Jesper Lund, Președinte și CEO Lars Larsen Group

Comunicat de presă -

Lars Larsen Group, din care face parte și JYSK, anunță rezultatele pentru anul financiar 2021-2022

La finalul unui nou an cu provocări globale, Lars Larsen Group, grupul scandinav din care face parte și JYSK, anunță din nou rezultate record pentru anul financiar 2021-2022.

Cifra de afaceri a Lars Larsen Group s-a ridicat la 44 miliarde DKK in anul financiar 2021-2022, o creștere cu 12% față de anul financiar precedent. EBIT-ul a înregistrat de asemenea un record, ridicându-se la 4,9 miliarde DKK în anul financiar 2021-2022, comparativ cu 4,8 miliarde DKK în anul financiar precedent.

O nouă structură de business

Cu ocazia publicării rezultatelor financiare, Lars Larsen Group anunță și o nouă structură a organizației, al cărei scop este de a facilita sinergia în cadrul grupului. Astfel, activitățile și companiile grupului vor fi împărțite în funcție de aria de activitate în două subdiviziuni: Lars Larsen Group Retail și Lars Larsen Group Investments.

Cifra de afaceri a Lars Larsen Group Retail a crescut cu 12% în anul financiar 2021-2022, ajungând la 40,4 miliarde DKK, iar EBIT-ul a fost de 4,5 miliarde DKK.

În anul financiar 2021-2022, Lars Larsen Group Investments a avut o creștere a cifrei de afaceri de 11%, și anume 3,6 miliarde DKK cifra de afaceri. În timp ce 2020-2021 a fost un an benefic, în 2021-2022 provocările globale au avut efectul opus pentru Lars Larsen Group. Astfel, EBIT-ul pentru anul care tocmai s-a încheiat este o pierdere de 243 milioane DKK.

”Cei trei factori importanți – invazia rusească în Ucraina, criza economică și provocările climatice – au adus pe piață o incertitudine cu care nu ne-am mai confruntat înainte, iar pentru mulți dintre colegii noștri acești factori au avut și consecințe majore la nivel personal”, spune Jesper Lund, Președinte și CEO Lars Larsen Group.

”În timpul acestor schimbări, pentru noi a fost crucial să ne păstrăm valorile și strategia pe termen lung, să ne concentrăm pe a fi Buni Comercianți, pe Responsabilitate și Creștere. Având în vedere condițiile care au caracterizat ultimul an financiar, rezultatul este unul satisfăcător, iar angajații noștri pot fi mândri de ceea ce am realizat împreună” continuă Jesper Lund.

Ultimul an financiar a însemnat și crearea de noi locuri de muncă în cadrul grupului, numărul de angajați crescând de la 37.000 la 40.000 la nivel global.

Achiziții, vânzări și fuziuni

Lars Larsen Group a realizat și o serie de achiziții, vânări și fuzionări în 2021-2022. Compania Solid Leasing a fuzionat cu firma daneză Selected Car Group, iar producătorul de mașini și utilaje de golf Garia a fost vândut companiei americane Club Car LLC. Lars Larsen Group a achiziționat compania SITS în Polonia, prin subsidiara sa, Actona Group.

Lars Larsen Group a investit, de asemenea, 3,4 miliarde DKK în operațiunile companiilor din grup, pe lângă investiții în achiziții, piața imobiliară, piața de capital și altele.

Taxele globale

Pentru anul financiar 2021-2022, JYSK a alocat plata a 830 de milioane DKK pentru taxele companiei, ceea ce corespunde cu o cotă de impozitare de 20,5%, comparativ cu 20,6% în anul financiar precedent. În ultimul an, Lars Larsen Group a continuat să cartografieze amprenta impozitului global, care reflectă contribuțiile grupului în toate țările în care activează.

”În anul financiar 2020-2021, contribuțiile grupului însumează taxe în valoare de 9,2 miliarde DKK, comparativ cu 8,7 miliarde DKK în anul precedent. Vom continua să comunicăm transparent valoarea taxelor plătite care, împreună cu activitățile noastre, contribuie la ambiția noastră de a produce creștere pe termen lung și valoare în comunitățile din care facem parte”, încheie Jesper Lund.

Mai multe date financiare pot fi văzute aici.

Raportul anual Lars Larsen Group poate fi citit aici.

Despre Lars Larsen Group

Lars Larsen Group este deținut de familia Brunsborg, descendenții fondatorului JYSK, Lars Larsen. Grupul deține companii care activează în mai multe domenii, precum mobilier, design interior, restaurante, hoteluri, precum și investiții în imobiliare, fonduri de investiții și acțiuni.

Related links

Categories

JYSK este un lanț internațional de magazine de mobilă, de origine scandinavă, care facilitează mobilarea fiecărei camere din orice casă și grădină.

Cu peste 3.200 de magazine fizice și magazine online în 48 de țări, JYSK are întotdeauna o ofertă excelentă și oferă servicii competente, indiferent de modul în care clienții aleg să cumpere.

Fondatorul Lars Larsen a deschis primul magazin în Danemarca, în 1979. În prezent, JYSK are peste 30.000 de angajați.

JYSK este deținut de familia din spatele Lars Larsen Group, cu o cifră de afaceri totală de 44 miliarde DKK în anul financiar 2021/22. JYSK a avut o cifră de afaceri de 4,87 miliarde EUR in anul financiar 2021/22.

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent peste 125 de magazine în România.

Raluca Dascălu

Press contact Communications Manager JYSK România Communications and PR +40721509599

Related content

Scandinavian Sleeping and Living

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Compania scandinavă își desfășoară activitatea în peste 48 de țări, are peste 31.000 de angajați și peste 3.400 de magazine.

JYSK are mereu o ofertă excelentă și servicii competente, indiferent de modalitatea în care clienții vor să achiziționeze produsele, dintr-un magazin fizic sau online.

JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 în Danemarca, în orașul Aarhus.

Sub deviza "Sleeping and Living", magazinele JYSK oferă tot ce este necesar în casă pentru viața de zi cu zi, de la mobilier de interior și de grădină, până la lenjerii de pat, perne, obiecte decorative și de iluminat.

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent peste 140 de magazine în România.

Compania JYSK este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 5,9 miliarde EUR în anul financiar 2021-2022.

Cifra de afaceri JYSK la nivel global este de 5,2 miliarde EUR în anul financiar 2022-2023.