Gå videre til innhold
Fjordland tar oppgjør med fordommer

Pressemelding -

Fjordland tar oppgjør med fordommer

Hvordan kan ferdigmat være like næringsrik som hjemmelaget? I en ny reklamefilm tar Fjordland oppgjør med fordommer og viser hva det er som gjør Fjordland så næringsrikt.

 

Ferdigmatindustrien omgis av mange myter. Mange tror at når noe går raskt må noe ha gått tapt underveis. Slik er det nødvendigvis ikke.

I en ny reklamefilm røper Fjordland «hemmeligheten».

Gode råvarer, en vakumeringspose, vann og varme er det enkle svaret. Sous vide kalles tilberedingsmetoden på fagspråket.

- Vi pakker råvarer som kål, gulrøtter, kjøtt og fisk i poser. Posene vakumeres ved at luften trekkes ut og forsegles. Deretter varmer vi posene med de gode råvarene i vann. Slik bevarer vi smaken og alle de gode næringsstoffene like bra som om du hadde laget akkurat den samme maten hjemme på ditt eget kjøkken og ingenting forsvinner i kokevannet, forteller Fjordlands ernæringsfysiolog Torill Emblem Nysted. - Fjordland tilsetter heller aldri konserveringsmidler.

Påstanden om at sous vide ferdigmaten fra Fjordland er like næringsrik som hjemmelaget er vitenskapelig dokumentert. Matforskningsinstituttene Nofima og Nifes (Nasjonalt Institutt for
Ernærings- og Sjømatforskning) har utført en lang rekke analyser av middagene.  

 - De analyserte middagene fra Fjordland er like næringsrike som tilsvarende hjemmelaget mat, forteller Ida Synnøve Grini, rådgiver mat og helse i Nofima.

 - Middagsproduktene i undersøkelsen inneholder de næringsstoffer en kan forvente skal komme fra et normalt middagsmåltid. De analyserte rettene fra Fjordland kan dermed inngå som bidrag til middagsmåltider i et sunt og variert kosthold på linje med tilsvarende hjemmelagde retter, avslutter Grini.

 

Fakta

  • Konklusjonen fra analysene til Nofima og NIFES er publisert i en artikkel på Nofimas hjemmeside.
  • Reklamefilmen er utviklet av Ernö og produsert av Fantefilm.


 

Related links

Emner

Kategorier


Fjordlands misjon er å gi deg gode måltidsopplevelser som gjør dagen både enklere og bedre.

Kontakter

Fjordland

Fjordland

Pressekontakt 22974900

Relatert innhold

Gode måltidsopplevelser

Ved å tilby ferdiglagde måltider og komponenter til måltider er vårt mål å forenkle hverdagen til det norske folk. Vi bruker vår unike kombinasjon av markedsforståelse og kunnskap om kokkefag og matindustri til å lage produkter som er velsmakende, enkle og skikkelige.

Men maten vår er ikke bare rask og enkel. Vi gjør alt vi kan for at den også er velsmakende og skikkelig, at den er ernæringsmessig godt sammensatt med gode råvarer, og er bærekraftig.

Vi mener at maten vår er det beste du kan velge når du vil ha noe raskt og enkelt og derfor er vår visjon «Vi får Norge til å spise bedre».

Fjordland
Brynsengveien 10
0667 Oslo
Norway