JYSK poszukuje pracowników i rusza z nową kampanią

Komunikat prasowy -

JYSK poszukuje pracowników i rusza z nową kampanią

Sieć JYSK przeprowadza w tym roku globalną kampanią rekrutacyjną, w której chce zachęcić do aplikowania do pracy w sklepach. W Polsce kampania ruszyła 19 kwietnia br. i potrwa do połowy maja. Działania komunikacyjne prowadzone będą głównie w kanałach online poprzez portale rekrutacyjne, media społecznościowe oraz stacjonarnie we wszystkich sklepach JYSK.

JYSK dynamicznie się rozwija, co roku otwieranych jest kilkanaście nowych placówek, a kolejne kilkanaście modernizowanych jest do skandynawskiego konceptu 3.0. W związku z tym zwiększają się również potrzeby związane z personelem. Nowa kampania rekrutacyjna ma zachęcić kandydatów do aplikowania na wszystkie stanowiska dostępne w sklepach sieci.

Kampania opiera się na dwóch, głównych przekazach związanych z kulturą pracy JYSK: rozwój pracowników oraz silne i zintegrowane zespoły.

Mocno inwestujemy w rozwój naszych pracowników, mamy kilka rozbudowanych programów przygotowujących do wewnętrznych awansów, ale również szkolimy z umiejętności sprzedażowych, zarządczych, czy komunikacyjnych. Jeżeli ktoś chce sięgać po więcej, to ma ku temu doskonałe warunki - mówi Sylwia Filimon, dyrektor komunikacji JYSK Polska - Nasi pracownicy też mocno podkreślają siłę współpracy zespołowej i wysoko oceniają to, jak wygląda atmosfera pracy oraz wzajemne wsparcie - dodaje Filimon

Nowa kampania rekrutacyjne prowadzona jest pod hasłem: Zatrudniamy. Główne treści publikowane są w mediach społecznosciowych, na portalach rekrutacyjnych. Przedstawiciele sieci będa również prowadzić dedykowane spotkania w szkołach zawodowych, czy w wybranych urzędach pracy.

Tematy

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.

Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3100 sklepów w 50 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.

Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 28 500 pracowników.

JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2020/21 wyniósł 5,255 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 4,4 miliarda euro w tym samym okresie.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.

JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3400 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.