Gå videre til innhold
Menn har bedre selvtillit i vintertrafikken

Pressemelding -

Menn har bedre selvtillit i vintertrafikken

Å kjøre bil på glatte veier kan få mange sjåfører til å føle seg nervøse. Men hvordan står det egentlig til med nordmenns selvtillit ved kjøring på vinterføre? Dette har Goodyear sett nærmere på i sin nye undersøkelse. Det kommer knapt som noen overraskelse at menn har høyere selvtillit enn kvinner.

I Goodyears nye undersøkelse fikk 1000 nordmenn spørsmål om hvordan de opplever at de kjører på vinterføre, og forskjellen på svarene mellom menn og kvinner var slående. Hele 63 prosent av mennene mener at de kjører veldig bra på vinterføre. Samme tall for kvinner er kun 43 prosent. Samtidig mener nesten tre ganger så mange kvinner som menn at de ikke kjører bra på vinterføre.

– Vinteren i Norge kan skape vanskelige kjøreforhold selv for de mest erfarne sjåførene. Underlaget kan være uforutsigbart både ved kortere og lengre reiser. Så selv om menn føler seg selvsikre, kan det være nyttig å friske opp kunnskapene og ha noen viktige ting i tankene. Ikke bare for egen skyld, men også av hensyn til medtrafikanter, sier Ernestas Čejauskas, Nordic Product Info & Training Specialist.

Slik kjører du sikkert på veiene i vinter

Klargjør bilen
Samme hvor travelt du har det, er det alltid viktig å sørge for at du har god sikt gjennom rutene. Sørg for å skrape godt, og vent til duggen er helt borte før du legger av gårde. Pass på regelmessig å sjekke at vindusviskerne fungerer som de skal, og at du har fylt på spylervæske. Sjekk deretter at alle lyktene på bilen lyser skikkelig slik at andre bilister ser deg ved snøfall eller i mørket.

Sjekk dekkene
Dekkene har stor betydning for din sikkerhet på veien. Sørg derfor for at mønsterdybden og lufttrykket er bra, da det vil påvirke dekkets grep på glatte veier. Når det bli kaldere ute, er det ekstra viktig å sjekke lufttrykket, for det kan synke raskt med temperaturen.

Kjør mer forsiktig enn vanlig
Det spiller ingen rolle hvor raskt du bremser når veiene er glatte. Sørg derfor for å ha god avstand til bilen foran deg. Bremsestrekningen kan nemlig være ti ganger så lang på glatte veier. Prøv også å bremse så mykt som mulig for å unngå sladd på bilen.

Hvis ulykken er ute
Selv om du er godt forberedt, kan ulykker skje. Ha derfor alltid med et varmt teppe, vann og lommelykt. Hvis du sitter fast eller venter på hjelp, vil dette komme godt med i kulden. 

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er statistisk sikret og utført av undersøkelsesforetaket YouGov i august 2021. Undersøkelsen er utført blant et nasjonalt representativt utvalg på 1015 respondenter.

Tillegg

Tror du at du kommer til å kjøre mer eller mindre bil etter pandemien sammenlignet med tidligere?

Totalt

Det vil ikke være noen forskjell

67%

Kjører mer (NET)

18%

Jeg kommer til å kjøre litt mer

14%

Kjører mindre (NET)

9%

Jeg kommer til å kjøre litt mindre

6%

Jeg kommer til å kjøre mye mer

3%

Jeg kommer til å kjøre mye mindre

3%

Vet ikke

7%

Hvor godt på en skala fra 1 til 5 mener du at du kjører på vinterføre?

Totalt

Kvinner

Menn

1. Veldig dårlig

1%

2%

0%

2.

6%

9%

4%

3.

39%

46%

33%

4.

40%

34%

44%

5. Veldig bra

14%

9%

19%

Bottombox [1-2]

7%

11%

4%

Topbox [4-5]

54%

43%

63%

Emner

Kategorier


Om Goodyear
Goodyear er én av verdens ledende dekkprodusenter. Selskapet har omtrent 72 000 ansatte og produserer sine produkter på 55 anlegg i 23 land over hele verden. De to innovasjonssentrene i Akron i Ohio, USA og Colmar-Berg i Luxembourg arbeider for å utvikle avanserte produkter og tjenester som setter standarden for bransjen både innen teknologi og kjøreegenskaper. Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear produkter, kan du gå til www.goodyear.eu.

Kontakter

Jenny Wahlsten

Jenny Wahlsten

Pressekontakt Group Communications Manager Nordic +46 70 203 30 23

Ledende på utvikling av dekk til alle typer kjøretøyer

Goodyear er én av verdens ledende dekkprodusenter. Selskapet har omtrent 71 000 ansatte og produserer sine produkter på 55 anlegg i 22 land over hele verden. De to innovasjonssentrene i Akron i Ohio, USA og Colmar-Berg i Luxembourg arbeider for å utvikle avanserte produkter og tjenester som setter standarden for bransjen både innen teknologi og kjøreegenskaper. Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear produkter, kan du gå til www.goodyear.com/corporate.