Press release -

Nowa porównywarka zapewnia wiarygodność i przejrzystość rynku pożyczkowego

Dwóch Duńskich przedsiębiorców chce położyć kres ukrytym warunkom pożyczek oraz opłatom, aby rynek pożyczek internetowych był bardziej klarowny i wiarygodny dla konsumentów — za pomocą ich nowej porównywarki, LoanScouter, która jest już dostępna w siedmiu krajach Europejskich.

Wraz z dniem pierwszego lipca 2019 roku, nowa strona porównawcza, LoanScouter, sprawi, że rynek pożyczkowy stanie się bardziej przejrzysty i wiarygodny dla klientów w Skandynawii, Polsce, Chorwacji oraz Hiszpanii, poprzez sformułowanie informacji pożyczkowych w obiektywny, kompleksowy i obiektywny sposób.

LoanScouter został założony przez duńską firmę fintech, Lead Supply A/S, prowadzoną przez dwóch młodych przedsiębiorców. Andreasa Linde oraz Stefana Vinding Olesen, której głównym celem jest rozwiązanie problemu ukrytych warunków i niewiarygodnych taktyk sprzedaży na rynku pożyczek internetowych. CEO i współzałożyciel firmy Lead Supply A/S, Andreas Linde, rozwiązuje ten problem, podkreślając znaczenie przejrzystości informacji:

“Z LoanScoute dążymy do objaśnienia wszystkich warunków pożyczki, wliczając w to oprocentowanie i dodatkowe opłaty, tak, aby klient mógł podjąć świadomą decyzję, wybierając zobowiązanie finansowe. Wierzymy, że transparentność na rynku pożyczkowym jest kluczowe — lecz wolna wolna wola konsumentów jest równie ważna. Zatem naszym celem nie jest ani odradzanie, ani zachęcanie do zaciągania pożyczek online, lecz przedstawienie wszystkich warunków pożyczki w bezstronny sposób.”

Strona porównawcza będzie zawierać listę sprawdzonych pożyczek, gdzie najważniejsze warunki zobowiązania są dokładnie podkreślone. W celu zapewnienia całkowitej przejrzystości LoanScouter zamieści również kompleksowe recenzje banków, które pokazują zalety, wady oraz konkretne warunki każdej instytucji.

Banki internetowe pod kontrolą

Ostatnimi czasy banki internetowe oraz pożyczkodawcy oferujący chwilówki znaleźli się w centrum uwagi przez ujawnianie wprowadzających w błąd informacji i zatwierdzanie konsumentów o zbyt niskiej zdolności kredytowej.

Szczególnie w Danii kwestia ta była ostatnio przedmiotem zainteresowania. Nie zniechęciło to jednak Andreasa Linde, a wręcz przeciwnie:

“Nie jest tajemnicą, że banki internetowe były oskarżane o wprowadzanie klientów w stan zadłużenia za pomocą wysokiego oprocentowania, ukrytych kosztów oraz niskich wymagań. To sprawia, że nasza praca staje się niezbędna i wartościowa. Poprzez porównywanie warunków pożyczek oraz załączenie recenzji pożyczkodawców zapewniamy całkowitą przejrzystość rynku pożyczkowego.”

Andreas Linde podsumowuje, że LoanScouter miał obiecujący początek i przewiduje rozwój porównywarki w najbliższej przyszłości.

LoanScouter należy do Lead Supply A/, które zostało założone w 2014 roku przez Andreasa Linde and Stefana Vinding Olesen. Od tamtego momentu firma błyskawicznie rozwija się zarówno pod względem członków zespołu, witryn, jak i rynków. W tym momencie firma skład się z 11 międzynarodowych pracowników i prowadzi 27 stron porównujących pożyczki w 13 krajach.

LoanScouter jest najnowszym nabytkiem w ich portfolio i został wprowadzony na rynek w Danii, Szwecji, Norwegii, Finlandii, Polsce, Hiszpanii i Chorwacji.

Related links

• Economy, Finance

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content