(P) Un pas simplu pentru a deveni un antreprenor modern

Blog -

(P) Un pas simplu pentru a deveni un antreprenor modern

Din ce în ce mai multe IMM-uri din România acceptă plățile electronice, ba chiar încep să le prefere, având în vedere siguranța pe care acestea le conferă comparativ cu metodele clasice de plată.

Drumul economiei românești spre performanța înregistrată de alte piețe dezvoltate din Europa depinde și de “revoluția” formelor de plată, iar statisticile arată clar acest lucru. Dacă în România, 80% dintre tranzacțiile efectuate de firmele mici și mijlocii se bazează încă pe numerar,în Europa lucrurile stau cu totul altfel.

Chiar și în Polonia, o țară cu care ne place să ne comparăm, raportul dintre plățile electronice și tranzacțiile cu numerar este aproape inversat. Doar 29% dintre sumele tranzacționate în Polonia reprezintă plăți cu numerar.

Mai simplu spus, nu mai poți fi un antreprenor modern, care să poată relaționa inclusiv cu firme din zone dezvoltate din Europa, atât timp cât rămâi “sclavul cash-ului”. Cea mai simplă, dar și cea mai eficientă metodă pentru a fi în tendinţe este achiziționarea unui card de firmă, cum ar fi cardul Visa Business Debit, un produs disponibil la aproape toate băncile importante din România.

Articolul integral este disponibil la: http://www.biziday.ro/2014/09/08/p-un-pas-simplu-pentru-a-deveni-un-antreprenor-modern/.

Related content