Skip to content
Asger Hattel, Signicatin toimitusjohtaja
Asger Hattel, Signicatin toimitusjohtaja

Press release -

Signicat saavuttaa ennätyksellisen 1 miljardin vuositapahtuman merkkipaalun vahvan liikevaihdon siivittämänä

EMBARGOED UNTIL 14/MAR/2024 AT 6H00 CET


Espoo 14. maaliskuuta 2024 - Signicat, Euroopan laajuisesti toimiva johtava digitaalisen identiteetin ja sähköisen allekirjoitusten palvelutarjoajista, ilmoittaa saavuttaneensa merkittävää kasvua liiketoiminnassaan tilikaudella 2023, vahvistaen globaalin asemansa digitaalisen tunnistautumisen markkinassa.

Vuonna 2023 Signicat saavutti huomattavia liiketaloudellisia etappeja ylittäen yhden miljardin NOK:n liikevaihdon, mikä vastaa 90 miljoonaa euroa. Lisäksi yritys mahdollisti yli miljardin tapahtuman toteutumisen alustansa kautta, mikä edustaa yli 25 %:n kasvua verrattuna vuoteen 2022 ja vahvistaa sen johtavaa asemaa alalla.

Globaalisti Signicat palvelee yli 13 000 asiakasta 44 maassa, mukaan lukien globaalit toimijat finanssisektorilla, maksu- ja lompakkopalveluissa, vakuutuksissa sekä liikenteen ja logistiikan toimialoilla. Yhtiö on juuri valittu Financial Timesin 1000 nopeimmin kasvavan yrityksen listalla Euroopassa vuodelle 2024, kolmannen kerran vuodesta 2021. Nämä tulokset korostavat Signicatin visiota tarjota ratkaisuja, jotka vastaavat johtavien organisaatioiden muuttuviin tarpeisiin eri toimialoilla, vahvistaen sen mainetta turvallisten ja saumattomien digitaalisten identiteettipalvelujen tarjoajana.

Olemme sitoutuneet tuottamaan asiakkaillemme arvoa vähentämällä petoksia merkittävästi. Samalla tehostamme digitaalista asiakaskonversiota nopeammilla, turvallisemmilla ja tehokkaammilla digitaalisilla prosesseilla”, sanoo Signicatin toimitusjohtaja Asger Hattel. ”Luomme ainutlaatuista arvoa tarjoamalla asiakkaillemme nopean ja turvallisen asiakkaan tunnistamisen ja KYC:n sekä edistämällä parhaita mahdollista tukemaan asiakkaan rekisteröitymistä, työnkulkuja, tunnistautumista ja sähköistä allekirjoitusta. Olemme erittäin ylpeitä ylittäessämme miljardin Norjan kruunun liikevaihdon. Vuosi 2023 oli meille lukuisten kaupallisten ja teknologisten saavutusten vuosi. Teimme myös yhteistyötä Forrester Consultingin kanssa kokonaisvaltaisen taloudellisen vaikutusarvioinnin laatimiseksi. Arvioinnin mukaan tuotamme asiakkaillemme 303 %:n tuoton sijoitetulle pääomalle ja tyypillisesti vähennämme petoskustannuksia 75 %”, hän lisää.

Yhtiö koki merkittävää kasvua eri tuotealueilla, sillä sähköisen allekirjoittamisen määrä lisääntyi noin 20 % ja tunnistus- ja todentamispalvelujen käyttö yli 25 %. Tämä kasvu johtuu yhtiön tasaisesta kokonaiskehityksestä.

Tuoteuutisia

Teknologian saralla Signicat vahvistaa asemaansa digitaalisen tunnistautumisen kärjessä laajalla tuote- ja ratkaisuvalikoimallaan. Voimme ylpeänä esitellä uusia tuotteita mm. asiakkaaksi tulon prosesseissa, kuten Signicat Mintin, no-code alusta jolla asiakkaat voivat suunnitella, rakentaa ja ottaa käyttöön mitä tahansa digitaalisen tunnistautumisen prosesseja, web-käyttöliittymällä. Signicat on jo yksi Euroopan johtavista KYC/AML orkestroinnin toimijoista. Riskflow- ja pian julkaistavan Instantflow-ratkaisuportfolion avulla Signicat auttaa asiakkaita hallitsemaan rekisteröinti- ja riskienhallintaprosesseja ja torjumaan petoksia tehokkaasti.

Ottaen huomioon petosten lisääntymisen ja kasvavan huolen petoksista kaikilla säännellyillä aloilla, vuonna 2024 Signicat panostaa petosten havaitsemiseksi asiakkaiden prosessien varhaisista vaiheista lähtien, jo ennen varsinaista henkilöllisyyden vahvistamista.

