Gå videre til innhold
Feiring av 650 jobber til ungdom i Bydel Gamle Oslo!

Pressemelding -

Feiring av 650 jobber til ungdom i Bydel Gamle Oslo!

I slutten av 2021 satte Bydelsutvalget et mål for UngJobb: å skaffe hele 600 jobber for unge i 2022. Dette målet er nådd med over 650 jobber dette året, og UngJobb teamet inviterte til feiring onsdag 30 november med politikere, arbeidsplasser og ungdommene selv.

Feiringen inkluderte presentasjoner av UngJobb prosjektet, samtaler med ungdommer om hva de har fått ut av sommer- og deltidsjobber samt servering av kaker laget av ungdommene.

Line (t.v.) og Maisha delte sine erfaring med å ha jobb gjennom UngJobb prosjektet. Foto: Liban Abukar Kahiye

Line Truong (14 år) fra Unge Ruseksperter fortalte om opplæringsløpet der hun og de andre unge rusekspertene fikk lære om hva rusmidler gjør med kroppen før de underviste medelever på Jordal ungdomsskole.

- Jeg var på et syv ukers kurs sammen med ruskonsulentene i bydelen, Frikk og Juweria. Før det var jeg ikke så flink til å snakke foran en stor mengde mennesker, men nå har jeg lært å snakke foran publikum.

Maisha Moazzem (17 år) jobber i Ungdomsredaksjonen som består av en gruppe ungdommer som lager innhold til bydelens sosiale kanaler UngiBGO som er rettet mot ungdom .

- Vi får en smakebit på hvordan voksenlivet er og får nyttige erfaringer underveis.

- Vi hadde et jobb kurs før vi begynte. Det var lærerikt og nyttig å vite hvordan timelister og frikort fungerer, forteller hun.

Solid satsning på ungdom

UngJobb prosjektet har eksistert i flere år, og får støtte fra blant andre Områdeløft Grønland og Tøyen, Byrådsavdelingen for arbeid, integrering og sosiale tjenester (AIS) og bydelens egne midler.

- Arbeid gir tilhørighet. Arbeid gir egne penger. Arbeid gir selvstendighet, sier avdelingsdirektør for Lokalsamfunn i Bydel Gamle Oslo, Anne-Britt Ruderaas under åpningen av arrangementet.

Avdelingsdirektør Anne-Britt Ruderaas åpnet arrangementet med å fortelle om verdien av arbeid. Foto: Liban Abukar Kahiye

Hun er takknemlig for at UngJobb prosjektet får støtte fra politikerne.

- Det å sørge for at ungdom får muligheten til å jobbe, er et viktig mål for byrådet. Mange ungdommer mangler et nettverk som gjør det mulig å komme seg inn på arbeidsmarkedet. Nettopp derfor er det så viktig at vi hjelper dem å få en fot innafor, sånn som man har greid her i Bydel gamle Oslo, sier Byrådssekretær Lars Gravråk (Ap) som stilte på vegne av Byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen (Ap).

Byrådssekretær Lars Gravråk (Ap) er imponert over arbeidet til bydelen. Foto:

- Jeg er så imponert over det bydelen har fått til i samarbeid med lokale arbeidsgivere, en innsats det står respekt av. 600 jobber for unge er et steg på veien for at alle de ungdommene vi vet vil ha jobb får den muligheten.

Leder for Bydelsutvalget i Gamle Oslo, Emil Alnæs (MDG) er enig.

- Å få sommerjobb er en start på egen økonomi og egen inntekt. Det gir bydelens ungdom arbeidserfaring og god kunnskap som det er nyttig å få tidlig og ta med seg videre i voksenlivet.

Leder for Bydelsutvalget i Gamle Oslo, Emil Alnæs (MDG) mener arbeid gir ungdommene nyttige erfaringer som de kan ta med seg videre. Foto: Liban Abukar Kahiye

Teamet bak UngJobb er ikke i tvil om at prosjektet er positivt.

