Gå videre til innhold
Prisoppgang

Nyhet -

Prisoppgang

Vi har vært gjennom uker med mildt og vått vær. I stedet for vintervær har vi hatt varmerekorder både i oktober og i november. På målestasjonen Kråkenes i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane ble det onsdag ettermiddag målt en temperatur på 18,8 grader. 

At været svinger mye i Norge er vi vant til, men i år har det kanskje blitt vel mange rekorder? Nå kan det se ut til at det blir en stund til neste rekord, da været over helgen har snudd fullstendig. I stedet for vått og mildt vær venter vi nå på at et høytrykk skal bygge seg opp fra sørøst og legge seg over sør-Skandinavia. Dette vil gi tørt og kaldere vær som markedet vil reagerer på. I tillegg er faktorer som kull, gass, olje, CO2 og verdens finansmarkeder positive, som vil gi en oppgang med rundt 1-2 øre/kWh for hele priskurven. Like før helgen steg råvarene slik at prisforventningene for desember til februar nå ligger på rundt 48 øre/kWh.

Under ser dere forventet nedbør for Norden de neste 14 dagene, hvor de fargede linjene er forskjellige varsler, mens den hvite linja er normalen for november. Vi ser at fra våte varsler snur det til tørre varsler ut hele perioden. Svakere hydrologisk balanse gir oppgang i markedet da vi får mindre vann enn forventet til vannmagasinene.

Hentet fra Refinitiv

Hentet fra Thomas Reuters Eikon.

Det skal imidlertid sies at det ikke ventes veldig kalde temperaturer. Vi ligger stort sett over normaltemperatur for hele 14 dagersperioden. Det blir derfor ikke stor økning i forbrukene og vi venter ikke kjempebyks i spotprisene, men en gradvis oppgang. Under ser dere de forventede temperaturene de neste 14 dager.

Hentet fra Refinitiv

Hentet fra Thomas Reuters Eikon.


Skrevet av Tom Eirik Olsen, Handelssjef i Ishavskraft. 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Tom Eirik Olsen

Tom Eirik Olsen

Pressekontakt Handelssjef 920 98 057
Gunn Tove Bjerkan

Gunn Tove Bjerkan

Pressekontakt Markedssjef privat 926 39 877
Miriam Nilssen

Miriam Nilssen

Pressekontakt Digital markedsfører for bedriftsmarkedet 976 42 172

Kraft fra naturen.

Ishavskraft AS er Nord-Norges største kraftleverandør, med en omsetning på 6 milliarder kroner. Selskapet selger ren kraft fra fornybare energikilder, og vi jobber kontinuerlig med bærekraftige og fremtidsrettede energiløsninger for de globale miljø- og klimautfordringene.

Selskapet har over 80 ansatte fordelt i Alta, Tromsø, Oslo, Bergen og Kristiansand.

Ishavskraft AS
Postboks 1374
9506 Alta
Norway