Gå videre til innhold
MS-syke Kjell Arne holder sykdommen i sjakk med Feelgood-trening

Nyhet -

MS-syke Kjell Arne holder sykdommen i sjakk med Feelgood-trening

Kjell Arne fra Nøtterøy har levd med alvorlig MS-sykdom i 26 år. Sykdommen svekker gradvis styrken i muskulaturen, men takket være trening på Feelgood i Horten har Kjell Arne faktisk klart å bli sterkere!

To ganger i uka - mandag og onsdag - setter Kjell Arne Krøger-Andersen (58) seg i bilen på Nøtterøy og reiser de snaut tre milene til Horten for å trene. Her, på Feelgood-senteret hos Lena og Øivind Magnussen, har den MS-rammede 58-åringen funnet en treningsform som gjør godt for både kropp og sjel.

- Multippel Sklerose (MS) er en nevrologisk sykdom som rammer sentralnervesystemet. Sykdommen er uhelbredelig og ofte progressiv. Forløpet gir gradvis økende kraftsvikt, koordinasjonsproblemer og muskelspasmer i armer og bein.

- Det er jo ganske fæle greier, så man prøver jo det meste for å holde sykdommen i sjakk, sier Kjell Arne. Han fikk MS-diagnosen da han var 32 år. 26 år senere har han funnet frem til en treningsform som ikke bare lar seg gjennomføre, men som også gir gode oppløftende resultater.

Motorisert trening


Feelgood-konseptet er lavterskel-trening som gjør det enkelt å bevege kroppen. Ti motoriserte treningsapparater (bilde) utgjør en sirkel med øvelser som aktiverer hele kroppen på cirka 40 minutter. Det eneste brukerne trenger å gjøre, er å velge én av tre hastigheter. Antall repetisjoner, bevegelsesform og tidsbruk er forhåndsbestemt. Dette sørger for at man trener på en enkel, trygg og effektiv måte.

- Etter at jeg begynte på Feelgood for to år siden har jeg faktisk blitt sterkere i både armer og bein. Det skal nesten ikke være mulig med tanke på MS-lidelsen. De motoriserte maskinene gjør at musklene får jobbet på en måte som ikke er mulig med den nervesykdommer jeg har, forklarer Kjell Arne.

Sterk vilje

Han ble oppmerksom på Feelgood etter å ha lest om MS-pasienter som hadde fått gode resultater etter trening på Feelgoods senter i Skien

- Jeg ble nysgjerrig på om dette kunne være noe som også kunne hjelpe meg, og sammen med en assistent som hjelper meg inn og ut av treningsapparatene, er jeg nå på plass minst to ganger i uka. Både fysisk og sosialt er dette noe jeg kan anbefale på det varmeste, sier Kjell Arne.

Lena Brun, innehaver av Feelgood Horten, synes det er en fornøyelse å ha gjesten fra Nøtterøy på beøk.

- Kjell Arne har et smittende humør og sterk vilje. Det er veldig flott å se at han trives hos oss og at treningen gir mening og fremgang.

For evt. ytterligere kommentarer/intervju, vennligst kontakt:

Kjell Arne Krøger-Andersen - tlf. 9111 8600

Lena Brun, innehaver Feelgood Horten - 90014402

Emner

Kontakter

Pål Tømmerhol

Pål Tømmerhol

Pressekontakt Pressekontakt +47 90997158

Feelgood trening er folkehelse i praksis.

Feelgood er et folke­helse­kon­sept som er startet med hjertet for å bedre folkehelsen i inn og utland. Vi gir kroppen den livgivende bevegelsen som den er avhengig av å ha på en trygg, enkel og effektiv måte!

Våre moto­ri­serte treningsmaskiner har endelig gjort fysisk akti­vitet til noe allemannseie mestre. De tilrette­legger alt slik at man ikke behøver være redd for å gjøre noe feil eller å bli over­belastet.

Her er det ikke noe kropps- eller presta­sjons­press og man trener i et voksent miljø der man vil kjenne mest­rings­fø­lelsen fra første stund.

Vårt mål er å gi alle et fysisk funda­ment slik at kroppen har det bra. Dermed får man mest mulig ut av livet og det er slik vi skaper go´fø­lelsen i menneskers hverdag.

Feelgood
Industriveien 38
3340 Åmot
Norge