Skip to content
Csavard, Nyald, Mártsd!  A legtöbb, egyszerre kekszet mártogató ember GUINNESS világrekordját állította fel a Mondelēz International

Tisková zpráva -

Csavard, Nyald, Mártsd! A legtöbb, egyszerre kekszet mártogató ember GUINNESS világrekordját állította fel a Mondelēz International

Budapest, 2020. február 4.– A Mondelēz International, Inc. felállította A legtöbb, egyszerre kekszet mártogató ember GUINNESS világrekordját. A sikeres kísérletet azért szervezte a világ kedvenc kekszét gyártó és forgalmazó vállalat, hogy megünnepelje az OREO 2019-es rekord értékesítését, amely átlépte immár a 3 milliárd dollárt.

A világrekordot január 30-án sikerült felállítani, mikor is a Mondelēz International dolgozóit világszerte kekszmártogatásra hívták a vállalat élő, webes konferenciáján. A rekordkísérletben a Mondelēz International 5,066 dolgozója vett részt, a világ 32 országában, 55 helyszínen.

“Hihetetlenül büszkék vagyunk az OREO márka sikerére. Rekord értékesítésünket egy világrekorddal kívántuk megünnepelni a Mondelēz International-nél.” -mondta Dirk Van de Put, a Mondelēz International elnök-vezérigazgatója. “További növekedést és további rekordokat remélünk a jövőben is” – tette hozzá.

Az OREO a világ kedvenc keksze, melyet a világ több, mint 100 országában forgalmaznak. Évente körülbelül 34 milliárd OREO kekszet vásárolnak a fogyasztók, s naponta 92 millió fogy a termékből. 1912-ben kezdték el gyártani az OREO-t; az elmúlt 108 évben hozzávetőleg 500 milliárd OREO kekszet értékesítettek. 

Témata

Značky


Az OREO Magyarországon

Az OREO 2015-ben debütált Magyarországon. Az Original keksz bevezetését öt éve kétmilliós kekszosztogatással és erőteljes marketing akciókkal támogatta a Mondelez Hungária. Az utóbbi években játékos és színes termékváltozatokkal bővült a hazai polcokon is elérhető OREO portfolió; a double staff, chocolate cream és strawberry cheesecream ízek követték az Original megjelenését. A forgalmazó Mondelez Hungária tavaly másfél millió keksz ingyenes kiosztásával ismertette meg a fogyasztókat az új ízvariánsokkal. Az idei évtől már kapható a boltokban a vékony OREO Thins is, az eredeti, illetve chocolate cream töltelékkel.

2019-ben összesen 47 146 022 db OREO fogyott Magyarországon. A magyarok kedvence toronymagasan az eredeti változat, az újonnan bevezetett változatok közül pedig a chocolate dessert.

Az OREO a Mondelēz International legnagyobb márkája, s egyike annak a hat márkának (Milka, Cadbury Dairy Milk, Ritz, Trident, Halls), melyek árbevétele egyenként meghaladja az egymilliárd dollárt.

Kontakty pro média

Jiří Šebek

Jiří Šebek

Kontakt pro média Corporate & Government Affairs Manager Czech Republic/ Slovakia/ Hungary +420 702 932 937

Mondelez Czech Republic, Mondelez Slovakia a Mondelez Hungária jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě.

Mondelēz International působí v České republice a na Slovensku od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami.