Gå videre til innhold

Pressemelding -

KICKS lanserer Fairtrade-merkede hudpleieprodukter!

Da KICKS utviklet den nye hudpleieserien Skin Treat, var det naturlig å innlede et samarbeid med Fairtrade. På den måten kan KICKS tilby produkter som både inneholder naturlige ingredienser med høy kvalitet og som bidrar til bedre leve- og arbeidsvilkår i u-land.

Som ledende skjønnhetsaktør i det nordiske markedet var det selvsagt for KICKS å innlede et samarbeid med Fairtrade da de utviklet sin nye hudpleieserie Skin Treat. I ”KICKS Beauty Report 2012” svarte nærmere 80 prosent av de nordiske kvinnene at de synes det er viktig at ingrediensene i skjønnhetsprodukter er naturlige, og vel en tredjedel ville dessuten gjerne ha Fairtrade-merkede skjønnhetsprodukter.

 – Vi merker en økt interesse både for Fairtrade som merking og for de ingrediensene som faktisk inngår i hudpleieprodukter. Forbrukerne blir stadig mer bevisste og ønsker å ta gjennomtenkte valg også innen skjønnhet og hudpleie, så vi ønsker virkelig KICKS' initiativ velkommen, sier Elisabet Lim, produktsjef i Fairtrade Sverige.

Som lisenstakende foretak hos Fairtrade kan man følge ingrediensene bakover i kjeden, fra solgt produkt helt tilbake til plantasjen. Ved hjelp av Fairtrade får bøndene en høyere pris når de selger avlingen. De får hjelp til å opprette forretningsforbindelser med bedrifter, og den økte inntekten gir bedre leve- og arbeidsvilkår for de nærmest berørte, men også for hele lokalsamfunnet.

 – Vi innså at flere ingredienser som inngår i mange skjønnhetsprodukter, kan kjøpes på en rettferdig måte, til beste for både huden og menneskene. Det oppleves også mer genuint og ekte å vite hvem vi kjøper ingrediensene fra, og å vite at de får en direkte godtgjørelse, sier Sofia Mellström, produktsjef i KICKS.

Skin Treat består av to forskjellige produktlinjer, Virgin Olive Oil og Natural Oils, og inneholder ingredienser fra hele verden: sheasmør fra Burkina Faso, kokos fra Sri Lanka, vanilje fra India, makadamiaolja fra Kenya, råsukker fra Belize og olivenolje fra Libanon. Hvis avlingen er dårlig eller slutt, står butikkhyllen tom mens man venter på den nye innhøstingen. Med Fairtrade-merkede ingredienser lar man naturen arbeide i fred.

 – Vi har valgt ekte, naturlige oljer og ekstrakter fra planteriket for å utvikle disse kvalitetsproduktene. Resultatet er hudpleieprodukter med en herlig følelse, høy kvalitet og en bedre tilværelse for bøndene – en vinn-vinn-situasjon for alle, sier Sofia Mellström, produktsjef i KICKS.

Har du spørsmål til produktene fra KICKS, eller trenger du mer informasjon?
Kontakt Zrinka Wergeland, KICKS’ pressekontakt: zrinka.wergeland@kicks.no Tlf: 22 57 69 27

Har du spørsmål angående Fairtrade? Kontakt Marianne Størseth, Daglig Leder for Fairtrade Norge. marianne.storseth@fairtrade.no Tlf: 93 23 33 10

 

Emner

Kategorier


KICKS er den ledende skjønnhetskjeden i Norden, og består av totalt 241 butikker: 143 i Sverige, 16 i Finland og 82 i Norge. Med attraktive merkevarer innen duft, makeup, hudpleie og hårpleie, samt velutdannede skjønnhetseksperter i butikkene, tilbyr KICKS et moderne og internasjonalt konsept. KICKS Norge AS er en del av Axstores.

Relatert innhold

Your beauty destination...

KICKS er Nordens ledende skjønnhetskjede og tilbyr et helhetskonsept innenfor makeup, duft, hudpleie og hårpleie. Med utdannede skjønnhetseksperter i 250 butikker i Sverige, Norge og Finland og en moderne omnikanalsløsning, der fysisk butikk og e-handel er integrert, tilbyr KICKS personlige og inspirerende skjønnhetstjenester og rundt 25 000 produkter fra 300 varemerker. KICKS har flagship-butikker i Gøteborg, Oslo og Malmø og er en del av Axel Johnson-konsernet.

KICKS Norge
Haslevangen 15
0579 Oslo
Besøk våre andre nyhetsrom