Skip to content

Latest news

The size of the sculpture The Mother by Tracey Emin coming to Oslo, Norway late summer 2021. Illustration by J & L Gibbons

The large sculpture The Mother outside the new MUNCH will be installed towards the end of the year


MUNCH opens in the autumn of 2021. Outside of the museum, facing the Oslo Fjord, Oslo will have a new large sculpture; The Mother, created by British artist Tracey Emin. The sculpture arrives from London to Oslo during the summer, where the parts will be assembled together by the artist’s production team. Towards the end of the year, The Mother will be lifted to the new area where it will be p

Social media

- Jeg ser på meg selv som en leser, og leser omtrent tre bøker i måneden, forteller Birna Gudmundsdôttir, som jobber som logistikkmedarbeider på Deichman. Slik er hun med på å sørger for at du får bøkene du vil lese.

- Jeg leser for å oppleve en annen verden og andres historier. Jeg liker å drømme meg bort. Det siste jeg leste var dagbøkene til Liv Køltzow. Det aller beste tidspunktet for å lese, er en fridag det regner. Ellers leser jeg leser ofte på buss, tog eller fly, og på senga. 

📚 Vi elsker å lese og å snakke om bøker. ❤️  Derfor skal vi gjennom sommeren snakke med lånere og ansatte om leseglede og gode leseopplevelser.

- Jeg ser på meg selv som en leser, og leser omtrent tre bøker i måneden, forteller Birna Gudmundsdôttir, som jobber som logistikkmedarbeider på Deichman. Slik er hun med på å sørger for at du får bøkene du vil lese. - Jeg leser for å oppleve en annen verden og andres historier. Jeg liker å drømme meg bort. Det siste jeg leste var dagbøkene til Liv Køltzow. Det aller beste tidspunktet for å lese, er en fridag det regner. Ellers leser jeg leser ofte på buss, tog eller fly, og på senga. 📚 Vi elsker å lese og å snakke om bøker. ❤️ Derfor skal vi gjennom sommeren snakke med lånere og ansatte om leseglede og gode leseopplevelser.

Hva er skeiv litteratur? 📚 Vi har spurt en av våre bibliotekarer for å forsøke å komme nærmere et svar: 

- For meg er skeiv litteratur ikke én sjanger eller ett sett med definerte kjennetegn, men heller en slags brille, et forstørrelsesglass som forfatter og leser kan bruke for å se på verden, åpner Pål Schönhold som jobber som spesialbibliotekar i Deichman. - Skeiv litteratur leker med og utforsker vedtatte meninger om kjønn og seksualitet, og inneholder gjerne en viss sans av utenforskap. Det holder ikke at to menn holder hender i bakgrunnen én gang - denne utforskningen må være en del av selve kjernen. Utover det er skeiv litteratur like mangfoldig som leserne og forfatterne selv. 

- Den kan være en alvorlig og høykulturell murstein av en bok, eller en regnbuespraglende romanse du sluker på stranden, fortsetter hen. - Det kan handle om en ungdomsskoleelev som vil bli drag queen, eller nonner i et middelalderkloster, eller en oppdragsmorder-android som ikke skjønner vitsen med kjønn, eller de store heltene i gresk mytologi, eller tusen andre ting.

- "Skeiv litteratur" er ikke et kvalitetsmerke, men det undersøker - på alvorlige, humoristiske, filosofiske, vulgære, frelsende, subtile, karikerte måter - hva det betyr å se en cis- og heteronormativ verden fra utsida, avslutter Pål. - Og det er nettopp derfor vi trenger skeiv litteratur: for å finne håp om at vi ikke er alene, og at det finnes et verdig liv der ute for oss, uansett hvem vi er.

--

🌈 Deichman markerer Pride for å feire Oslos rike kjønns- og seksualitetsmangfold, og fordi LHBT+-personer fortsatt møter diskriminering og utrygghet i byen vår. Frykt og fordommer bekjempes best med nysgjerrighet og kunnskap, og kunnskapen finner du hos oss.

