Press release -

De två unga männen som ordnar lån för miljarder

De senaste fem åren så har Andreas Linde och Stefan Vinding Olesen drivit ett framgångsrikt låneföretag som idag hjälper till att ordna över 8.000 lån i månaden åt européer.

För fem år sedan dök Lead Supply upp på marknaden, bland annat kända genom låneplattformen Fairlån.se. Enkelt förklarat så hjälper plattformen låntagare att hitta de bästa lånen för just dem, genom att jämföra olika långivare med varandra. Det här görs genom de olika bankerna som företaget samarbetar med. Allt det här görs utan att kunderna måste bli fullvärdig kund hos banken i fråga.

Det här visade sig vara ett framgångsrecept och företaget ordnade lån för över 1,4 miljarder kronor under 2017, och 2018 blev inte ett sämre år för dem heller. De har sedan dess fokuserat ännu mer på att marknadsföra sina tjänster, vilket bland annat tagit dem till både TV och YouTube.

Grundtanken var väldigt enkel:

”Ett Momondo men för låneerbjudanden” säger Andreas Linde, VD för Lead Supply, som äger den populära jämförelsetjänsten.

Marknaden för lånjämförelser på uppsving

De är däremot inte de enda som har haft den här idén. När de började i 2014 så var de bland de få företagen som sysslade med lånjämförelser. Sedan dessa har det dock dykt upp väldigt mycket konkurrens och det har blivit en allt tuffare marknad. Det har dock inte satt käppar i hjulet för de två entreprenörerna, och enligt Andreas Linde så ordnar Lead Supply över 8.000 lån i månaden åt sina kunder.

Den här sortens resultat är bland annat möjliga tack vare att företaget idag är verksamt i sex olika länder. Bland dessa finner man också hemlandet Danmark, dock handlar det bara om cirka 1.500 lån per månad som kommer därifrån. Andra länder man hittar företaget i är Sverige, Norge, Finland, Polen och Spanien. Då blir det också enklare att förstå deras framgångssaga.

De har framförallt fokuserat på att arbeta med digitala banker och långivare, vilket har gjort det enkelt för dem att hitta nya samarbetspartners, då dessa banker ofta själva har svårt att nå ut till nya kunder i den väldigt konkurrensutsatta marknaden. Men med tiden hoppas de också på att expandera och börja samarbeta mer med traditionella banker som ofta kan erbjuda större och mer specialiserade lån till kunderna.

Framtiden för Lead Supply

Lead Supply har definitivt kommit långt sedan det bestod av två unga män i tidig 20-årsålder. Företaget består idag av 15 anställda som har en låg genomsnittlig ålder, vilket gynnat företaget menar man. Man är dock inte nära till nöjd med det man hittills uppnått och det är en lång bit kvar.

”Vi hoppas på att öka den nuvarande mängden lån som vi erbjuder till kunderna. Om det skulle hända så blir vi en större aktör som kommer kunna locka kunder från hela världen” säger Andreas Linde om deras framtida fokus. Så trots att det totala utlånade beloppet genom Fair-laan.se legat på över en miljard, är det långt från vad målet ligger på.

Det är dock inte bara Linde som har förtroende för Lead Supply. North Media, ett börsnoterat bolag som bland annat äger en bostadsportal, lite lokalmedier och dylikt, köpte under 2018 upp 50% av aktierna i företaget. De resterande 50% ägs just nu av de två Vd:arna som driver företaget.

Det var inte heller något svårt beslut för North Media, som redan var bekanta med både Andras och Stefan sedan tidigare. De såg en hel del tillväxtpotential i Lead Supply och ville ha en del av kakan. Att de redan gjort stora kliv ut på den internationella marknaden är också ett positivt tecken, eftersom det ger dem ett övertag på den internationella marknaden där digitala privatlån snabbt blivit en populär grej.

Lead Supply hade 2016 ett överskott på en bit över 1.4 miljoner danska kronor. Men de kommande åren så räknar man med att överskottet kommer att växa ytterligare allt eftersom de expanderar till nya marknader. Att de blivit mer aggressiva i sin marknadsföring, med både TV och YouTube som exempel, kommer de också att sträva efter att komma långt över 8.000 lån per månad, något som endast är ett startskott om man ska tro på Lindes självförtroende.

Om de lyckas dra med sig de traditionella bankerna kommer de också att kunna täcka en stor del av lånemarknaden, vilket kan öppna upp för helt nya möjligheter för det här framgångsrika startup-företaget.

Related links

Topics

  • Business enterprise, General

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content