Gå direkt till innehåll
Felix Gerlach/Pressbild
Felix Gerlach/Pressbild

Pressmeddelande -

Oplev Havoteket på H22 City Expo

H22 City Expo er nu i gang, og Havoteket er åbnet i Helsingborg. Der kan besøgende komme tættere på livet under overfladen og opleve havets værdier med alle deres sanser. Havoteket er skabt i et samarbejde mellem Helsingborg Kommune, Hemsö, Tengbom Arkitekter, Serneke og Helsingborg Havn.

– I Helsingborg og omkring hele Øresund er havet en vigtig nabo til alle de kystnære byer. Men det er let at glemme, når vi ikke oplever hvad der faktisk findes under overfladen. På Havoteket kan man komme tættere på livet i havet og forstå, hvor vigtigt det er, at vi er gode naboer, siger Stina Bertilsson Vuksan, miljøstrateg og marinebiolog i Helsingborg Kommune.

Rørebassin og vandrum

De besøgende kan møde nogle af dyrene fra havet i rørebassinet, gå ind under overfladen i vandrummet, lytte til foredrag og tage vandselfies. De vil også opleve, hvordan rev og levende kajkanter kan øge biodiversiteten i havnemiljøer, og hvordan vi som byboere kan være gode naboer til havet.

 – Havoteket er en prototype på et fremtidigt byrum for oplevelser og læring om det marine miljø. Det handler om at styrke vores bevidsthed om havet ved at fremhæve havets værdier samt fortælle om det ansvar vi har, når vi bor og arbejder ved havet. Vi gør det her som en test for at se, om det kan blive noget permanent i fremtiden, siger Henrik Frindberg, miljøchef i Helsingborg Kommune.

Et unikt samarbejde for havet

Besøgspavillonen er resultatet af et unikt samarbejde mellem Helsingborg Kommune, Hemsö, Tengbom Arkitekter, Serneke og Helsingborg Havn. Pavillonen er ni meter høj og er bygget af stilladser, trædæk, krydsfinerplader og stilladsdug. Det åbne udstillingsareal er på i alt 185 kvadratmeter, og de besøgende kommer ind og ud gennem tre indgange. 

Hele projektet har et cirkulært perspektiv, og efter H22 City Expo vil pavillonen blive demonteret, pladsen vil blive genoprettet, og byggematerialerne vil blive genanvendt så vidt det er muligt.

Pressekontakter:

Henrik Frindberg, miljøchef
henrik.frindberg@helsingborg.se
042-10 50 25

Stina Bertilsson Vuksan, miljøstrateg
stina.bertilssonvuksan@helsingborg.se
0732-31 50 63

Marie Plambech Ryberg, miljøstrateg (dansktalende)
marie.plambechryberg@helsingborg.se 
0732-08 34 25

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Calle Berglund

Calle Berglund

Presskontakt Miljöförvaltningen 072-243 32 83 Miljöförvaltningen

Välkommen till Helsingborg

Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.