Skip to content
En natt, helt alene, sted ukjent.
En natt, helt alene, sted ukjent.

Press release -

Verdens verste natt “The Peak Fear Experiment”: Liseberg søker deltakere til skrekkeksperiment

Er du klar for å oppleve ditt livs verste natt? Sammen med verdensledende forskere fra Universitetet i Aarhus søker Liseberg frivillige til “The Peak Fear Experiment”. Eksperimentet vil finne sted på en hemmelig plass i Sverige, og deltakerne må forberede seg på å kjenne på sine verste redsler og være villige til å utforske hvor grensen går for underholdningsskremming.

Eksperimentet gjennomføres i samarbeid med forskere fra Recreational Fear Lab ved Universitetet i Aarhus og finner sted den 11. Oktober 2023.Er du over 18 år, liker å bli skremt og kan være i Sverige den 11. Oktober, så kan du være den vi søker til opplevelsen “The Peak Fear Experiment”.

- Sammen med forskere fra Recreational Fear Lab og deltakere skal vi finne den perfekte balansen mellom det som er gøy og det som er ubehagelig. I løpet av eksperimentet kommer vi til å utsette deltakerne for ulike typer av skrekk og frykt for å finne “peak fear”, sier Mårten Westlund, PR- og kommunikasjonssjef på Lisberg.

Nordens største skrekkdestinasjon

Siden Halloween startet opp på Liseberg i 2015 har nærmere 2 millioner besøkende tatt turen til fornøyelsesparken for å bli skremt og underholdt av Halloween-attraksjonene. Liseberg er Nordens største skrekkdestinasjon med fem skrekkområder og to spøkelseshus under høstens Halloweenhelger. Vanligvis assosieres det å bli skremt med negative opplevelser, men forskning har også vist det motsatte:

– Skremmende underholdning kan ha en rekke positive psykologiske effekter. Det kan faktisk være bra for oss å leke med redselen ved å for eksempel se på en skrekkfilm eller utsette oss for andre skremmende opplevelser. Den formen for underholdning kan fungere som en slags skrekkvaksine som bygger opp en motstandskraft mot stress og angst. Det gjør man ved å forsøke og kontrollere følelsene sine og utvide grensene. Vi ser veldig fram til dette samarbeidet med Liseberg og å undersøke hvordan vår forskning kan brukes for å optimere ekte skrekkopplevelser, sier Mathias Clasen, PhD og co-director på Recreational Fear Lab ved Universitetet i Aarhus.

Tre hovedkategorier skrekkfans

Forskere ved Universitetet i Aarhus har kommet fram til at det finnes tre hovedkategorier av skrekkfans – kort sagt skiller de mellom en gruppe som bevisst søker adrenalinkick av skrekk, en som blir genuint skremt, men som likevel vil overvinne sin frykt, og de som bruker den skremmende opplevelsen til å navigere i en skremmende verden.

– Hos Liseberg er vi eksperter på å skape heftige opplevelser, uansett som det handler om g-krefter, konserter eller Halloween-skrekk. Gjennom eksperimentet som vi gjennomfører sammen med forskerne fra Recreation Fear Lab bygger vi videre på våre kunnskaper innen skrekksjangeren, for i fremtiden å kunne nå flere mennesker i alle aldre og skreddersy underholdende skrekkopplevelser for alle, sier Mårten Westlund, PR- og kommunikasjonssjef på Lisberg.

Deltakerne i “The Peak Fear Experiment” vil bli utvalgt av en jury bestående av eksperter fra blant annet Recreation Fear Lab og Liseberg. Underveis i eksperimentet vil deltakerne følges av et team av leger, psykologer og forskere fra Universitetet i Aarhus. Før eksperimentet vil de utvalgte deltakerne også gjennomgå en helsetest.

Her søker du på The Peak Experiment:The Peak Fear Experiment - Søknadsside

Om Liseberg: Liseberg er en av de fremste fornøyelsesparkene i Europa og tilbyr underholdning, attraksjoner, restauranter og innkvartering i toppklasse. Hvert år ønsker parken rundt 3 millioner gjester velkommen, noe som gjør Liseberg til den mest besøkte reisedestinasjonen i Sverige.


Related links

Categories


Om Liseberg: Liseberg er en av de fremste fornøyelsesparkene i Europa og tilbyr underholdning, attraksjoner, restauranter og innkvartering i toppklasse. Hvert år ønsker parken rundt 3 millioner gjester velkommen, noe som gjør Liseberg til den mest besøkte reisedestinasjonen i Sverige.

Contacts

Mårten Westlund

Press contact PR & Communications director +46735716521

Related content

Liseberg - the most beloved destination

Liseberg is one of the leading amusement parks in Europe, offering top-notch entertainment, attractions, restaurants, and accommodation. Every year, the park welcomes approximately 3 million visitors, making Liseberg Sweden's most visited destination.

Liseberg
Box 5053
402 22 GÖTEBORG
Sweden
Visit our other newsrooms