Hva er skeiv litteratur? 📚 Vi har spurt en av våre bibliotekarer for å forsøke å komme nærmere et svar: - For meg er skeiv litteratur ikke én sjanger eller ett sett med definerte kjennetegn, men heller en slags brille, et forstørrelsesglass som forfatter og leser kan bruke for å se på verden, åpner Pål Schönhold som jobber som spesialbibliotekar i Deichman. - Skeiv litteratur leker med og utforsker vedtatte meninger om kjønn og seksualitet, og inneholder gjerne en viss sans av utenforskap. Det holder ikke at to menn holder hender i bakgrunnen én gang - denne utforskningen må være en del av selve kjernen. Utover det er skeiv litteratur like mangfoldig som leserne og forfatterne selv. - Den kan være en alvorlig og høykulturell murstein av en bok, eller en regnbuespraglende romanse du sluker på stranden, fortsetter hen. - Det kan handle om en ungdomsskoleelev som vil bli drag queen, eller nonner i et middelalderkloster, eller en oppdragsmorder-android som ikke skjønner vitsen med kjønn, eller de store heltene i gresk mytologi, eller tusen andre ting. - "Skeiv litteratur" er ikke et kvalitetsmerke, men det undersøker - på alvorlige, humoristiske, filosofiske, vulgære, frelsende, subtile, karikerte måter - hva det betyr å se en cis- og heteronormativ verden fra utsida, avslutter Pål. - Og det er nettopp derfor vi trenger skeiv litteratur: for å finne håp om at vi ikke er alene, og at det finnes et verdig liv der ute for oss, uansett hvem vi er. -- 🌈 Deichman markerer Pride for å feire Oslos rike kjønns- og seksualitetsmangfold, og fordi LHBT+-personer fortsatt møter diskriminering og utrygghet i byen vår. Frykt og fordommer bekjempes best med nysgjerrighet og kunnskap, og kunnskapen finner du hos oss.

Hurra for Pride-måned! 🌈 I juni markerer vi Pride for å feire Oslos rike kjønns- og seksualitetsmangfold, og fordi LHBT+-personer fortsatt møter diskriminering og utrygghet i byen vår.

Er du nysgjerrig på å lære mer om Pride eller hvordan livet kan arte seg for folk som er LHBT+? Eller har du bare lyst til å markere måneden med gode bøker og morsomme arrangementer?

På deichman.no finner du oversikt over alle Pride-aktivitetene som foregår på biblioteker over hele byen. Lenke ligger i kommentarfeltet.

🎉 Happy Pride!

📸 Foto: Deichman

Hurra for Pride-måned! 🌈 I juni markerer vi Pride for å feire Oslos rike kjønns- og seksualitetsmangfold, og fordi LHBT+-personer fortsatt møter diskriminering og utrygghet i byen vår. Er du nysgjerrig på å lære mer om Pride eller hvordan livet kan arte seg for folk som er LHBT+? Eller har du bare lyst til å markere måneden med gode bøker og morsomme arrangementer? På deichman.no finner du oversikt over alle Pride-aktivitetene som foregår på biblioteker over hele byen. Lenke ligger i kommentarfeltet. 🎉 Happy Pride! 📸 Foto: Deichman

- Jeg leser for å få et avbrekk fra hverdagen og virkeligheten, og å bli dratt inn i en annen verden, forteller småbarnsmoren Johanna Nader, der hun sitter med 10 måneder gamle Sebastian på fanget.

- Selv om livet er hektisk, prøver jeg å prioritere lesing for å finne ro. Jeg har sluttet å se nyheter og leser heller bøker, både fakta og skjønnlitteratur. Jeg liker romantiske fortellinger som kunne vært virkelige, som bøkene til Elena Ferrante. Jeg liker også biografier om historiske personer. Jeg velger gjerne bøker fra "anbefalt-hylla" i bokhandlene, og så er jeg glad å finne bøker på loppemarkeder.

📚 Vi elsker å lese og å snakke om bøker. ❤️  Derfor skal vi gjennom sommeren snakke med lånere og ansatte om leseglede og gode leseopplevelser.

- Jeg leser for å få et avbrekk fra hverdagen og virkeligheten, og å bli dratt inn i en annen verden, forteller småbarnsmoren Johanna Nader, der hun sitter med 10 måneder gamle Sebastian på fanget. - Selv om livet er hektisk, prøver jeg å prioritere lesing for å finne ro. Jeg har sluttet å se nyheter og leser heller bøker, både fakta og skjønnlitteratur. Jeg liker romantiske fortellinger som kunne vært virkelige, som bøkene til Elena Ferrante. Jeg liker også biografier om historiske personer. Jeg velger gjerne bøker fra "anbefalt-hylla" i bokhandlene, og så er jeg glad å finne bøker på loppemarkeder. 📚 Vi elsker å lese og å snakke om bøker. ❤️ Derfor skal vi gjennom sommeren snakke med lånere og ansatte om leseglede og gode leseopplevelser.

Contacts

Jørn Johansen

Jørn Johansen

Press contact Director of Communications at Deichman Deichman Public Library, Oslo +47 900 97 250
Anne-Line Aaslund

Anne-Line Aaslund

Press contact Senior Communications Advisor, The Agency for Cultural Affairs +47 412 23 041
Tone Kjensmo

Tone Kjensmo

Press contact Communication advisor, Culture Affairs +47 470 79 019

Welcome to Culture Oslo!

This is the mutual press room for the three cultural agencies in the City of Oslo: The Agency for Cultural Affairs (Kulturetaten), Oslo Public Library Deichman and Munchmuseet.

Culture Oslo
Visit our other newsrooms