- Ofte er det et mål for ungdommene om å tjene egne penger og være mer selvstendig, sier prosjektleder Rikke Jørgensen.

- Det er viktig at de opplever mestring når de er på jobb og får et trygt møte med arbeidslivet.

Teamet delte også sine erfaringer med å skaffe enda flere jobber i 2022 enn tidligere år.

Teamet bak UngJobb i Bydel Gamle Oslo: (f.v.) teamleder Lars Høgmo, HR-konsulent Mona Elmi, prosjektleder Rikke Jørgensen og prosjektmedarbeider Mitike Gjerde. Foto: Liban Abukar Kahiye

- Vi samarbeider tett med lokale aktører, næringslivet og kulturaktører. Vi har fått 22 nye samarbeidsaktører i år, forteller prosjektmedarbeider Mitike Gjerde stolt.

- Først finner vi samarbeidspartnere, deretter finner vi ut sammen hvordan jobbene skal se ut, så til slutt utlysning, sier hun.

En av de viktige samarbeidspartnerne til UngJobb er Bjørvikaforeningen.

Daglig leder i Bjørvikaforeningen, Ida Gravdal Haldorsen er strålende fornøyd med samarbeidet de har med bydelen. Foto: Liban Abukar Kahiye

- Samarbeidet med UngJobb og bydelen gjør at Bjørvika fylles med ungdommer på en måte som vi ikke har opplevd videre. Bydelen er en viktig samarbeidspartner for å skape et raust byliv, sier daglig leder Ida Gravdal Haldorsen.

- Vi er kjempeglade for samarbeidet og gleder oss til 2023.

Fremtiden til UngJobb

Ledige jobber blir lagt ut på Webcruiter og delt på UngiBGO sine kanaler inkludert Instagram og App.

Alle ungdommene kan delta på åpne søkerkvelder for å få hjelp til å skrive søknad. Deretter blir det en utvelgelse av ungdommer som går gjennom et intervju og deretter kurs før oppstart.

Ingunn Tyriberget fra Team Booppfølging delte lærdommer de har gjort seg som arbeidsgiver for ungdommer.

- Det er viktig med tydelige arbeidsoppgaver slik at ungdommene vet hva som skal gjøres. Vi har også benyttet oss av andre ressurser i bydelen som Bydelsbonden til å bistå oss med planting i de kommunale gårdene.

- Effekten er at det blir hyggeligere bomiljø og ungdommene får mer eierskap til der de bor, sier hun.

I pausen var det bevertning med kaker laget og servert av UngJobb ungdommer.

Hjemmebakte kaker og servering fra ungdommer ansatt i Crew modellen. Foto: Liban Abukar Kahiye

- Jeg er så imponert over arbeidet til UngJobb teamet, sier nestleder i Bydelsutvalget i Gamle Oslo Agnes Nærland Viljugrein (Ap).

- Det fine er at ungdommene får erfaring og noe man kan sette på CV’en. Det er kjempeviktig at dere gjør det så systematisert i bydel gamle Oslo og at ungdom lærer hele prosessen og får opplæring om arbeidslivet. Og sommer- og deltidsjobbsatsningen, den skal vi jobbe med i mange år til.

- Jeg er så imponert over arbeidet til UngJobb teamet, sier nestleder i Bydelsutvalget i Gamle Oslo Agnes Nærland Viljugrein (Ap). Foto: Liban Abukar Kahiye


Byrådsavdelingen for arbeid, integrering og sosiale tjenester er enig.

- Fordi vi ser hvor viktig det er for unge å få mulighet til å jobbe, har vi foreslått å styrke satsingen på jobb for ungdom i bydelene, og gjøre det til en varig ordning, konkluderer Byrådssekretær Lars Gravråk (Ap).


Bakgrunnsinformasjon

Introduksjonsvideo om UngJobb fra 2021:

Related links

Emner

Regions

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Relatert innhold

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge