Gå videre til innhold
Goodyear utvider Omnitrac-serien for blandet bruk

Pressemelding -

Goodyear utvider Omnitrac-serien for blandet bruk

Goodyear lanserer 14 nye dekk i seriene Goodyear Omnitrac MSS II og MSD II med lastebildekk for blandet bruk. Vanligvis til bruk på kjøretøyer som kjøres både på vei og i terreng, for eksempel på byggeplasser, avfallsdeponier og grustak. Seriene dekker nå alle de viktigste dimensjonene og omfatter varianter med Duraseal-teknologi, som hindrer tap av lufttrykk ved punktering. 

Dekkene i Goodyear-seriene Omnitrac MSS II og MSD II er beregnet på henholdsvis styre- og drivaksler, og begge har Omnitrac Max-teknologi som kombinerer de nyeste materialene og designelementene, inkludert skademotstandige slitebanematerialer, robuste stammekonstruksjoner og optimerte slitemønstre. Resultatet er utmerket kjørelengde både på og utenfor veien, i tillegg til overlegent veigrep sammenlignet med forgjengerne[1]. Dekkene har brede slitebaner for bedre potensiell kjørelengde, beskyttelse mot stein, egenskaper mot at mønsteret fylles opp med gjørme og gode muligheter for regummiering for bedre flåteeffektivitet. Forbedringene i slitemønsteret gir også bedre bremseegenskaper og redusert støynivå. Skadebeskyttelse er kritisk for dekk som brukes under tøffe forhold for å hindre kuttskader og punkteringer som kan føre til at stammene ikke kan regummieres.

Den nye, optimerte stammekonstruksjonen gir skademotstand og god holdbarhet og dermed gode muligheter for regummiering.  Forbedret kjørelengde og skademotstand, motstand mot korrosjon, mindre "vekst" og mer robust konstruksjon med det sterkt rift- og aldringsmotstandige slitematerialet, spesialutviklet ytre slitebanemateriale, dediserte beltematerialer og svært tøyelig stammemateriale.  Dette betyr bedre pålitelighet, mindre inaktiv tid og bedre økonomi.

 

DURASEAL-TEKNOLOGI

Goodyears unike, patenterte og innovative Duraseal-teknologi er tilgjengelige i enkelte av dekkene i Omnitrac MSS II- og MSD II-serien. Hvis en gjenstand på opptil 6 mm i diameter penetrerer slitebanen, vil forseglingen i Duraseal-laget i slitebanepakken hindre at luft slipper ut, selv om gjenstanden fjernes. Det betyr at kjøretøyene fortsatt kan brukes selv om dekket er penetrert, slik at man kan unngå kostbar inaktiv tid. Det kan også hindre dekkene fra å brukes med for lavt lufttrykk, som er en av de vanligste årsakene til dekkskader.

OMNITRAC MSS II

Goodyear Omnitrac MSS II styrehjulsdekk har en bred slitebane med en "slalåm"-midtlinje og solide skulderribber. Beskyttelse mot steinpenetrering kombinert med en dobbel sporvinkel gir bedre motstand mot steingjennomtrenging og bedre selvrensing av sporene.  Dette betyr bedre kjørelengde, forbedret bremsing både på vei og i terreng og bedre skademotstand. Slitemønsteret, som har fire eller fem ribber avhengig av dimensjon, har en spesiell sporavstand som reduserer veistøy.  Omnitrac MSS II oppfyller støykravene og kravene i RR EU-forordning 661 (innføres i 2012).

OMNITRAC MSD II

Kjørelengde er hovedfordelen med utformingen av Goodyear Omnitrac MSD II, i tillegg til redusert rullemotstand, som gir lavere drivstoffutgifter, samt redusert støynivå. Omnitrac MSS II oppfyller også støykravene og kravene i RR EU-forordning 661 (innføres i 2012).

Goodyear Omnitrac MSD II drivhjulsdekk har også en bred slitebane for bedre kjørelengde. Blant andre egenskaper kan nevnes en massiv midtribbe som gir bedre sliteegenskaper.  Denne ligger mellom kontinuerlig åpnende spor vinklet mot skuldrene for bedre selvrensing. Veigrepet i gjørme er forbedret takket være kantforskyvningen på skulderblokkene. Akkurat som på Omnitrac MSS II gir den spesielle sporavstanden mindre veistøy.

DEKKDIMENSJON

For å fylle ut serien med dekk for blandet bruk har Goodyear lansert en ny dekkdimensjon. 325/95R24 er slangeløst og motstykket til 12.00R24 med metriske mål.  Det nye dekket har en økt lastekapasitet på 500 kg per aksel sammenlignet med 12.00R24.

Nye dimensjoner:

12R22.5 MSS II  TL
12R22.5 MSD II  TL
12.00R20 MSS II  TT
12.00R20 MSD II  TT
275/70R22.5 MSS II  TL
265/70R19.5 MSS II  TL
12.00R24 MSS II  TT
12.00R24 MSD II  TT
325/95R24 MSS II  TL
325/95R24 MSD II  TL
385/65R22.5 MSS II  TL
385/65R22.5 MSS II Duraseal  TL
295/80R22.5 MSS II  TL
295/80R22.5 MSD II  TL II

 

Andre tilgjengelige dimensjoner:

315/80R22.5 MSS II

315/80R22.5 MSD II

315/80R22.5 MSS II Duraseal

315/80R22.5 MSD II Duraseal

13R22.5 MSS II

13R22.5 MSD II

13R22.5 MSS II Duraseal

13R22.5 MSD II Duraseal

385/55R22.5 MSD II (superdrivdekk for enkeltmontering)

495/45R22.5 MSD II (superdrivdekk for enkeltmontering)

 

Alle dekkene kan mønsterskjæres og regummieres.

[1] Data beregnet av Goodyear Innovation Center 2009/2010

 

Emner

Kategorier


Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhet som representerer åtte land i Norden og Baltikum, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic består av omtrent 140 ansatte, og en del av produkttestingen finner sted i de nordlige delene av Finland og Sverige. Goodyear- er én av verdens ledende dekkprodusenter.  Goodyear har omtrent 70,000 ansatte og produserer sine produkter på mer enn 60 anlegg i 25 land over hele verden. Dunlop- er en av verdens ledende produsenter av høykvalitets- og ultrahøykvalitetsdekk med en imponerende suksesshistorie innen motorsport. Dunlops omfattende motorsportserfaring har ført til nyskapende teknologier for dekk som produseres for hverdagskjøring. Og Fulda, Sava, Kelly och Debica.

Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear kan du gå til www.goodyear.com. Hvis du vil ha mer informasjon om Dunlop kan du gå til www.dunlop-tires.no eller www.dunlopmotorcycle.eu.

Kontakter

Jenny Wahlsten

Jenny Wahlsten

Pressekontakt Group Communications Manager Nordic +46 70 203 30 23

Ledende på utvikling av dekk til alle typer kjøretøyer

Goodyear er én av verdens ledende dekkprodusenter. Selskapet har omtrent 71 000 ansatte og produserer sine produkter på 55 anlegg i 22 land over hele verden. De to innovasjonssentrene i Akron i Ohio, USA og Colmar-Berg i Luxembourg arbeider for å utvikle avanserte produkter og tjenester som setter standarden for bransjen både innen teknologi og kjøreegenskaper. Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear produkter, kan du gå til www.goodyear.com/corporate.