Gå til indhold
Kvartalsrapport for Q4 2020 og årsrapport 2020 netop udkommet

Pressemeddelelse -

Kvartalsrapport for Q4 2020 og årsrapport 2020 netop udkommet

Per Kogut, adm. direktør for NNIT udtaler:

“NNIT formåede at holde guidance i 2020. Q4 bidrog med tocifret organisk og profitabel vækst inden for Life Sciences International-forretningen, og opkøbet af Excellis bidrog yderligere til denne vækst. Som forventet påvirkede tab af Novo Nordisk-forretning vækstrate og marginer negativt, og P&P-forretningen blev reduceret, delvist som følge af COVID-19 situationen. Gennem det udfordrende år 2020 har vi fokuseret på udrulningen af vores valgte strategi, og vi ser frem mod et forhåbentligt mere normalt 2021.”

Koncernens omsætningfaldt med 6,5 % til DKK 749m sammenlignet med Q4 2019. Til gengæld steg omsætningen fra Life Sciences International med 37 % (24% organisk vækst) til DKK 136m, mens omsætningen fra Life Sciences Danmark steg med 6,3 % til DKK 67m.

NNIT opkøbte amerikanske Excellis Health Solutions 9.november 2020 og styrkede dermed Gruppens kundeportefølje på tværs afden globale farma-og biotekbranche. Også evnen til at levere end-to-end life sciences it-services til alle kunder blev hermed væsentligt styrket.

NNIT sikrede sig flere store aftaler i Q4:

  • End-to-end it-services for Orifarm, herunder vedligeholdelse af applikationer og drift af infrastruktur.
  • Udvidelse af Veeva Vault Safety-implementeringsaftalen med AstraZeneca i forbindelse medudvikling og produktion af deres COVID-19 vaccine.
  • Generhvervelse af Microsoft Dynamics AX support-aftalen med Pandora.
  • Veeva Regulatory Information Management (RIM) for en global top-10 life sciences virksomhed.


Finansielle nøgletal


Operationelle highlights

  • Omsætningen fra Novo Nordisk-koncernen faldt som forventet med 12 % sammenlignet med Q4 2019. Andelen af NNIT’somsætning fra kunder ud over NovoNordisk var på 72 % sammenlignet med 70 % i Q4 2019.
  • COVID-19 situationen påvirkede fortsat resultaterne i Q4 2020 pga. usikkerhed, der førte til forsinkelser i tenders og projekter.
  • Overskudsgraden før omstruktureringsomkostninger var på 7,3 % sammenlignet med 10 % i Q4 2019.
  • Periodens resultat var på DKK 18m sammenlignet med DKK 58m i Q4 2019, hvilket bunder i den lavere overskudsgrad, en stigning i særlige poster samt justering af earnout-aftalen.

Guidance for 2021

I 2021 forventer vi igen at kunne levere vækst på baggrund af vækst inden for Life Sciences International samt momentum inden for vores Winning Solutions. Private & Public-segmentet forventes forsat at være udfordret af forsinkelser i projekter og tenders, delvist som følge af COVID-19 situationen. Vi forudser derfor væsentlige guidance-følsomheder, også selvom NNIT har sikret en solid backlog. Guidance for 2021 er som følger (i rapporteret valuta):

  • Omsætningsvækst på 1-4 %.
  • Overskudsgradfør omstruktureringsomkostninger på 6-7 %.
  • Investeringsniveau (CAPEX) på 5-7 %.

Related links

Emner

Kategorier


Vi gør digital transformation til virkelighed – og sammen gør vi en forskel til gavn for erhvervslivet og samfundet

NNIT-gruppen servicerer verden med en lang række it-og rådgivningsydelser i alle led af forsyningskæden; på de indre linjer i virksomhederne, i produktionen, og i salg og levering til kunder. Vi er specialister i at it-understøtte verdens mest regulerede brancher med strenge krav til proces, kvalitetsstyring, datahåndtering og dokumentation– og i at guide dem på deres digitale rejse.

Gruppen består af moder- og driftsselskabet NNIT A/S samt datterselskaberne Valience, SCALES og ExcellisHealth Solutions, der tilsammen beskæftigerover3.000 medarbejdere, primært i Europa, Asien og USA.

I Danmark, hvor NNIT-gruppen har sit hovedsæde,er vi et af de førende it-konsulenthuse med kunder inden for både den private og offentlige sektor på tværs af brancher. I resten af Europa, USA og Asien fokuserer vi udelukkende på virksomheder inden for life sciences.

Læs mere på www.nnit.com/da

Kontakt

Tina Joanne Hindsbo

Tina Joanne Hindsbo

Pressekontakt Media Relations Manager +45 3077 9578

Relateret materiale

Vi gør digital transformation til virkelighed – og sammen gør vi en forskel til gavn for erhvervslivet og samfundet

NNIT A/S er en af Danmarks førende leverandører af it-services og rådgivning. NNIT A/S leverer en bred vifte af it-services og -løsninger til sine kunder, primært inden for life sciences-sektoren i Danmark og internationalt samt til kunder inden for kundegrupperne public, enterprise og finance i Danmark.

NNIT
Østmarken 3A
DK-2860 Søborg
Denmark
Besøg vores andre nyhedsrum