Skip to content
Harmóniában a természettel, a kekszgyártásban is

Tisková zpráva -

Harmóniában a természettel, a kekszgyártásban is

Tovább bővíti fenntarthatósági programját, a Harmonyt a Mondelez International. A mára 7 európai ország összesen 1700 gazdáját tömörítő projekt ez évi legújabb csatlakozója Magyarország. A vállalat végső célkitűzése, hogy 2022-ig minden európai keksz brandjéhez az e program keretében előállított búzát biztosítsa alapanyagként.

A Mondelez International 2008-ban útjára indított Harmony programjának újabb lépéseként, a vállalat fenntartható búzatermesztést célzó projektje ez évtől újabb országgal és termőföldekkel gazdagodik; tavasszal Magyarországon is elvetették a búzát a programhoz csatlakozó első hazai gazdálkodók földjén. Emellett a vállalat két globális márkája, a belVita és a Barni termékek is bekapcsolódnak a projektbe, a nyári hónapoktól pedig a teljes európai piacon, az érintett termékek csomagolásán is megjelenik majd a Harmony logó.

A célkitűzések szerint 2022-re a vállalat európai keksz márkáinak 100%-a a programban megtermelt búzából kerül majd előállításra. A Harmony jelenleg a vállalat európai kekszgyártásának 60%-át lefedi, és összesen 1700 gazdát, 13 malmot és további 21 partnert számlál Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, ez évtől pedig már Magyarországon is.

„A világ legnagyobb kekszgyártójaként az a küldetésünk, hogy biztosítsuk a fenntartható módon történő búzatermesztést. A Harmony program keretében Európa-szerte változtatunk a termesztés és betakarítás módján. Szeretnénk a fogyasztóknak olyan magas minőségű termékeket kínálni, melyek gyártása fenntartható módon előállított alapanyagokon nyugszik” – mondta Flora Schmitlin, a Mondelez Harmony EU programjának vezetője.

A programban a gazdálkodás folyamatai optimalizálásra kerültek. A projekt szabályzata szerint a gazdálkodóknak minimalizálniuk kell a környezeti terhelést, így mérsékelni a növényvédőszerek használatát, csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást és a vízhasználatot, valamint biztosítaniuk kell a biodiverzitást: földjeik 3%-ának virágos rétként a méheket kell táplálniuk. Cél, a természetes fertilizáció.

A folyamatok minden része auditált, számtalan adaton és mérőszámon keresztül vizsgálják a projekt hatását, az éves felülvizsgálatok során pedig kiderül, mely területeken lehet még további fejlesztéseket eszközölni. Emellett a résztvevő gazdák számára rendszeres tréningeket tartanak, ahol az eljárás szükségességére is kitérnek.

A Harmony a Mondelēz International európai fenntartható búzatermesztési programja, mely 2008-ban, Franciaországban indult. Az elmúlt több mint egy évtized során a projekt teljes átláthatóságot biztosított és nagymértéjben hozzájárult a helyi biodiverzitás megőrzéséhez.

A Harmony számokban

  • 1,700 gazdálkodó partner Európában
  • 39,000 hektárnyi elvetett Harmony búza Európában, 2017-ben
  • 177,000 tonnányi betakarított francia Harmony búza Európában, 2017-ben
  • 1,026 hektárnyi virágoskert létesítése
  • A LU kekszek 98%-a Franciaországban már Harmony búzából készül

További információkért látogasson el a Harmony program weboldalára:

Related links

Témata

Značky


A Mondelēz International-ről

A Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) a világ 150 országában forgalmazza snacktermékeit fogyasztóinak. 2018-ban nettó 26 milliárd dolláros árbevétellel a MDLZ a világ vezető snackgyártója, olyan ikonikus globális márkákkal, mint az Oreo, belVita és LU kekszek; Cadbury Dairy Milk, Milka és Toblerone csokoládék; Sour Patch Kids cukorka és Trident rágógumi. A Mondelēz International a Standard and Poor’s 500, a Nasdaq 100 és a Dow Jones Sustainability Index büszke tagja. További információkért látogasson el weboldalunkra: www.mondelezinternational.com vagy kövesse vállalatunkat a Twitteren: www.twitter.com/MDLZ.

Kontakty pro média

Jiří Šebek

Jiří Šebek

Kontakt pro média Corporate & Government Affairs Manager Czech Republic/ Slovakia/ Hungary +420 702 932 937

Mondelez Czech Republic, Mondelez Slovakia a Mondelez Hungária jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě.

Mondelēz International působí v České republice a na Slovensku od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami.