Skip to content
Foto Maria Uhr
Foto Maria Uhr

Press release -

Sigma satsar på utbildning av unga kodare tillsammans med Kodcentrum

Utbildning, jämställdhet och mångfald är tre utmaningar, och i förlängningen möjligheter, som Sigma identifierat för att säkra tillgången på kompetens som kan fortsätta driva det svenska IT-undret framåt. Sigma går därför in som huvudsponsor till Kodcentrum under hela 2017.

Kodcentrum är en förening som helt gratis introducerar programmering och digitalt skapande för 9–13-åringar. Sigmas engagemang bidrar därmed till att skapa nya möjligheter för nästa generation unga kodare i Sverige.

– Genom att stötta Kodcentrum kan vi medverka till att barn och unga får upptäcka programmering och den digitala världens alla möjligheter, tillsammans med vuxna förebilder från IT-branschen. Vi vill hjälpa till att skapa en bredare bas av unga kodare som kan bidra till att säkerställa den kompetens som efterfrågas inom samhällsutvecklingen i stort. Många av våra medarbetare brinner också för kod och programmering. De får nu en möjlighet att dela med sig av sin kunskap till nästa generation, säger Lars Kry som är VD på Sigma IT Consulting.

Sigma IT Consulting är en del av det svenska IT-undret och det är ett bolag som tillsammans med sina uppdragsgivare jobbar med nyskapande lösningar inom teknik och affärsutveckling. För att möta den ökade och komplexiteten i uppdragen söker Sigma minst tusen IT-talanger inom de närmsta åren.

– Kodcentrum jobbar för att alla unga ska få skapa med kod, oavsett förutsättningar som bakgrund, kön, intresse för teknik i hemmet eller enskilda lärares kunskaper om programmering. Vi är mycket glada över stödet från Sigma, som går hand i hand med deras holistiska angreppssätt för att öka tillgången på kompetens i Sverige, säger Emelie Dahlström, generalsekreterare för Kodcentrum.

Om samarbetet

  • Sigma stöttar Kodcentrum finansiellt under 2017.
  • Sigma-anställda kan dela med sig av sin kunskap, som volontärer för Kodcentrum.
  • Tillsammans kommer Sigma och Kodcentrum att arrangera kodningsaktiviteter för barn.

  • Bakgrund om bristen på programmerare

    Ungas kunskaper om kod, programmering och digitalt skapande har diskuterats flitigt det senaste året. Inte
    minst på grund av att kunskap om och färdigheter i digitalt skapande och programmering blir viktigare i takt med att samhället digitaliseras. I framtiden kommer allt fler arbeten kräva någon form av digital kompetens, och redan idag är bristen på programmerare stor både i Sverige och inom EU. År 2020 beräknar EU-kommissionen att det kommer saknas närmare 1 miljon programmerare inom EU, något som i hög grad kan komma att påverka innovationstakten och även ekonomin.

    Sigmas vision

    Sigma IT Consulting ingår i Sigmakoncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med 3100 medarbetare i elva länder.

    – Vi har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Detta utökas nu med Kodcentrum, vilket stämmer väl med vår vision, Expect a better tomorrow, som siktar mot att skapa en bättre morgondag för kunder, anställda och samhället i stort, avslutar Beatrice Silow som är Kommunikations och kulturchef på Sigma IT Consulting.

    Läs mer om

    Kodcentrum: www.kodcentrum.se @Kodcentrum
    Sigma: www.sigma.se @Sigma_ITC


    KONTAKT:

    För Kodcentrum: Emelie Dahlström, Generalsekreterare
    Tel: 070-999 16 00
    emelie@kodcentrum.se

    För Sigma IT Consulting: Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef
    Tel: 070-379 15 06
    beatrice.silow@sigma.se

    Lars Kry, VD Sigma IT Consulting 
    Tel: +46 733- 43 43 00
    Lars.kry@sigma.se

    Related links

    Topics

    Categories


    Sigma is a leading consulting group with an objective to make our custom-ers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 3,100 employees in eleven countries. 

    Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family. 

    Expect a better tomorrow

    Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means are technological know-how and a constant passion for finding better solutions. In total, we are 5,000 employees in sixteen countries. Our services are provided by Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil, and Sigma Software.

    Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.