Skip to content
Toetsen nu ook mogelijk in Microsoft Teams met de Dugga app. Foto: Maksim Taraso
Toetsen nu ook mogelijk in Microsoft Teams met de Dugga app. Foto: Maksim Taraso

Press release -

Dugga maakt toetsen in Microsoft Teams mogelijk: KSE als eerste school ter wereld

Het Zweeds-Nederlands edtechbedrijf Dugga kondigt vandaag haar integratie in Microsoft Teams aan. De Dugga-integratie maakt het docenten mogelijk om alle soorten toetsen en opdrachten binnen Teams te maken. Bovendien kunnen docenten met Dugga in Teams nu van tevoren toetsen plannen, samenwerken met collega's, resultaten publiceren en waardevolle feedback geven, zowel individueel als aan de hele klas. KSE als Microsoft Showcase School te Etten-Leur is de eerste school die deze integratie in Teams mag ervaren.

In de afgelopen jaren is de behoefte aan hoe we lessen geven en kennis op scholen beoordelen enorm veranderd. Van papier en pen tot oplossingen die echt geïntegreerd en toegankelijk zijn in het digitale ecosysteem van de scholen. Dit heeft geleid tot een toenemende vraag onder leerkrachten om alle soorten lessen en beoordelingen voor hun klas in Microsoft Teams uit te voeren. Microsoft en Dugga hebben dit ter harte genomen en Microsoft Teams kan nu alle soorten beoordelingen aanbieden via de Dugga-app.

KSE gebruikt DUGGA voor digitale toetsing

De lancering van de nieuwe integratie maakt beoordeling op afstand mogelijk, vooral tijdens de huidige schoolsluitingen als gevolg van Covid-19. Corona geeft ook versnelling aan ontwikkelingen in onderwijs. Net als bij zoveel andere VO scholen, wordt ook binnen de KSE al langer gewerkt aan nieuwe werkvormen en meer digitale ondersteuning van het onderwijs.

“Als Microsoft Showcase School waren wij direct in staat om bijna het volledige lesprogramma vanaf de tweede dag dat de scholen gesloten werden door docenten te laten invullen. Een aantal enthousiaste collega’s namen het voortouw om instructies te maken voor al onze docenten. Dat hebben zij fantastisch opgepakt en begeleid. Daarom noemen wij hen ons ‘DreamTeam’.
Onze docenten geven alle lessen via Teams met een veelheid aan ondersteunende middelen en met zo veel mogelijk interactiviteit. Na twee weken kwam de vraag om meer formatief te kunnen toetsen met de leerlingen. Diezelfde dag was de oplossing operationeel bij de eerste groep docenten. Uiteraard is ons DreamTeam hier ook weer bij betrokken”,
zegt Leon Geers, directeur bedrijfsvoering KSE.

Onder leiding van Jack Aerts is onderzoek gedaan naar mogelijkheden op het gebied van digitaal toetsen. Dit initiatief kwam tevens voort uit de vraag vanuit docenten en directie.

”Dugga was in staat om snel de benodigde aanpassingen te doen en na drie werkdagen hadden we de eerste groep van tien docenten al met hun klassen aan de slag. In ons projectteam hebben we dagelijks kort overleg gehad met KSE en Dugga om dit succes te realiseren.”, zegt Jack Aerts, projectleider vanuit Work>flows.

“Nu zijn 2500 leerlingen aangesloten, net als 170 docenten. In de eerste twee weken van april zijn al meer dan 100 toetsen afgenomen waarbij er 1169 ingeleverde exemplaren zijn. Meer toetsen staan voor de komende dagen gepland. Met beperkte instructies zijn we van start gegaan. Het DreamTeam verzorgde hulp aan collega’s met o.a. korte instructievideo’s. Zij zijn er om met raad en daad collega’s bij te staan. Toetsen worden samen gemaakt en gedeeld, zodat andere collega’s op weg worden geholpen.”, zegt Margot van Houwelingen, projectleider, docent Nederlands.

Deze week is de Dugga-integratie met Teams tot stand gekomen. Het is mogelijk om direct vanuit Teams een toets te plannen voor een klas en daar ook individuele leerlingen aan toe te voegen.

“Wij willen ook dat zo gauw mogelijk gaan inzetten. Kortom, een zeer succesvolle start van dit veelbelovende Zweeds-Nederlands product", aldus Leon Geers.

Dugga begon als een onderzoeksproject aan de Stockholm School of Economics en Stockholm University waar de Nederlandse mede-oprichter Claudia Rademaker werkzaam was als onderzoeker en professor. Het onderzoeksproject werd gefinancieerd door het Swedish National Agency for Innovation (VINNOVA).

"Bij Dugga begrijpen we de behoefte onder leerkrachten die alle soorten lessen en beoordelingen voor hun klas in Teams willen uitvoeren. We zijn erg blij dat dit nu mogelijk is met de Dugga-app beschikbaar in Teams en dat KSE als eerste scholengemeenschap dit mag ervaren", zegt Claudia Rademaker, Vice President en co-founder Dugga.

Hoe komt de Dugga-integratie het onderwijs ten goede?

1. Implementeer een digitaal toetssysteem van wereldklasse - Met Dugga in Teams kunnen docenten beschikken over alle functies die nodig zijn om een one-stop-oplossing te bieden voor alle soorten toetsen en opdrachten.

2. Toepasbaar voor alle vakken – Dankzij Dugga's vele verschillende vraagtypes zorgen voor een pedagogisch en werkdrukverlagend platform. Docenten kunnen verschillende soorten toetsen en opdrachten maken en plannen en audio-, pdf- en filmbestanden uploaden.

3. Geschikt voor alle soorten onderwijs - Dugga biedt alle functies die scholen nodig hebben voor het beoordelen van kennis, zoals het maken van toetsen, het plannen van toetsevenementen, verschillende beveiligingsniveaus, automatisch opslaan, Immersive Reader en andere toegankelijkheidstools om leerlingen meer mogelijkheden te bieden.

4. Continuïteit en toegankelijkheid – Zowel docenten als studenten kunnen alle soorten toetsen en opdrachten op één plek verzamelen. Mocht het internet off-line raken, worden de toetsen nog steeds geleverd. Dugga is platform en systeem onafhankelijk en kan gebruikt worden met PC Windows, Mac iOS, Chromebook en iPad.

Related links

Subjects

Tags


Dugga is a fast-growing EdTech company that has developed a digital solution for all types of knowledge evaluation. The company started as a research project and is used by top schools and municipalities. Dugga has created a unique arena to bring the school's needs into its assessment platform. Through transparency and dialogue with teachers and students, pedagogy, technology and innovation are used to continuously develop Dugga.

Press contacts

Claudia Rademaker

Claudia Rademaker

Press contact VP, CMO, Co-Founder +46 (0)8-30 70 80
Peter Wilcke

Peter Wilcke

Press contact CEO 070-6969456

Related stories

Schools worldwide use Dugga for digital tests, exams and assignments

Dugga is a Swedish EdTech company offering digital knowledge assessment solutions, suitable for hybrid learning: in-class and remote assessment. Its assessment platform is easy-to-use, collaborative, secure and can be used for all types of tests, exams, assignments, and high-stake exams. Dugga helps schools increase quality in learning, allows teachers to spend more quality time with their students and provides equal opportunities with assessment which is crucial for each student’s learning process. The company started as a research project and is today used by schools worldwide.

Dugga - Digital Assessment
Torsgatan 39
113 62 Stockholm
Sweden
Visit our other newsrooms