Gå videre til innhold
Nordic Choice med topplassering i Sustainable Brand Index

Pressemelding -

Nordic Choice med topplassering i Sustainable Brand Index

Sustainable Brand Index er Skandinavias største merkevareundersøkelse for bærekraftighet. 18000 mennesker i Sverige, Norge, Danmark og Finland deltar i undersøkelsen. I 2013 undersøkte man 450 merkevarer. I Norge er det 88 merkevarer som er med i kåringen. Nordic Choice Hotels fikk 3.-plassen.

- Vi satser ikke på samfunnsansvar for å få topplasseringer, men det er alltid hyggelig at vårt arbeid blir lagt merke til, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth.

Silseth tror det er systematikken i arbeidet som gjør at selskapet blir lagt merke til.

- I Nordic Choice er vi opptatt av å ta ansvar utenfor hotelltrappa, fordi vi mener det er riktig å gi noe tilbake til samfunnet. Hos oss kaller vi det WeCare, fortsetter han.

Nordic Choice har i mange år rapportert etter en trippel bunnlinje, under kategoriene people, planet and profit. På den måten blir WeCare-arbeidet en del av den daglige driften.

Av 12 000 ansatte har 24 % av alle medarbeidere og 10 % av alle ledere i Nordic Choice Hotels bakgrunn utenfor Skandinavia. Selskapet ble i 2012 nominert til Mangfoldsprisen for innsatsene for et inkluderende arbeidsliv.

I 2012 har Nordic Choice blant annet bidratt til å bevare 55 000 hektar med regnskog som tilsvarer 70.000 fotballbaner. I tillegg har hotellene redusert antallet leveranser og transport med 16,5 % sett i forhold til 2010.  I 2013 vil bærekraftig mat være et viktig satsningsområde for Nordic Choice.  Med 20 000 gjester daglig, handler matsatsningen om å bedre helsa vår, klima og miljøet. Nordic Choice har som mål å servere sunn, god og bærekraftig mat, som fremmer både dyrevelferd og rettferdige vilkår for dem som produserer råvarene.

Silseth lover at WeCare-arbeidet skal fortsette med full styrke.

- Vi har nettopp sluttført en prosess der WeCare-tankegangen skal gjennomsyre selskapet i enda sterkere grad. Topplasseringer er motiverende, men vi driver med dette fordi vi mener det er riktig. Derfor vil samfunnsansvar alltid spille en avgjørende rolle hos oss, avslutter han.


Emner

Kategorier


Nordic Choice Hotels er Nordens største hotellkonsern med 170 hoteller og 12 000 ansatte i Skandinavia  og Baltikum. Selskapet markedsfører kjedene Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection og Clarion, samt 9 unike hotellperler innen Nordic Hotels & Resorts. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000
Geir M. Økland

Geir M. Økland

Pressekontakt Senior Communications Advisor +47 482 72 656

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896

Et av Nordens største hotellkonserner

Strawberry er portalen til et bredt utvalg av hotell, møte- og konferansefasiliteter, restauranter og spa, i tillegg til eksklusive partnere og fordeler for våre medlemmer. Med over 240 hoteller over hele Norden, tilbyr vi fire hotellkjeder – Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel – og mer enn 40 frittstående hoteller. Gjennom Strawberry sin app og nettside, får du som gjest og medlem tilgang til et univers av muligheter, med vårt løfte om å fylle livet med morsomme, meningsfylte og spennende opplevelser.

Strawberry
Frederik Stangs gate 22-24
P.O. Box 2454 Solli 0201 Oslo
Besøk våre andre nyhetsrom