Gå til indhold
Heldigvis kan vi i Danmark købe en Megane R.S. Trophy med samme 300 HK motor. Pris 484.900 DKK.
Heldigvis kan vi i Danmark købe en Megane R.S. Trophy med samme 300 HK motor. Pris 484.900 DKK.

Pressemeddelelse -

Renault Megane R.S. Trophy-R gør det igen

Indenfor meget kort tid er to ikoniske fartrekorder sat. Først blev rekorden på den kendte Nordsløjfe kaldet ”Ringen” slået og onsdag den 24. juli var det så den legendariske F1 bane Spa-Francorchamps i Belgien der fik besøg af RS-teamet og verdens hurtigste forhjulstrukne bil. Som en klokkeklar og naturlig opfølgning på succesen fra Nürburgring, blev rekorden på SPA-Francorchamps sat uden så mange dikkedarer – faktisk blev rekorden slået med 5 sek. i første forsøg!

Som altid med den lynhurtige Laurent Hurgon ved rattet, blev rekorden sat og samtidig live-streamet til en masse entusiastiske fans, der fulgte med fra hele verden. Selve banen har altid har været meget populær da den er hurtig, kompleks og meget varieret – en cocktail, der altså passer den voldsomme Renault Megane R.S. Trophy-R rigtig godt.

Med to rekorder allerede sat ligger vejen åben for endnu vildere udfordringer. Og titlen som verdens hurtigste forhjulstrukne bil kræver næsten endnu et kapitel. Spørgsmålet er bare om andre tager kampen op eller Renault selv finder på nye rekorder at slå. Følg med.

-For 15 år siden i 2004 startede RS sagaen og fortællingen om über sportslige Renault biler, der hurtigt blev eftertragtede sportsvogne for almindelige mennesker. Og præcis som forgængerne, har den nye MEGANE R.S. TROPHY-R som er det korrekte navn, netop slået to rekorder, der er endnu et perfekt match til Renaults sportslige image.

- Først satte MEGANE R.S. TROPHY-R ny officiel rekordtid på 07’40’’100 på Nordsløjfens 20,6 km. Referencetiden for den fulde officielle omgang på præcis 20,832 km er 07’45’’389.

- Dernæst satte MEGANE R.S. TROPHY-R ny rekort på SPA med tiden 2.48,338.

-MEGANE R.S. TROPHY-R er udrustet med samme 300 hk motor som vi kender fra Mégane R.S. Trophy. De forøgede præstationer er et resultat af reduceret vægt (-130kg), forbedret aerodynamik og trimmet opsætning af chassis.

-Renault MEGANE R.S. TROPHY-R lanceres i Danmark i slutningen af 2019 i begrænset antal..

-Renault Sport samarbejder fortsat med nogle af branchens bedste specialister på hver deres område: Akrapovič udstødningsystemer, Brembo bremser, Bridgestone dæk, Öhlins støddæmpere og Sabelt skålsæder.

-Renault RS modeller forhandles i Danmark via Hessel i Tilst og Albertslund

Se rekord videoen fra SPA-Francorchamps på YouTube: R.S SPA rekord

Se rekord videoen fra Nürburgring på YouTube : R.S Nürburgring rekord

Læs mere om Megane R.S. Trophy-R : Renault Megane R.S Trophy-R

Related links

Emner

Kategorier


Om Renault Gruppen

  • Groupe Renault: https://group.renault.com
  • Renault Nissan Mitsubishi-alliancen: https://www.alliance-2022.com
  • I 2018 solgte Renault knapt 3,9 millioner biler verden over. Koncernen har 180.000 ansatte fordelt på 36 produktionsanlæg.
  • Renault Gruppen består af Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine og Lada.
  • Som pioner og førende fabrikant af elektriske køretøjer i Europa tilbyder Renault Gruppen den mest komplette serie af elbiler på markedet i form af ZOE, Twizy, Kangoo Z.E. og Master Z.E.
  • I 2022 vil Renault Gruppens modelserie omfatte otte elektriske biler og 12 hybridmodeller.
  • Renault lancerede i 1965 med Renault 16 verdens første moderne mellemklassebil med forhjulstræk, fire døre, stor bagklap og multiindstillelige bagsæder. Det er siden blevet standarden for familiebiler.
  • Med Espace skabte Renault i 1984 verdens første SUV-bil. Konkurrenterne så til, indtil konceptet var en succes, i dag er alle bilfabrikanter med, og SUV-klassen er nu Danmarks største.
  • Med Alpine A110 sendte Renault i 2017 efterfølgeren til den legendariske sportsvogn af samme navn på markedet. Førsteudgaven blev lanceret i 1961 og vandt utallige rallyer, herunder Rallye Monte-Carlo i 1971. Dagens nye Alpine-model har på rekordtid vundet ry som en let, adræt køremaskine med køreglæde i højsædet.
  • Renault CLIO er den mest solgte franske bil nogensinde med over 15. mio. solgte eksemplarer siden 1990.
  • Renault har været med i Formel 1 i flere omgange og vandt konstruktørernes verdensmesterskab i 2005 og 2006. Renault gjorde comeback i 2016, og i år stiller man op med den nye R.S.19-racer, der køres af australieren Daniel Ricciardo og tyskeren Nico Hülkenberg.

Renault Nordic A/S er et Nordisk datterselskab af den franske bilproducent Groupe Renault. Siden 2008 har Renault Nordic A/S solgt person- og varebiler samt stået for servicedelen i Norden. I Norden forhandles tre mærker, Renault, Dacia og Alpine – dog ikke Alpine i Danmark.

Groupe Renault stammer fra Renault, der helt tilbage i 1898 startede virksomheden i Paris. Groupe Renault er en del af Renault Nissan Mitsubishi-alliancen, der igen i 2018 var verdens største bilproducent med godt 10,7 millioner solgte biler.

Groupe Renault
https://group.renault.com

Renault Nissan Mitsubishi-alliancen:

https://www.alliance-2022.com

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark