Press release -

Plantagons Hans Hassle tilldelas Khalifa International Award for Agricultural Innovation

Hans Hassle, medgrundare och generalsekreterare för Plantagon International, tilldelas det prestigefyllda priset Khalifa International Award for Agricultural Innovation, under den Sixth International Date Palm Conference (SIDPC), som hölls 19-21 mars 2018 i Abu Dhabi, FAE, under beskydd av HH Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, president i Förenade Arabemiraten.

Utmärkelsen delades ut i en ceremoni vid öppnandet av den 10: e sessionen av Khalifa International Award for Date Palm och Agricultural Innovation (KIADPAI) i Abu Dhabi den 19 mars. Hans Hassle hedrades för sitt stora intresse och engagemang för innovation inom jordbrukssektorn, och han uppmärksammades tillsammans med internationella dignitärer som Dr Graziano Da Silva, generaldirektör FAO, Dr Gilbert Houngbo, generaldirektör IFAD, Dr M. Abu Saab, generaldirektör ICARDA och Dr Ibrahim Dukheri, president AOAD.

Hans Hassle uttryckte sin tacksamhet till arrangörerna för priset, samt även till Förenade Arabemiratens beslutsfattare för att de ratificerat fortsatta bidrag till jordbruksområdet. Hassle lyfte också fram möjligheterna för svenska cleantech-lösningar att göra intryck under Dubai Expo 2020, som en fortsatt insats för att öka den svenska exporten till MENA-regionen.

– Under mina tre dagar i Abu Dhabi genomfördes ett antal högnivåmöten med ministrar, forskningsorganisationer och myndigheter och jag ser med stor tillförsikt fram emot att med Plantagons hjälp kunna bistå i utvecklingen av hållbara, urbana system för storskalig matproduktion i Förenade Arabemiraten, sa Hans Hassle, medgrundare och generalsekreterare i Plantagon International.

Presskontakt: Carin Balfe Arbman, Plantagon International, info@plantagon.com

Länkar: www.plantagon.com www.kiaai.ae/en

Pressrum: www.mynewsdesk.com/plantagon-international/

Topics

  • Economy, Finance

Categories

  • awards
  • hans hassle

Plantagon International är en världsledande pionjär inom matsäkerhet och CSR – som kombinerar stadsodling med innovativa tekniska lösningar och arkitektur – för att möta behovet av effektiv matproduktion i städer; med hjälp av en mer demokratisk och inkluderande styrningsmodell. www.plantagon.com

Contacts

Per Östling

Press contact Member of the Board +46707310988

Related content