Gå til indhold
"Vores vilde, nye vegetarburger hitter.", siger landechef Henriette Kjær Schmidt, Nestlé Danmark.
"Vores vilde, nye vegetarburger hitter.", siger landechef Henriette Kjær Schmidt, Nestlé Danmark.

Pressemeddelelse -

​Nestlé fortsætter væksten – i Danmark og globalt

Nestlé fortsætter væksten – i Danmark og globalt. I Danmark hitter iskaffe og en vegetarburger hos forbrugerne.

Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, omsatte i første halvår af 2019 for 309 milliarder kr. og havde en organisk vækst på 3,6 pct. Det viser koncernens regnskab for årets to første kvartaler, der viser organisk vækst i alle verdensdele.

Nestlé-koncernens CEO, Mark Schneider, udtaler i forbindelse med regnskabet:

”Vi er opmuntrede af vores resultater i første halvår og har gjort yderligere fremskridt hen imod vores økonomiske mål i 2020. Disciplineret gennemførelse og hurtig innovation bidrog til forbedret organisk vækst og rentabilitet. Vores vækst var bredt baseret i hele verden, og på vores største marked, USA, gik det især godt. På tværs af vores produktkategorier kan vi se, at vores øgede investeringer bag vores mærker og i innovation klart giver gode resultater. Det afspejles i vores stærke momentum inden for dyremad og vores tilbagevenden til en vækstrate inden for kaffe i den midterste del af en encifret vækst. Vores Starbucks-lancering har hidtil været en stor succes, og vi planlægger yderligere geografisk ekspansion og produktinnovation for at få mest muligt ud af denne unikke mulighed. Aktiv porteføljestyring vil fortsat skærpe vores strategiske fokus og placere virksomheden i attraktive højvækst-forretningsområder. Vores værdiskabelsesmodel leverer klart de forventede resultater klart og vil støtte en vedvarende, bæredygtig vækst. "

Nestlés forventninger for resten af året er uændrede, dvs. forventninger om en organisk vækst på 3,5 pct. for hele året.

I Danmark er det nye trends, der især ses hos Nestlé, som betegner første halvår i Danmark som tilfredsstillende:

”Vi har oplevet et fornuftigt salg af Nestlé produkter på tværs af kategorier og kunder. Udover klassikere som bl.a. Nescafé, KitKat, Havre Cheerios og Nesquik har forbrugerne også fået smag for nye produkter såsom Hälsans Kök Incredible Burger. Vi har samplet rigtig mange vegetarburgere, og tilbagemeldingerne er meget positive både fra vegetarer, fleksitarer samt kødelskere.

Trods et lidt koldt forår er efterspørgslen også steget for kold kaffe lavet på NESCAFÉ GOLD Crema blandet direkte i kold mælk og på NESCAFÉ Ice coffee kaffespecialitet. Når varmen forhåbentlig slår igennem, forventer vi at se salget stige yderligere,” siger landechef Henriette Kjær Schmidt.

Hos Nespresso satser man på investeringer i udsatte kafferegioner.

For i maj lancerede Nespresso et nyt ambitiøst bæredygtighedsprogram under navnet Reviving Origins - et sortiment, der har til formål at puste nyt liv i udsatte kafferegioner gennem en investering på 10 mio. schweizerfranc (ca. 68 mio. danske kroner) i løbet af de næste fem år.

Hvert år vil Nespresso introducere særlige Limited Edition-kaffevarianter fra disse områder, der kan have været plaget af konflikter, naturkatastrofer eller økonomisk tilbagegang, der har ødelagt deres kaffeproduktion. Første skud på stammen i det nye Reviving Origins-sortiment kommer fra henholdsvis Zimbabwe og Colombia.

"Det er spændende for os med denne måde at tænke social bæredygtighed direkte ind i produktudviklingen, og vi ved, at de danske forbrugere ønsker at gøre en forskel gennem deres forbrug. Vi glæder os til at afsløre flere spændende kaffevarianter de kommende år og bygge videre på denne platform," siger Gitte Sarlvit, Marketing Director for Nespresso Danmark.

Yderligere informationer fås ved henvendelse til kommunikationschef Martin Broberg, Nestlé Danmark: 2321 2371 

Emner

Kategorier


Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed og er også den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året. Nestlé er til stede i 189 lande i verden og har 308.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 603 mia. kr. Virksomhedens formål er at øge livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid. Nestlé tilbyder en bred vifte af produkter og serviceydelser til mennesker og kæledyr gennem hele deres liv. Nestlés mere end 2.000 mærker spænder fra globale brands som Nescafé, Nespresso, Nesquik, After Eight, Purina Petfood, NAN, Cheerios og KITKAT til lokale favoritter som fx OSCAR. Nestlé bygger sin strategi på ernæring, sundhed og velvære. Nestlé har hovedkontor i den schweiziske by Vevey, hvor den blev grundlagt for mere end 150 år siden.

Kontakt

Anna Rise

Anna Rise

Pressekontakt Kommunikationschef, Danmark

Relateret materiale

Velkommen til Nestlé Danmark!

Nestlé Danmark forhandler og markedsfører en række stærke varemærker som NESCAFÉ, NAN, Hälsans Kök, Maggi, Smarties, After Eight, NESCAFÉ Dolce Gusto, NESQUIK, FITNESS og CHEERIOS.

Alle produkter produceres ud fra en målsætning om at give forbrugeren et kvalitetsprodukt, som smager godt og samtidig er sundt.