Skip to content
Auhinna võitis ka Eesti tervisetehnoloogia ettevõte Antegenes, mis tegeleb vähi täppisennetusega.
Auhinna võitis ka Eesti tervisetehnoloogia ettevõte Antegenes, mis tegeleb vähi täppisennetusega.

Press release -

EIT Health annab kuni 50 000 eurot ja pakub mentorlust 12-le iduettevõttele, mis aitavad lahendada eakate heaolu probleeme

EIT Health annab kuni 50 000 eurot ja pakub mentorlust 12-le iduettevõttele, mis aitavad lahendada eakate heaolu probleeme

•EIT Health koos 10 rahvusvahelise partneriga avalikustasid 12 idufirmat, kes pälvisid Healthy Longevity Catalyst Award’i.

•Iga idufirma saab kuni 50 000 eurot ja mentorlust eakate hoolekande uuendusteks.

•Toetus ja mentorlus on mõeldud lahendamaks peamisi valdkonna probleeme, kiirendades eakate hoolduses uute lahenduste kasutuselevõttu.

EIT Health, Euroopa Liidu organ, mis on osa Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudist (EIT), annab uhkusega teada Healthy Longevity Catalyst Award’i nominendid. Auhind on osa ülemaailmsest konkursist Healthy Longevity Global Competition, mis tunnustab murrangulisi uuendusi tervise ja elujõu parandamises elu hilisemas faasis.

Rahvastiku vananemine on ülemaailmne väljakutse. Demograafilised muutused eskaleeruvad ja aastaks 2050 (1) on üle 60-aastaste inimeste arv hinnanguliselt juba 2,1 miljardit. Seonduvate probleemidega toimetulekuks, annab EIT Health Catalyst Awards’i auhinna välja läbi oma programmide Bridgehead ja InnoStars Awards. See algatus on ülemaailmse konkursi esimene etapp, mille eesmärk on tegeleda terviklikult vananemisega seotud probleemidega.

Uuendustegevus selles valdkonnas seab idufirmadele ja ettevõtetele olulisi takistusi, alates keerulisest tervishoiueeskirjades navigeerimisest kuni võitluseni piisava rahastamise ja turulepääsu eest. Catalyst Awards ei ole seega lihtsalt võimalus, vaid vajadus, pakkudes ettevõtetele elutähtsat tuge, mis on vajalik eakate füüsilisele, vaimsele ja sotsiaalsele heaolule keskendumisel.

"EIT Health teatab uhkusega, et toetab 12 idufirmat, millest igaüks saab kuni 50 000 eurot koos mentorlusega, et tuua turule uusi innovaatilisi tooteid ja teenuseid vananeva elanikkonnaga seotud pakiliste probleemide lahendamiseks. See mentorlus on eriti oluline ettevõtetele, mis seisavad silmitsi regulatsioonide, rahastamise ja turule sisenemise küsimustega. Tänu koostööle oma ülemaailmsete partneritega(2) oleme sammu võrra lähemal eakate hoolekande muutmisele, mis on otseselt vastavuses EIT Health’i missiooniga parandada elukvaliteeti," ütles Jean-Marc Bourez, EIT Health tegevjuht.

Auhinna võitis ka Eesti tervisetehnoloogia ettevõte Antegenes, mis tegeleb vähi täppisennetusega. “Vähiennetusega tuleb alustada varakult, sest meie vähiriskid on väga erinevad. Paljusid kasvajaid on võimalik vältida ja neid, mida pole, saab varaselt avastades efektiivselt ravida. Antegenesi geenitestid on mõeldud kõigile täiskasvanutele ja aitavad üles leida kõrgenenud vähiriskiga inimesed, et nad saaksid sõltumata vanusest õigeaegselt uuringutele ning personaalse jälgimisplaani. EIT Healthi toetus on väga oluline, sest aitab kaasa meie missioonile pakkuda inimestele paremat tervist ja pikemat elu,” ütles Antegenesi tegevjuht Dr Peeter Padrik.

See ülemaailmne konkurss, mille algatas USA Riiklik Meditsiiniakadeemia, on koondanud talente erinevatest sektoritest, sealhulgas teadusest, meditsiinist, tehnoloogiast, rahandusest ja sotsiaalteadustest, et tunnustada murrangulisi ideid. Konkurss on kolme-etapiline: algab Catalyst Awards’ga, sellele järgneb Accelerator Award ja kulmineerub peaauhinnaga.

1. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/ageing-and-health#:~:text=By%202050%2C%20the%20world's%20population,2050%20to%20reach%20426%20million.

2. Academia Sinica of Taiwan; National Agency for Research and Development of Chile; Chinese Academy of Medical Sciences; EIT Health; Agency for Medical Research and Development of Japan; Ministry of Health / National Research Foundation of Singapore; Research Grants Council of the Hong Kong Special Administrative Region, China; UK Research & Innovation; US National Academy of Medicine; National Institute on Aging

BRIDGEHEAD PROGRAMMI CATALYSTI AUHINNA SAAJAD 2023:

Antegenes (Eesti) on välja töötanud uudsed geenitestid, mis hindavad inimese personaalseid vähiriske ja annavad teaduslikult põhjendatud meditsiinilised soovitused haiguse ennetamiseks. Saadaval on rinna-, eesnäärme- ja jämesoolevähi ning naha melanoomi testid, mis aitavad ennetada kõige levinumaid ja surmavamaid vähivorme.

HMG Systems Engineering GmbH (Saksamaa) on välja töötanud otsusetoe PGXperts System, mille eesmärk on personaliseerida ravi, parandada ravimteraapia ohutust ja pakkuda paremat patsiendi heaolu.

