Gå videre til innhold
Närmare 400 skolor använder nu Trivselprogrammet!

Nyhet -

Närmare 400 skolor använder nu Trivselprogrammet!

- Vi började med Trivselledare vårterminen 2021. Vi hade då en period på skolan då det var ganska stökigt på rasterna och eleverna hittade inte alltid aktiviteter att ägna sig åt. Det var ganska mycket konflikter och bråk och det skapade otrygghet, så vi behövde hitta ett koncept att bygga våra raster kring. Vi hittade då Trivselprogrammet säger Stina Geijer, rektor för Prolympia Jönköping.

Närmare 400 svenska skolor använder Trivselprogrammet och tillväxten fortsätter. Nyanställd teamledare för Trivselprogrammet Demir Kasumovic, är otroligt glad över att programmet nu får möjlighet att expandera i hela Sverige.

- I Norge deltar redan över 1 000 skolor och jag ser fram emot att erbjuda programmet till alla skolor i Sverige, säger en entusiastisk Demir.

Demir Kasumovic har själv jobbat på en Trivselledarskola och upplevt de positiva effekterna programmet har på skol- och klassrumsmiljön. Många rektorer delar Demirs erfarenhet.

- Vi valde att starta Trivselprogrammet på vår skola eftersom våra elever har ett stort behov av att ha raster som är strukturerade. Vi ser nu effekter i vår trygghetsundersökning där rasterna brukar vara en punkt där eleverna känner sig lite otrygga. Vi har jobbat mycket med för att få säkrare raster och det ser vi i dom enkäter vi gör, säger rektor Jessica Schønbeck vid Rosenlundskolan

Programmet har även goda effekter på elever som inte har lärt sig det svenska språket och som annars lätt hamnar utanför.

- En grej som alltid är häftig och som jag ser varje år med just Trivselprogrammet på min skola, är att elever som inte kan språket, som inte har bott så länge i Sverige, känner en gemenskap i just lekarna där inte språket behövs på samma sätt säger Johanna Bogenroth, förskollärare vid Vittra Samset.

Vill du veta mer om programmet? Skicka ett mail till demir@trivselledare.se eller ring 0729745853.

Klicka här för att se en kort film om Trivselledare

Emner

Relatert innhold

TRIVSELSPOSTEN
Vestbygata 10 C
2000 Lillestrøm
Norway