Gå videre til innhold

Pressemelding -

De 10 vanligste feilene folk gjør når de trener HIIT

Høyintensiv intervalltrening, eller HIIT som det ofte refereres som er blitt svært populært på landet treningssentre. HIIT gjør det mulig å få unna en solid treningsøkt på en halvtime og har vist seg som en god måte å komme i gang med trening og vektreduksjon. Men mange trener feil og nå har SATSELIXIA satt sammen en liste over de vanligste tabbene folk gjør når de trener høyintensive intervaller.

- Hiit har en kjempeeffekt hos nybegynnerne, men vi ser også at det er en del som gjør litt feil og dermed ikke får den fulle effekten, forteller Atle Arntzen som er produktsjef for PT i treningskjeden.

SATSELIXIAs PTer og instruktører har delt hvilke typiske feil de ser og håper de med denne listen kan hjelpe treningsglade nordmenn å unngå skader og få mer effekt av treningen.

- Trygghet og langvarig treningsmotivasjon er noe av det viktigste for oss. Vår jobb er å hjelpe folk til bedre helse gjennom trygge treningmiljøer og gode råd. Trening skal være gøy, og det er det ikke om en trener på seg skader eller ikke føler at man lykkes. Det er derfor vi har fått satt sammen denne lista. Det å ta tak i egen helse er ikke enkelt, men med noen råd i ryggen håper vi at flere kan komme i gang og lykkes, avslutter Arntzen.

10 vanlige feil folk gjør når de trener HIIT

Dette er listen over de vanligste feilene. Den er ikke i noen prioritert rekkefølge

  • Hopper over oppvarming og tøying
  • Spiser for lite på forhånd
  • Velger øvelser de hater
  • For lange intervaller
  • For korte pauser
  • For lav intensitet
  • Lar intensiteten gå ut over teknikken
  • For tunge vekter
  • Trener høyintensivt for ofte
  • For dårlig utstyr

Mer detaljer om hvert enkelt punkt finner du på https://www.satselixia.no/magazine/trening/ga-ned-i-vekt/brenn-fett-med-hoyintensiv-intervalltrening/

Related links

Emner


SATS og ELIXIA fusjonerte i 2014 og skapte en ledende treningssenterkjede med en visjon om å spille en viktig rolle for helsen og livskvaliteten til mennesker i Norden.

SATS- og ELIXIA-sentrene våre tilbyr moderne og funksjonell individuell og personlig trening samt gruppetrening i de største byene i Norge, Sverige og Finland. Vi ønsker også å hjelpe medlemmene til å trene utenfor sentrene, ved hjelp av et bredt utvalg av digitale verktøy. Vi jobber aktivt med nyskaping i markedet vårt og lanserer hele tiden nye produkter og teknologier.

Kontakter

Tina Brodal

Tina Brodal

Pressekontakt Nordic PR Manager +47 93844171

Relatert innhold

We make people healthier and happier!

SATS group is the leading provider of fitness and training services in the Nordics with 275 clubs in Norway, Sweden, Finland, and Denmark. We have 731 000 members and 9 500 employees who is committed to motivate as many people as possible to an active lifestyle.