Gå til indhold
I de omfattende tests af cykelhjelme, som det uafhængige franske testinstitut Certimoov har gennemført på Strasbourg Universitet, har ingen cykelhjelm beskyttet lige så godt som Hövding.
I de omfattende tests af cykelhjelme, som det uafhængige franske testinstitut Certimoov har gennemført på Strasbourg Universitet, har ingen cykelhjelm beskyttet lige så godt som Hövding.

Pressemeddelelse -

Hövdings airbag sikrest ifølge stor, fransk test af cykelhjelme

I de omfattende tests af cykelhjelme, som det uafhængige franske testinstitut Certimoov har gennemført på Strasbourg Universitet, har ingen cykelhjelm beskyttet lige så godt som Hövding. Den svenske innovation Hövdings airbag til cyklister har ifølge rapporten en overlegen beskyttelsesevne og mindsker risikoen for hjerneskader markant.

– Det er fantastisk, at et uafhængigt testinstitut med omfattende videnskabelige tests endnu engang viser Hövdings overlegne beskyttelse ved cykelulykker. Hövding giver med sin airbag en unik beskyttelse, som omslutter hovedet på en unik måde og dermed giver en beskyttelse, som ingen anden hjelm, siger Hövdings CTO, Heino Wendelrup.

Certimoov er resultatet af flere årtiers forskning i cykel- og motorcykelulykker og studier i, hvad der sker, når der opstår hovedtraumer. Forskere har udviklet en testprotokol for objektivt at kunne teste hjelmenes beskyttelsesevne ved forhold, der er så virkelighedstro som muligt.

I de tests, de har gennemført i årenes løb, har ingen cykelhjelm haft en lige så god beskyttelsesevne, som Hövding udviste i de seneste tests, der er blevet gennemført på Strasbourg Universitet. 47 hjelme til voksne blev testet, og i testrapporten skriver de:

”Resultaterne viser, at Hövdings beskyttelsessystem giver en høj beskyttelsesevne med en karakter på 4,5 stjerner. De bedste af de øvrige hjelme nåede op på 4 stjerner. Det interessante er, at Hövding også giver god beskyttelse ved slag fra siden og en skæv kraftpåvirkning, der fører til rotation. Det fremgår tydeligt, at Hövdings beskyttelse i betydelig grad mindsker risikoen for hjerneskader, uanset hvilken type slag der er tale om. I tilfælde af vinklede slag mindskes risikoen sågar markant.”

Testrapporten viser to vigtige pointer.

  • Hövding beskytter nakken og baghovedet optimalt.
  • Airbaggen giver en bedre beskyttelse mod hjerneskader end nogen anden hjelm, som testinstituttet nogensinde har testet.

Ifølge Europæisk Standard kan en hjelm være godkendt eller ikke godkendt, men Certimoov er gået endnu længere ved at klassificere hjelme ud fra deres sikkerhedsniveau med 0 til 5 stjerner og har udviklet deres test, så den også undersøger, hvordan hjelmen klarer rotationsslag, som udgør en stor fare for hjernen ved cykelulykker. Certimoovs tests genskaber vinklede slag og deres effekter ved en ulykke. De anvender desuden en hjernemodel for at måle effekten på hjernen ved en kollision.

---

I tests gennemført af Certimoov i 2020 er tre partnere gået sammen om at teste cykelhjelme. De tre organisationer er ICRT (International Consumer Research and Testing), DSR (Délégation à la Sécurité Routière) og ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). De testede mere end 80 cykelhjelme, hvoraf 47 var til voksne.

Kort om Hövding

Hövding er en svensk innovation og verdens første airbag til cyklister, og den har vist sig at have en beskyttelsesevne, som er traditionelle cykelhjelme overlegen. Ved hjælp af avancerede sensorer og en unik algoritme kan Hövding mærke cyklistens bevægelsesmønster og reagerer ved at udløse en airbag på 0,1 sekund i tilfælde af en ulykke, hvilket giver verdens bedste stødabsorption og beskyttelse mod rotationsslag. Siden lanceringen er Hövding blevet solgt i mere end 330.000 eksemplarer, og den har beskyttet flere tusind cyklister i forbindelse med ulykker. 

Læs mere om testen og Certimoov:

https://www.certimoov.com/en/les-tests/hovding-30

Emner


Hövding er en diskret krave, cyklisten bærer om sin hals. Kraven indeholder en sammenfoldet airbag, som udløses på 0,1 sekund, når den er involveret i en ulykke. I en stor test af cykelhjelme, udført af Folksam, blev det påvist, at Hövding har 3 gange bedre stødoptagelsesevne end alle traditionelle cykelhjelme. Hövdings airbaghjelm til cyklister kan i dag fås på 16 markeder i Europa og i Japan. Hövding sælges i mere end 1.000 butikker og på hovding.com. Virksomheden har 30 ansatte i Malmö. Hövding blev noteret på Nasdaq First North den 16. juni 2015. www.hovding.com

Kontakt

Press contact

Press contact

Pressekontakt

Relateret materiale

Hövding - Airbag for cyclists

Hövding er en diskret krave, cyklisten bærer om sin hals. Kraven indeholder en sammenfoldet airbag, som udløses på 0,1 sekund, når den er involveret i en ulykke. I en stor test af cykelhjelme, udført af Folksam, blev det påvist, at Hövding har 3 gange bedre stødoptagelsesevne end alle traditionelle cykelhjelme. Hövdings airbaghjelm til cyklister kan i dag fås på 16 markeder i Europa og i Japan. www.hovding.com

Hövding Sverige AB
Monbijougatan 17C
211 53 Malmö
Besøg vores andre nyhedsrum