet till och med 26 februari kl. 11-17. Museet är stängt måndagen den 20 februari.

Scandlinesrabatt & Kulturkortet
Du får 20% rabatt på biljetten til museet mot uppvisande av giltig ForSea biljett Helsingborg-Helsingör.
Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Med Kulturkoret får du som innehavare 20% rabatt på inträdet.
Mer information på museets hemsida. https://mfs.dk/detsker/

Kategorier

Kontakt

Heidi Vesterberg

Heidi Vesterberg

Pressekontakt Presseansvarlig +45 51 24 92 84

Om museet

M/S Museet for Søfart fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis i prisvindende rammer skabt af BIG – Bjarke Ingels Group.

Museet for Søfart
Ny Kronborgvej 1
3000 Helsingør
Denmark