Skip to content
Raymarinen uudet modulaariset Ray90- ja Ray91-VHF-radiopuhelimet antavat käyttöön vapauden liikkua esteettä aluksella käyttämällä lisävarusteena saatavia langattomia luureja.
Raymarinen uudet modulaariset Ray90- ja Ray91-VHF-radiopuhelimet antavat käyttöön vapauden liikkua esteettä aluksella käyttämällä lisävarusteena saatavia langattomia luureja.

Press release -

Raymarine: Langattomalla ominaisuudella varustetut Ray90 - ja Ray91-meri-VHF-radiopuhelimet mahdollistavat radioon puhumisen kaikkialla aluksella

Perinteiset meri-VHF-radiopuhelimet sitovat käyttäjän ohjaamoon, koska niiden kuulokkeiden lyhyt kaapeli rajoittaa liikkumista. Raymarinen uudet modulaariset Ray90- ja Ray91-VHF-radiopuhelimet antavat käyttöön vapauden liikkua esteettä aluksella käyttämällä lisävarusteena saatavia langattomia luureja.

Monipuolisiin modulaarisiin Ray90- ja Ray91-radiopuhelimiin voi liittää kaksi langallista ja kolme langatonta luuria. Suorituskykyisten meri-VHF-radiopuhelimien kaikkia ominaisuuksia voi käyttää niin langallisen ja langattoman yhteyden välityksellä.

Molemmissa malleissa on ammattikäyttöön soveltuva meri-VHF-lähetinvastaanotin, jonka luokan D DSC-ominaisuus parantaa käyttömukavuutta ja turvallisuutta. Sekä Ray90- että Ray91-mallissa on lisäksi komentokaiutin ja sumumerkinantotoiminto, jotka on helppo ottaa käyttöön täydentämällä järjestelmää lisävarusteena saatavalla ulkokaiuttimella. Sen lisäksi, että Ray90/91 mahdollistaa radioliikenteen maa-asemien ja muiden alusten kanssa, käytettävissä on Intercom-toiminto aluksen sisäiseen viestintään. Radion Intercom-ominaisuus mahdollistaa liikenteen käyttöasemien välillä.

Ray91-mallissa on myös luokan B AIS-vastaanotin. Kun Ray91 liitetään veneen monitoiminäyttöön ja laiteverkkoon, lähellä olevien, AIS-laitteella varustettujen alusten tiedot ja sijainti näkyvät näytössä.

Helppo laajennettavuus

Ray90- ja Ray91-järjestelmän perustoimitus sisältää Black-Box-lähetinvastaanottimen ja kaapelilla varustetun kuulokesarjan. Lähetinvastaanotinmoduuli on mahdollista asentaa piiloon ja siinä on liitännät toiselle langalliselle luurille sekä langaton reititin. Langattoman reitittimen välityksellä Ray90/91-laitteeseen voi liittää jopa kolme langatonta lisäluuria. Langaton teknologia on ihanteellinen ratkaisu laajentaa VHF-radion käyttämistä paikoissa, joihin on hankala vetää kaapelointi, esim. yläohjaamo.

Langattomien luurien sisäiset litiumioniakut varmistavat pitkän toiminta-ajan. Langattomissa luureissa hyödynnetään uusinta induktiolatausteknologiaa. Luurin akut ladataan asettamalla luuri telineeseen, jossa ei tarvita latausliitäntöjä, koskettimia eikä kaapeleita. Lisäksi jokaisessa langattomassa luurissaon kätevä paikannushälytys, minkä ansiosta väärään paikkaan unohtunut luuri on helppo löytää. Paikannushälytys voidaan liipaista mistä tahansa muusta käyttöasemasta, minkä jälkeen kadonnut laite alkaa antaa merkkiääntä.

Uusimpien DSC-määräysten mukaisissa Ray90- ja Ray91-laitteissa on sisäinen GPS-vastaanotin ja ulkoisen GPS-antennin liitäntä. Radiopuhelimet kykenevät viestimään aluksen muiden laitteiden ja monitoiminäyttöjen kanssa NMEA2000- tai NMEA0183-verkkojen välityksellä.

Ray90, Ray91 sekä niiden langalliset ja langattomat lisävarusteet ovat nyt saatavana Raymarine-jälleenmyyjiltä kaikkialla maailmassa. Lisätietoja on osoitteessa http://www.raymarine.com/vhf-radio-communication

####

Yhteyshenkilö:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Topics


FLIR Systems

Vuonna 1978 perustettu FLIR Systems, jonka pääkonttori on Oregonin Wilsonvillessä Yhdysvalloissa, on tilannetietoisuutta parantavien, ihmishenkien pelastamisessa avustavien, tuottavuutta parantavien ja ympäristönsuojelua tehostavien anturijärjestelmien maailman johtava valmistaja. FLIRin palveluksessa on lähes 3 500 henkilöä. Yrityksen visiona on olla ”The World's Sixth Sense” kehittämällä lämpökuvantamisteknologioita ja tukiteknologioita, joiden tukemana se pystyy toimittamaan innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja turvallisuuden ja valvonnan, ympäristö- ja olosuhdevalvonnan, ulkoilun, konenäön, navigoinnin sekä uhkien kehittyneen tunnistuksen tarpeisiin. Lisätietoja saat osoitteesta www.flir.com ja seuraamalla tunnistetta @flir.

Raymarine:

Raymarine on maailman johtava yritys merielektroniikan alalla. Se kehittää ja valmistaa markkinoiden laajinta valikoimaa elektroniikkatuotteita vapaa-ajan veneilyyn ja kevyeen ammattikäyttöön. Huippuluokan suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen suunniteltuja, palkittuja tuotteita on saatavana maailmanlaajuisen jälleenmyyjä- ja jakelijaverkoston välityksellä. Raymarinen tuotevalikoimaan sisältyy tutkia, autopilotteja, GPS-yksikköjä, mittareita, kaikuluotaimia, viestintävälineitä ja integroituja järjestelmiä. Raymarine on FLIR Systemsin, maailman johtavan lämpökuvausyrityksen, tuotemerkki. Lisätietoja Raymarinesta on osoitteessa www.raymarine.com

Related content

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone