Gå til indhold
Renault øger ambitionerne markant

Pressemeddelelse -

Renault øger ambitionerne markant


Renault satser benhårdt på elbiler, og vil i de kommende år udvikle billigere batterier, bedre motorer og lancerer 10 nye elbiler - inklusiv et par meget ikoniske modeller på ren el.

“Dagen dag markerer en historisk acceleration af Renault Groups elbil-strategi, og for begrebet Made in Europe. Ved at etablere vores kompakte, effektive og hightech Renault ElectriCity i Nordfrankrig, og vores elmotorfabrik i Normandiet, skaber vi forudsætningerne for vores fortsatte konkurrencedygtighed. Vi vil oplære, investere og lave partnerskaber med etablerede og kommende best-in-class aktører på deres felt. ST Micro Electronics, Whylot, LG Chem, Envision AESC og Verkor. Vi vil producer ti nye modeller, og op mod en million elbiler vil blive produceret frem mod 2030. Fra små økonomiske bybiler til high end sportsvogne. Ud over dette vil genfødslen af ikoniske modeller som R5 sætte et klart Renault fingeraftryk på elektrificeringen og gøre vores elbiler populære” sagde Luca de Meo – CEO Renault Group på gårsdagens eWays elektropop konference.

Den korte opsummering fra Luca de Meo rummer så mange elementer for fremtiden, at det næsten er for meget at kapere i en konference. Men nøgleordene er ny teknologi, fokus på omkostninger, partnerskaber og nye produkter, der rammer bredt.

Ny batteri-teknologi

Som det er lige nu, udgør batteriet den største omkostning i en elbil. Derfor er det væsentligt at have den rigtige teknologi på plads til fremtidens elbiler. Netop derfor vil fremtidens batterier fra Renault Group være baseret på nikkel, magnesium og kobolt (NMC) som vil dække alle fremtidens rene elbiler. Det  vil sige op imod en million elbiler i 2030 fra Alliancen (Renault-Nissan-Mitsubishi) Valget af kemi i batteriet betyder et mere konkurrencedygtigt batteri med op til 20 % bedre rækkevidde end andre kemiske løsninger – og samtidig er dette batteri nemmere at genanvende.

De mange batterier skal produceres med etableringen af en giga fabrik i Douai sammen med Envision AESC. Fabrikken får en kapacitet på 9 GWh i 2024 med det mål at nå 24 GWh i 2030. På den nye fabrik bygger man batterier, der både er økonomisk meget konkurrencedygtige og bygger på den nyeste teknologi. De batterier der producers her, skal blandt andet sidde i den kommende Renault 5

Renault Group har også underskrevet et Memorandum of Understanding med henblik på at blive aktionær i den franske startupvirksomhed Verkor. Sammen er det hensigten at udvikle et højtydende batteri, der passer til de kommende C-D segment biler, samt til sportsvognene fra Alpine. Også her er det hensigten at bygge en gigafactory med en kapacitet på 10 GWh i 2026 og i 2030 på 20 GWh

På mindre end ti år vil Renault Group reducerer omkostningerne med 60 % med det formal at nå 100 dollars/kWh i 2025, og endda under 80 dollars/kWh, mens man forbereder sig på ankomsten af solid state batteriteknologi i 2030.

Udvikling af egen elmotor

Ud over batterier vil Renault Group også udvikle sin egen elmotor bygget på (electrically excited synchronous) motor (EESM) teknologi, som gør, at også elmotoren bliver betydeligt billigere. Derudover har Renault Group indgået partnerskab med den franske startupvirksomhed Whylot, der har udviklet en innovativ axial flux e-motor. Denne teknologi vil først blive monteret på hybridmotorerne. Den nye teknologi vil reducere omkostningerne med fem procent, og spare op til 2.5 g CO2

Når man taler elektronik, vil Renault Group udvide værdikæden ved at integrerer inverteren, DC-DC og onboard chargeren i en unik enhed, der også producers in house. Med det kompakte design vil dette one box project være 800V compliant, med færre dele med det formal at reducere omkostningerne. Denne vil blive brugt på alle platforme,  og i alle segmenter

Ud over disse nye teknologier arbejder Renault Group også på en mere kompakt e-powertrain, alt samlet i et system. E-powertrain integrerer hele systemet til en enhed. Det betyder, at man sparer 45 % i volume (omtrent det en tank fylder i en Clio) og reducerer omkostningerne ved systemet med 30 %

Med CMF-EV og CMF-BEV platformene kapitaliserer Renault på ti års erfaring med EV platforme – noget der er skabt side om side med den effektive CMF-B platform.

Som noget nyt vil Alliancen skabe op mod 700.000 elbiler i C og D segmentet med rækkevidde på op til 580 km WLTP

I B segmentet har Renault Group som mål at producere el biler til alle. Bygget på en ny platform vil omkostningerne blive reduceret med 33 % ifht til Zoe. Dette gøres blandt andet ved at introducere en mindre  og mere effektiv motor, samt ved at bruge elementer fra andre bilmodeller.

Second life til batterier

Et batteri har som bekendt ikke kun et liv. Når det ikke længere kan bruges i en bil- er der måske 70 % kapacitet tilbage i batteriet. Mobilize, der er en forretningsenhed under Renault Group, vil finde nye anvendelses muligheder for batterierene – for eksempel til at lagre energi. For at dette skal ske vil Renault sikre, at de brugte batterier indsamles fra netværket af forhandlere, og man sigter på at få op mod 250.000 batterier ind til sit 2.liv. 

At batterierne kan bruges igen, har også betydning for gensalgsværdien af en Zoe, da batteriet i sig selv vil have en værdi. Når batteriet ikke længere kan genbruges, vil Renault i samarbejde med Indra og Veolia, trække på en årelang know how indenfor batteriindsamling og genbrug. Denne viden skal blandt andet bruges på Re-Factory fabrikken i Flins, hvor man genanvender batterierne eller opsamler strategiske materialer fra batterierne som kobolt, nikkel og lithium med en meget høj effektivitet

Nye ikoniske biler

Renault Group vil udnytte sine nye platforme maksimalt ved at lancerer hele 10 elbiler i 2025. Syv af disse er rene Renault modeller. Den ikoniske Renault 5 med et moderne og elektrisk twist bliver produceret i Nordfrankrig på den nye CMF-B EV platform.

Men en anden ikonisk bil får også nyt elektrisk liv fra samme platform. Bilen kaldes 4ever – og det kræver vist ikke megen fantasi at tænke sig til, at vi her taler om Renault4, der har klassikerstatus. I C segmentet kommer den nye MeganE allerede næste år - og når vi taler om ren avantgarde – så lancerer Alpine Dream Garage en fuld elektrisk sportsvogn i 2024.

Renault Group har ambitioner om at få det grønneste mix i Europa i 2025 med over 65 % elektrificerede biler og i 2030 skal 90 % være ren elektrisk.


eWays Electropop – Short & Sweet

  • Vil skabe Europas grønneste mix. 65 % elektrisk i 2025 – 90 % i 2030
  • Ny batteriteknologi og to nye batterifabrikker
  • Unikke samarbejder med højteknologiske virksomheder
  • Vil producere egen elmotor – billigere og bedre10 nye elbiler
  • Ikoniske biler kommer tilbage på el – Renault 5 og Renault 4
  • Op til 33 % lavere pris på B-segment biler

Emner


OM RENAULT
Renault er et historisk bilmærke, pionere indenfor elektriske køretøjer i Europa og har altid udviklet innovative køretøjer. Med den nye strategiske plan – Renaulution - er Renault påbegyndt en ambitiøs transformation, der skal øge Renaults konkurrencedygtighed og blandt andet udvikle nye elbiler. Ambitionen er, at Renault skal være synonym med modernitet og teknologisk innovation indenfor teknologi, energi og mobilitetsservices.

Renault Danmark er det lokale datterselskab, der sælger og servicerer Renault Groups produkter gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandlere. Som et af de første volumenmærker, der tilbyder en række forskellige elektriske biler på det danske marked, fortsætter Renault Danmark med at drive udviklingen med ‘Renaulution’ planen som omdrejningspunktet for strategien.


Renault Group
https://www.renaultgroup.com

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark