Gå videre til innhold
​BYTON bekräftar att Hedin blir strategisk sälj- och servicepartner i Norge och Sverige. Den banbrytande premium-producenten av smarta elbilar planerar att lansera M-Byte under andra halvan av 2021.
​BYTON bekräftar att Hedin blir strategisk sälj- och servicepartner i Norge och Sverige. Den banbrytande premium-producenten av smarta elbilar planerar att lansera M-Byte under andra halvan av 2021.

Pressemelding -

BYTON, den banbrytande nya producenten av smarta elbilar, väljer Hedin som strategisk sälj- och servicepartner i Norge och Sverige

BYTON delger idag ytterligare detaljer gällande den kommande lanseringen i Europa och bekräftar att Hedin blir strategisk sälj- och servicepartner i Norge och Sverige. Den banbrytande premium-producenten av smarta elbilar planerar att lansera M-Byte under andra halvan av 2021.


Göteborg, 2 mars, 2020

Lanseringsplan för Europa

BYTON M-Byte kommer att lanseras på de första europeiska marknaderna under senare delen av 2021. Reservationslistan ligger till grund för lanseringen och med fler än 16 000 norska intressenter är Sverige och Norge två av de viktigaste marknaderna tillsammans med Schweiz, Tyskland, Frankrike och Nederländerna.

- BYTON M-Byte har väckt ett enormt intresse i Europa. Omkring 25 000 av våra totalt 65 000 reservationer globalt kommer från Europa. Samtidig är vi medvetna om att våra europeiska kunder ställer höga krav på teknologi, kvalitet, säkerhet och service. Med våra strategiska sälj- och servicepartner samt vår kundvänliga infrastruktur för laddning är jag säker på att M-Byte kommer att övertyga den europeiska marknaden, säger Dr. Daniel Kirchert, koncernchef i BYTON.

Process för förhandsbeställningar

Under andra halvan av 2020 avser BYTON att öppna möjligheten för att lägga förbeställningar i Europa där man genom att lägga en deposition på 500 euro kan säkra en tidig produktionsplats av en bil. Depositionen kommer att vara fullt återbetalningsbar fram tills dess att ett köpekontrakt är signerat.

Den intelligenta och smarta SUV:en är positionerad i premiumsegmentet med ett mycket konkurrenskraftig pris från 45.000 euro. (exkl moms, frakt och leveransomkostnader). Instegsmodellen med 72 kWh batteri och bakhjulsdrift har en toppeffekt på 200 kW (272 hk) och en räckvidd på upp till 360 kilometer (WLTP). Toppmodellen med fyrhjulsdrift kommer att ha en effekt på 300 kW (408 hk) och utrustad med ett batteri på 95 kWh kommer den att ha en räckvidd på närmare 435 kilometer. Toppmodellen med bakhjulsdrift kommer att ha en räckvidd på runt 460 kilometer (WLTP).

Strategisk sälj- och servicepartner i Sverige och Norge

BYTON har genomgått en grundlig och omfattande process för att hitta de bästa samarbetspartnerna i Europa och har valt Hedin som strategisk sälj- och servicepartner i Sverige och Norge. Hedin Bil är en svensk familjekoncern som grundades 1985 och som sedan dess haft ständig tillväxt. I koncernen finns idag 125 bilanläggningar fördelade i Sverige, Norge, Schweiz och Belgien och man representerar tillsammans drygt 30 bilvarumärken vilket gör Hedin Bil till en av de största privatägda bilhandlarna i Europa.

BYT0N vill erbjuda en premium hybrid säljmodell (online-till-offline), som med en sömlös kundupplevelse och en öppen och transparent prisstruktur ska sätta kunden i centrum. Baserat på preferenser ska kunderna kunna växla mellan online och offline kanaler och samtidigt få en konsekvent kundupplevelse.

