Gå til indhold
Sébastian Loeb og Peugeot 208 T16 Pikes Peak satte ny rekord

Pressemeddelelse -

Sébastian Loeb og Peugeot 208 T16 Pikes Peak satte ny rekord

Efter måneders forventning, har Sébastien Loeb knust Pikes Peak International Hill Climb rekorden med en imponerende tid på 8m13.878s i 208 T16 Pikes Peak. Franskmanden kørte de 20 km og 156 hjørner på bjerget med en gennemsnitlig hastighed på 145km/t.

Loebs tid satte den tidligere rekord på 9m46.164s, som blev sat af Rhys Millen sidste år, grundigt til vægs. ”For mig har dette været årets race”, sagde Sébastian Loeb, da han nåede målstregen, som lå i en højde på 4.300 i Rocky Mountains. ”I starten af løbet følte jeg et vist pres, for jeg vidste, hvor meget arbejde og hvor store investeringer både Peugeot og alle partnerne havde lagt i dette projekt – og nu var det op til mig at performe.”

Loeb startede som den første i Unlimited klassen og slap de 875 hestekræfter løs om morgenen efter, at alle motorcyklerne var passeret. Der var dog en del forsinkelse, hvilket gav bekymring i teamet, da vejret ofte spiller en afgørende rolle pga. højden. ”Da jeg ventede på take-off ved startlinjen, kunne jeg se mørke skyer lukke sig omkring bjergets top”, fortæller Loeb, ”Jeg tænkte, at hvis vi ikke snart kom af sted, ville det blive virkelig vanskeligt.”

Men Loeb fyrede sin 208 T16 Pikes Peak af sted som en raket gennem skyerne i en tid, som var hurtigere end Peugeot Sports computer troede var muligt. Den ideelle teoretiske tid, som var beregnet ud fra Loebs tests op ad Colorado bjerget, var 8m15 s – en tid, som den 9 dobbelte rally verdensmester barberede hele 2 sekunder af.

”Jeg er virkelig lykkelig over, at løbet endte så godt”, fortæller Loeb. ”Jeg havde ikke forventet at gøre det bedre end 8m15s, så at gennemføre på 8m13s var fantastisk. Før starten var jeg ikke helt sikker på, om jeg skulle køre den helt ud til grænsen eller om jeg blot skulle holde et komfortabelt tempo for at nå sejren. Til sidst besluttede jeg mig for at presse den helt til grænsen.”

Resultatet er spektakulært og Sébastian Loeb tilhører nu en særlig gruppe af Pikes Peak vindere.  Det er netop 25 år siden, at Ari Vatanen slog Pikes Peak rekorden for Peugeot med 405 T16 Pikes Peak med tiden 10m47.220 s på grusvej.

Sidste års vinder, Rhys Millen, kom ind på andenpladsen i sin Hyundai RMR PM580-T, 49 sekunder efter Sébastian Loeb.”Man kan roligt sige, at vi gik efter andenpladsen”, fortæller Millen. ”Jeg vidste, at jeg ikke kunne slå Sébastians tid, så jeg besluttede mig for ikke at løbe nogen risiko. Man må give Loeb og Peugeot Sport: De var¨uovervindelige! Den tid de satte, var simpelthen utrolig. Hvornår bliver den slået? Måske aldrig……”


Emner

Kategorier

Kontakt

Hanne Langsig Sørensen

Hanne Langsig Sørensen

Pressekontakt Head of Group PR +45 21 72 51 72

Relateret materiale

Motion & Emotion

K. W. Bruun Import A/S er Nordens største Peugeot-importør og varetager markedsføring og salg af Peugeot-biler samt salg af reservedele og tilbehør i Danmark, Sverige, Island, Færøerne, Letland og Estland.
I Danmark er Peugeot et af de mest populære bilmærker. Peugeot har således i 10 af de seneste 12 år været Danmarks mest købte personbilsmærke, og når det gælder varebiler, har Peugeot Danmarks bredeste modelprogram. Peugeot har 56 forhandlere i Danmark og et endnu større antal serviceværksteder, der foretager service på de ca. 250.000 person-og varebiler, der kører på de danske veje.

Peugeot Danmark
Hovedvejen 1
2600 Glostrup
Danmark