Gå videre til innhold
Line Vee Hanum
Line Vee Hanum

Blogginnlegg -

Arbeidsflyten #3 Line Vee Hanum, kommunikasjonssjef i MTG TV

En sentral del av arbeidsflyten er analysen. Den foretas gjerne i forkant, under og etter en kampanje eller eller når vi presenterer noe nytt. Vi gjør dette for å spore effekten av tiltakene våre, og slik at vi kan justere noe dersom vi ikke når det ønskede resultatet. I forbindelse med serien arbeidsflyten så vi dette som et høyaktuelt tema, og derfor tok vi opp telefonen og ringte Line Vee Hanum, kommunikasjonssjef i MTG TV og hørte om hun hadde noen gode tips. 

Innledningsvis var det klart at kommunikasjon for MTG TV handler om mer enn bare analyse, og Line sier det vi alle sliter med på en god måte: "Det er ikke så enkelt i dag – man må få alle flatene til å virke". Videre forklarer hun at deres oppdrag er relativt sammensatt. 

- Siden vi lever av underholdning i MTG er vi opptatt av å tilpasse både innhold og kommunikasjon til riktige målgrupper. Vi jobber altså for å få oppmerksomhet rundt alt fra programmer, profiler, programledere og eksperter. Det samme gjelder for sportsrettigheter, merkevarer og ledere. Vi legger alltid et kommunikasjonsløp der vi bruker ulike plattformer som utfyller hverandre, slik at vi når ut til alle relevante målgrupper.

Uten videre seremoni gikk vi rett på sak.

Hvilke verktøy bruker dere for å måle effekten av kommunikasjonen deres?
- Vi bruker ulike verktøy for å måle vår kommunikasjon, på Mynewsdesk bruker vi analyseverktøyet flittig og ser på både rekkevidden av pressemeldingene og nyhetssakene våre, samt tid brukt på saken og nyhetsrommet da dette er en viktig indikator på om sakene blir lest og er interessante.

Organisk rekkevidde er en viktig faktor som påvirker resultatene i enhver analyse. Hvordan løser dere dette?
Vi deler ofte våre egne pressemeldinger på sosiale medier, og oppfordrer resten av bedriften til å dele, og på den måten øker vi rekkevidden på sakene. Pressemeldinger er imidlertid bare en liten brøkdel av alt kommunikasjonsarbeidet vi holder på med, prikken over i’en om du vil.

Utover analysefunksjonen i Mynewsdesk, bruker dere noen andre verktøy for å analysere effekten av kommunikasjonen deres?
- Vi benytter oss av en medieovervåker og får rapporter to ganger om dagen (morgen og kveld), slik at vi har oversikt over alt som står om våre profiler, programmer, merkevarer og talspersoner i mediene. På denne måten kan vi se hvordan pressemeldingene eller andre medieinnsalg vi gjør brer seg i pressen. Vi lager rapporter på pressedekningen, og sammenligner fra sesong til sesong.

Det er tydelig at dere gjør en del analyse, men kan du si litt om hvilken type innhold dere får de beste resultatene med?
- Vi bruker mye video og får trafikk inn på strømmetjenesten vår. Generelt byr vi på mye innhold, og får mye igjen for å bruke ressurser på å lage gode bilder og generelt visuelt innhold. Ofte produserer vi eksklusivt innhold til ulike flater; det er viktig å tilpasse kommunikasjon og budskap – og ikke minst tone of voice – til de forskjellige plattformene vi er til stede på. Samtidig må man sørge for en rød tråd i alt man gjør, slik at man setter et fotavtrykk som avsender.

# # # #

Hvis du vil ha flere tips og triks til hvordan du kan jobbe med kommunikasjon, bør du ta turen på Mynewsday i Oslo 5. april på Gamle Museet selskapslokaler!

Emner

Kategorier

Kontakter

Pressekontakt

Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relatert innhold

Relaterte events

Mynewsdesk – En effektiv måte å skape bevissthet og relasjoner på

Mynewsdesk hjelper virksomheter med å skape bevissthet, nå rett målgruppe og bygge sterke relasjoner. Vår smarte PR-plattform forenkler og effektiviserer publisering, distribusjon og måling av alt ditt PR- og kommunikasjonsarbeid – alt på ett og samme sted.

Ved å samle alt PR-arbeidet på ett sted gjør vi det enklere å bygge merkevaren og samtidig overvåke relevant media. Det hjelper virksomheter med å måle engasjement og gjennomslag over tid.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unike besøkende hver måned og det publiseres 80.000 innlegg på vår plattform hvert år. I dag bruker 4000 virksomheter fra hele verden Mynewsdesks plattform for å forbedre sitt PR- og kommunikasjonsarbeid, hvorav 70 % får sine nyheter plukket opp av media.

Les mer på www.mynewsdesk.com/no