- I Norge är elbilar ”det nya normala” och har en marknadsandel på 50%. Även i Sverige växer elbilsmarknaden i snabb takt. Inom Hedin Bil ska vi vara med och forma framtidens mobilitet med innovativa lösningar och partners. Den användarvänliga ”smarttelefon på hjul-konceptet” som BYTON nu lanserar är helt nytt på marknaden. Från första början har deras framtidssäkra lösning och professionella organisation imponerat på oss och vi är övertygade om att det är ett klokt beslut att ingå ett samarbete med BYTON, säger Anders Hedin, ägare och CEO i Hedin-gruppen.

Stig Sæveland (CEO Hedin Automotive), Gerald Krainer (Director Go-to-Market Europe Byton), Dr. Andreas Schaaf (Chief Customer Officer Byton), Anders Hedin (Owner and CEO Hedin Group) and Marcus Essenpreis (Head of Aftersales Byton)


Tydligt märkesfokus

Hedin kommer att etablera en egen dedikerad BYTON-organisation liknande som de har för sina övriga bilmärken. Företaget kommer därmed att fortsätta att leverera på sin strategi att arbeta dedikerat och exklusivt med premiumpartners med fokus på kvalitet och kundupplevelse.

- Dagens offentliggörande markerar början på ett nytt och spännande kapitel för Hedin. BYTONs innovativa koncept är helt unikt i branschen. Vår gemensamma vision om en starkt kundfokuserad kultur tillsammans med våra kompletterande styrkor kommer att ge oss fantastiska möjligheter för strategisk positionering och tillväxt för båda bolagen, säger Stig Sæveland, Verkställande direktör inom Hedin Automotive Norge.

BYTON i Norge och Sverige kommer att få tillgång till Hedins väletablerade nätverk av återförsäljare och verkstäder. Det kommer att säkra servicen även i områden där BYTON själva inte finns tillgängliga. Genom dotterbolaget GS Bildelar kommer Hedin Automotive också att ombesörja reservdelslogistiken redan från dag ett.

- Dagens offentliggörande markerar början på ett nytt och spännande kapitel för Hedin, säger Stig Sæveland, Verkställande direktör inom Hedin Automotive Norge.

I.A. Hedin Bil AB

(publ)

För ytterligare information:

VD: Anders Hedin, anders.hedin@hedinbil.se, Telefon 031-790 00 00

Media: press@hedinbil.se

Denna information är sådan som I.A. Hedin Bil Aktiebolag (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovan kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 30 januari 2020, kl. 08:00 CET. I.A. Hedin Bil Aktiebolag (publ) Box 2114 431 02 Mölndal.

Om Hedin Bil

I.A. Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns 33 varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på mer än 100 platser i Sverige, Norge och Belgien. Omsättningen för 2019 uppgick till 21,5 miljarder SEK och antalet anställda var 2 700.www.hedinbil.se

Om BYTON

BYTON bygger intelligenta elbilar för framtiden som erbjuder en digital, uppkopplad körupplevelse. BYTON har satt samman ett team av ledande experter från både fordons-, IT och teknologibranschen. Med produktion och utvecklingsanläggning i Nanjing, Kina, designcenter i München och teknologicenter i Silicon Valley har man fokus på en internationell närvaro. Den serieproducerade versionen av den helelektriska SUVen BYTON M-Byte lanserades under IAA i Frankfurt 2019. Förproduktion inleddes hösten 2019.Related links

Emner

Kategorier


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 125 bilanlegg og forhandler over 32 varemerker i Sverige, Norge, Sveits og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 4 000 medarbeidere.


Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150
Morten Dahle

Morten Dahle

Pressekontakt Salgs- og Markedsdirektør Bavaria Norge

Relatert innhold

Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide mobilitetsleverandører med flere enn 7 500 medarbeidere og drift i 13 land.

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Automotive Sveits (BMW og MINI), Bavaria Oy i Finland (BMW og MINI), Hedin Performance Cars AB (Porsche), GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW, Koed og BNC Nordic Distribution.