Signicat toi asiakkailleen käyttöön 2023 myös uuden hallintapaneelin, joka toimii itsepalvelualustana asiakkaille. Sen avulla asiakkaat voivat kokeilla kaikkia Signicatin ratkaisuja ja konfiguroida niitä helposti käyttöönsä. Esimerkiksi MobileID-tunnistusteknologian voi integroida mihin tahansa mobiilisovellukseen. Sen turvateknologia on suunniteltu pankkitason transaktioihin.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka tekoäly on tullut trendiksi viimeisen vuoden aikana yleisessä saatavuudessa, erityisesti kun olemme työskennelleet sen parissa vuosia esimerkiksi petoskäyttäytymisen tunnistamiseksi. Samoin työskentelemme edelleen GenAI:n kanssa eri osa-alueilla yhtiössä. Signicatilla on DNA:ssaan vastata asiakkaidensa nykyisiin haasteisiin sekä tulevaisuuden haasteisiin”, kommentoi Antti Harsunen, Signicatin maajohtaja Suomessa.

Mitä tänä vuonna?

Yhtiö paljastaa, että kuluva vuosi tulee olemaan merkittävien julkistusten vuosi. Yhtiö on jo integroinut yli 35 sähköistä tunnistamismenetelmää (eID) Euroopassa ja on muutaman viikon päässä siitä, että se on jälleen kerran, syyskuussa 2023 tapahtuneen SPID-integraation jälkeen, ensimmäinen kansainvälinen välityspalvelu, joka tarjoaa uuden eurooppalaisen sähköisen tunnistamisjärjestelmän nykyisen alkuperämaan ulkopuolella. Lisäksi yhtiö tulee lanseeraamaan uusia ratkaisuja, jotka vastaavat säänneltyjen toimialojen muuttuviin tarpeisiin.

Vuonna 2024 Signicat jatkaa sitoutumistaan uusien innovaatioiden saralla. Erityisesti KYC/AML orkestroinnin, itsepalvelun alueella, samalla kun se jatkaa johtoasemassaan tunnistamisen ja allekirjoituspalveluiden tarjoajana.

Tämä vuosi jatkuu merkittävien uutisten sarjalla, kun Signicat vahvistaa asemaansa sähköisen identiteetin (eID) edelläkävijänä Euroopassa. Yhtiö on yhdistänyt jo yli 35 tunnistusvälinettä alustaansa ja on vain muutaman viikon päässä siitä, että se on jälleen ottamassa tuen piiriin uuden eurooppalaisen tunnistusvälineen, tästä myöhemmin lisää! Edellinen merkittävä lisäys tunnistusväline-”karttaan” oli Italian SPID syyskuussa 2023.



Tietoja Signicatista
Signicat on eurooppalainen digitaalisen identiteettipalveluiden pioneeri, jolla on vertaansa vailla oleva kokemus maailman edistyneimmillä digitaalisen identiteetin markkinoilla. Vuonna 2006 perustetun Signicatin tehtävänä on kehittää teknologiaa, jonka avulla ihmiset voivat luottaa toisiinsa digitaalisessa maailmassa. Signicat Digital Identity Platform sisältää maailman laajimman valikoiman tunnistus- ja todentamisjärjestelmiä, jotka kaikki ovat helposti käytettävissä yhden integraatiopisteen kautta. Alusta tukee ja ohjaa saumattomasti koko identiteetin elinkaaren läpi tunnistamisesta ja sisäänkirjautumisesta kirjautumisen ja suostumuksen kautta oikeudellisesti sitovien liiketoimintasopimusten tekemiseen. Vuonna 2019 johtava eurooppalainen pääomasijoittaja Nordic Capital osti Signicatin. Nykyään Signicatilla on yli 450 omistautunutta ammattilaista 17 Euroopan toimipisteessä.

Lisätietoja Signicatista on osoitteessa www.signicat.com

Contacts

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Press contact Communications Manager +34648839894

Welcome to Signicat!

Signicat er en nyskapende, paneuropeisk bedrift innen digital identitet med en unik merittliste i verdens mest avanserte markeder for digital identitet. Bedriften ble grunnlagt i 2006 og har som mål å bygge teknologi som skaper tillit mellom mennesker i en digital verden. Signicat sin digital-identitet-plattform implementerer verdens mest omfattende samling av systemer for identitetsverifisering og -autentisering med enkel tilgang gjennom ett enkelt integreringspunkt. Plattformen støtter og dirigerer sømløst gjennom hele identitetsprosessen, fra gjenkjenning til registrering, via innlogging og innhenting av samtykke og til juridisk bindende avtaler mellom bedrifter – og alt har motstått tidens tann. I 2019 ble Signicat oppkjøpt av Nordic Capital, et ledende europeisk private equity-selskap. I dag består Signicat av over 450 engasjerte fagfolk fordelt over 17 europeiske kontorer.

For mer informasjon om Signicat kan du besøke www.signicat.com

Signicat
Beddingen
7010 Trondheim
Norge
Visit our other newsrooms