Micro-Cosmos (Holland) aitab haiglaravil olevatel patsientidel kiiremini taastuda, vähendades väliseid stiimuleid, mis parandavad und ja puhkust. Micro-Cosmos kuppel vähendab heli ja valgust, pakkudes patsientidele turvalist ja privaatset keskkonda.

OaCP IE LTD (Iirimaa) muudab vähktõve ja infektsioonide jaoks olulised DNA-testid kiiremaks ja kättesaadavamaks.

Osteobionix (Hispaania) on koos ITC ja kvalifitseeritud rindkere kirurgidega välja töötanud patenteeritud ning kliiniliselt valideeritud oBreathe patsiendispetsiifilise rindkere seina rekonstrueerimise implantaadi, mis võimaldab füsioloogilist hingamist ning taastab kuju ja funktsiooni.

Stroke2Prevent B.V. (Holland) on välja töötanud A-View – seadme, mis võimaldab arstidel saada reaalajas teavet pimeala lahendamiseks aordikaare ja veresoonte ultraheliuuringu ajal ning kohandada kirurgilist strateegiat nii, et see tooks patsiendile parimat kasu.

INNOSTARS AWARDS CATALYST AUHINNA SAAJAD 2023:

NIB biotec srl (Itaalia) on välja töötanud eesnäärmevähi nutika skriinimise biosensoril ScreeNIB, mis kasutab eesnäärmevähi biomarkeritena uriinimolekule, pakkudes kiiret ja detsentraliseeritud diagnostikalahendust väljaspool haiglaid.

I-R3 Therapiesi Orgavalue (Portugal) eesmärk on biotehnikat kasutades luua personaliseeritud inimmaksasid, et lühendada elundite siirdamise järjekordi.

IPLEXMED, LDA (Portugal) lahendus võimaldab kiiresti ja usaldusväärselt tuvastada mitmeid nakkustekitajaid ja nende ravimiresistentsuse profiili hoolekandekeskuses ja kodus, võimaldades isikupärastatud ravi ja haiguste reaalajas jälgimist.

Breathing Solutions, Lda (Portugal) on välja töötanud nutika inhalaatori eBreathie, mis muudab traditsioonilised inhalaatorid "nutikateks" seadmeteks, võimaldades patsientidel ja arstidel jälgida ravimite kasutamist, sümptomeid ja pakkuda personaalset kaugravi.

Nanodecal (Hispaania) töötab välja kiirdiagnostilist testi kopsupõletikku põhjustavate superbakterite tuvastamiseks vähem kui 10 minutiga, abistades arstidel sihipäraste antibiootikumide väljakirjutamisel ja vältimaks püsivaid infektsioone.

Reon sp. z o.o (Poola) on välja töötanud kasutajasõbraliku SaaS-i veebirakenduse PeryView, mis võimaldab kodus visuaalset välitesti teha, toimides sõeluuringu tööriistana selliste haiguste nagu glaukoom ja neuropaatiad varajaste sümptomite tuvastamiseks.

MÄRKUSED TOIMETAJATELE

Lisateabe saamiseks võtke ühendust max.sattonnay@eithealth.eu


EIT Health

EIT Health on tipptasemel tervisevaldkonna innovatsiooni võrgustik, millel on ligikaudu 130 partnerit ja mida toetab Euroopa Liidu asutus Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituut (EIT). Teeme piiriülest koostööd, et pakkuda uusi lahendusi, mis võimaldavad Euroopa kodanikel elada kauem ja tervemalt.

Ajal, mil eurooplased tegelevad krooniliste haiguste ja mitmekordse haigestumuse probleemiga ning püüavad realiseerida võimalusi, mida tehnoloogia pakub, et minna kaugemale tavapärastest raviviisidest ennetamisele ja tervislikele eluviisidele, vajame mõtteliidreid, uuendajaid ja tõhusaid viise uuenduslike tervishoiulahenduste turule toomiseks.

EIT Health fookus on nendel teemadel. Me viime kokku erinevad osapooled, mida on vaja uute lahenduste loomiseks ja juurutamiseks, sealjuures keskendudes nii haridusele, innovatsioonile kui ka ettevõtete loomisele.


Related links

Topics

Categories


EIT Health

EIT Health is a vast, vibrant community of world leading health innovators backed by the European Union. Working across borders, our network connects approximately 150 world-class partner organisations, as well as entrepreneurs, start-ups and SMEs from the worlds of business, research, education and healthcare delivery. Our ambition is to enable people in Europe to live longer, healthier lives by transforming businesses and delivering new products and services that can progress healthcare in Europe and strengthen our economy.

Related content

About EIT Health Scandinavia

EIT Health is a Knowledge and Innovation Community (KIC) established by the EU body European Institute for Innovation & Technology (EIT). EIT Health is a collaboration between more than 150 Partners within pharma, medtech, healthcare and healthcare funders, research institutions, and universities. Backed by the European Union, EIT Health is Europe’s largest life science collaboration organisation, and one of the largest life science initiatives world-wide. EIT Health is active across three fields: business creation, education, and multidisciplinary healthcare innovation initiatives.

EIT Health has partners and programmes in 17 countries. The Regional Innovation Hubs are present in Barcelona, Paris, Dublin, Rotterdam, Heidelberg-Mannheim, Wienna and Budapest. The central office is located in Munich. EIT Health Scandinavia covers Sweden, Denmark, Finland, Norway and Estonia, with an office in Stockholm.

EIT Health Scandinavia
Torsgatan 11
111 23 Stockholm
Sweden
Visit our other newsrooms