Skip to content
Tidligere norsk utvekslingsstudent sikrer kreativitetspraksisplass i Vest-Afrika

Press release -

Tidligere norsk utvekslingsstudent sikrer kreativitetspraksisplass i Vest-Afrika

OSLO, NORGE [5.3.2024] - Norun Igeltjørn-Brænd, en norsk alumna fra Educatius sitt utvekslingsprogram for videregående skoler i USA, har blitt tildelt en ettertraktet plass i Aiducatius Kreativitetspraksis i Gambia. Denne æren fremhever hennes kunstneriske talent og lidenskap for kulturell utveksling.

Under hennes kulturelle utveksling i USA, omfavnet Norun ikke bare akademiske utfordringer, men blomstret også kreativt, tok kunst som et fag og oppnådde bemerkelsesverdig suksess. "Jeg har vært engasjert med tegning og maling fra ung alder, og på videregående skole fordypet jeg meg i jevnlig oljemaling. Jeg deltok i 'The Scholastic Art and Writing Awards' i Michigan og var begeistret for å vinne en gullmedalje for min region - de plasserte til og med maleriet mitt i et lokalt museum!" sier Norun.

Aiducatius Kreativitetspraksis, et to-ukers program i midten av juni, tilbyr Norun og de andre internasjonale deltakerne muligheten til å delta i kunstneriske aktiviteter med elever på St. Martin's School i Gambia. Praksisplassene vil lære om lokale kreative teknikker og fordype seg i den gambiske kulturen, samtidig som de fasiliteter kunstneriske verksteder og kreativitetsøvelser for elever fra barnehage til 12. klasse. De utvalgte deltakerne måtte sende inn et forslag til aktiviteter de ville planlegge og ble valgt av et panel av internasjonale dommere, med endelig utvelgelse utført av lærerne ved St. Martin's School.

Educatius, som forplikter seg til å fremme globalt medborgerskap gjennom utdanning og kulturell utveksling, har støttet St. Martin's School siden 2009 gjennom sitt veldedige arbeid gjennom Aiducatius-programmet. Skolen, som ligger i Kartong, Gambia, betjener over tusen elever og drar nytte av Educatius' bidrag, som gir viktige utdanningsressurser.

Noruns utvelgelse for Aiducatius Kreativitetspraksis er en inspirasjon for unge kunstnere og elever som aspirerer til å gjøre en positiv global innvirkning. Hennes reise fra en utvekslingsstudent på videregående skole til en internasjonal intern er et eksempel på den transformative kraften til kunst og utdanning i å bygge broer mellom kulturer.

Related links

Topics

Categories


Med 20 års erfaring og kontorer i 22 land er Educatius den største organisasjonen for akademiske utvekslingsprogrammer i utlandet. Hvert år sørger Educatius for at over 8 000 internasjonale studenter fra 60 land deltar på high school-programmer i USA, Storbritannia, Irland, Europa, Australia og Canada, og at vertsfamiliene og partnerne våre får en enestående opplevelse. I tillegg bidrar Educatius til å forbedre tilgangen til utdanning gjennom sin støtte til Aiducatius, som kommer studenter i Tanzania, Gambia, Brasil og Ecuador til gode.

Contacts

Related content

Unlock the world. Study abroad.

As a leading provider of international exchange programs, Educatius boasts 20 years of experience and is the largest organization dedicated to academic high school programs abroad.

Educatius
Kungsportsavenyen 32
SE-411 36 Gothenburg
Sweden