Skip to content
Fokuser på robuste ansatte og cybersikkerhet i 2022

News -

Fokuser på robuste ansatte og cybersikkerhet i 2022

Det beste du kan gjøre for din bedrift er å skape en motstandsdyktig organisasjon, sier Per-Øivind W. Andreassen i Aon, og trekker fram robuste ansatte og cybersikkerhet som de to viktigste suksessfaktorene nå.

Aon Norway har hjulpet bedrifter å ta beslutninger og utvikle strategier som gir resultater siden 1874. I dag er deres første råd til bedrifter å skape en motstandsdyktig organisasjon.

– Vi ser et stadig økende behov for at flere bedrifter setter motstandsdyktighet øverst på agendaen, og det viktigste for å oppnå dette er robuste ansatte og god cybersikkerhet, sier Commercial Director i Aon Per-Øivind W. Andreassen.

Han oppfordrer alle bedrifter å gjøre en reell vurdering av dagens situasjon og lage løsninger basert på gode data og innsikt i forhold til hva som gir resultater.

Disse er motstandsdyktige
Aon har gjort noen studier av hva som kjennetegner bedrifter som tåler endringer og er mer motstandsdyktige enn andre. I Rising Resilient-studien, med omkring 2500 respondenter fra 5 ulike vesteuropeiske land, har Aon funnet tre indikatorer. En grunnleggende opplevelse av trygghet på jobb. En sterk følelse av tilhørighet. Og muligheter og motivasjon til å nå sitt fulle potensial. – Er dette til stede kan man si at ansatte er motstandsdyktige.

– De som lykkes godt har høyere produktivitet, bedre merkevare, lavere sykefravær og de ansatte trives bedre. Motstandsdyktighet er alltid viktig, men spesielt etter en pandemi der de ansattes behov og forventninger har endret seg bør dette få hovedfokus. Å revidere HR-policyen i en bedrift har aldri vært viktigere enn nå, sier Andreassen, som mener en strategisk tilnærming er essensielt for å lykkes, og fungerer mye bedre enn frittstående tiltak.

Slik lykkes man
Så hva gjør man for å skape motstandsdyktige ansatte?

Et godt sted og starte er å gjennomføre egenevalueringen Rising Resilient for å avdekke hvor man står på områder som påvirker motstandskraft. Dine resultater vil gi et godt bilde på områder som gir ønsket effekt og er et nyttig utgangspunkt for å ta bedre beslutninger.

Kommunikasjon undervurdert

Kun 30 prosent av bedriftene kan imidlertid sies å være motstandsdyktige. En av årsakene til dette er at kommunikasjon ofte undervurderes, sier sales & market leader i Aon, Linn Jeanette Johansen. Kommunikasjonen bør være åpen og understøttet av data og analyse, som setter bedriften i stand til å forstå de ansattes opplevelse og behov. God kommunikasjon kan være så mangt. Allmøte, intranett, podcast, eller en nettportal som med god informasjon om hva arbeidsgiver faktisk tilbyr utenom det som er lovpålagt.

– Mange er for eksempel opptatt av en fleksibel arbeidshverdag. I Rising Resilient-studien hvor både ansatte og ansatte i HR-avdelingen er spurt svarer hele 39 prosent at de ikke opplever at arbeidsgiver tilrettelegger for en fleksibel arbeidshverdag, selv om 88 prosent av bedriftene tilbyr fleksibilitet. Dette er et eksempel på at HR-avdelingene tror de har kommunisert bedriftens goder godt, men så ser man gjentatte ganger at det er underkommunisert, sier Linn Jeanette Johansen.

Den største risikoen i 2022
Aon har gjort en global studie på de største risikoene for 2022. Global Risk Management Survey kartlegger hva næringslivet frykter mest fremover i tid. Ikke overraskende er det cybersikkerhet som bekymrer aller mest. Årsaken er først og fremst økningen i angrep mot bedrifter. Mellom 2018 til slutten av 2020 har antall ransomware angrep økt med cirka 400 prosent globalt. Dette har gjort at forsikringsmarkedet har begynt å oppleve store tap, og dermed stiller store krav til sikkerhet hos bedriftene.

– Tidligere ble cybersikkerhet ansett som et IT-problem, men det må høyt opp på dagsorden på styrenivå og gjennomsyre hele organisasjonen. Det er sentralt at alle i bedriftene yter sitt for å unngå angrep. Og at det finnes en plan både for å ta vare på sikkerheten og håndtere eventuelle angrep, sier CBO i Aon Christian Rindlisbacher


Små bedrifter utsatt
Rindlisbacher understreker at det ikke bare er de store bedriftene som er utsatt for cyberangrep. – Det rammer også små bedrifter, som ofte ikke har den økonomiske ryggraden til å takle et stort angrep. Det kan få heftige konsekvenser. Både i form av tapte økonomiske inntekter, renomé og konkurs, sier han. Gjennom Aons globale meglerkompetanse og stilling i markedet har de fremforhandlet gode forsikringsløsninger. Cyberforsikringen har bedre vilkår, solide dekninger og konkurransedyktige priser – noe som er vanskelig å oppnå for mindre aktører som forhandler alene.

Hjelper bedrifter å ta bedre valg
Det kan skje mange ting som påvirker en bedrift. Jo mer motstandsdyktig man er, jo raskere vil man komme seg tilbake til normalen. Motstandsdyktighet er ikke bare viktig for å levere gode resultater, men også viktig om noe uforutsett skjer.

– Aon er til for at bedrifter skal kunne ta bedre valg på vegne av ansatte og eiere. Vi er et globalt selskap med god innsikt – både internasjonalt og i Norge. Aon har god tilgang på data, og evne til å sette sammen informasjon på en måte som hjelper bedrifter å ta de beste beslutningene, sier Johansen.

Les mer om Rising Resilient

Aon Norway er Norges ledende risiko- og pensjonsrådgiver, med kontorer i Oslo, Bergen, Ålesund og Trondheim. Vi er rundt 140 ansatte som representerer en betydelig del av norsk nærings- og organisasjonsliv overfor forsikringsselskapene. Også i offentlig sektor har vi mange viktige oppdragsgivere. Aon Norway tilbyr et bredt utvalg av tjenester tilpasset ulike behov for risikohåndtering hos våre kunder.

Health & Benefits har spesialister innen alle typer pensjon- og personalforsikringer og bistår med alt fra megleroppdrag til konsulentbistand rundt økonomisk veileding (Financial Wellbeing) i både privat og offentlig sektor.

Risk betjener næringsliv og offentlig sektor innen tingskade, construction, offshore energi og ansvarsforsikringer og tilbyr et bredt spekter av Risk Management-tjenester.

Marine tilbyr alle typer forsikringer innen havbruk, fiske og sjøfart.

Health & Benefits

Les mer om Risk


Topics

Contacts

Maria Engström

Maria Engström

Press contact Marketing & Communication Leader Nordic Marketing & Communication +46766981108
Linn Jeanette Johansen

Linn Jeanette Johansen

Press contact Commercial & Marketing Leader Health & Benefit +47 45004859

A leading global professional services firm providing a broad range of risk, retirement and health solutions.

Aon plc (NYSE: AON) exists to shape decisions for the better — to protect and enrich the lives of people around the world. Our colleagues provide our clients in over 120 countries and sovereignties with advice and solutions that give them the clarity and confidence to make better decisions to protect and grow their business.

Aon Nordic
Strandgade 4C
1401 Copenhagen
Denmark