Press release -

Nylanserat bankkoncept av litet danskt företag nu tillgängligt för svenskar

I samband med allt fler långivare på marknaden har de danska nystartade företaget uträttat en ny lånejämförelse tjänst – LoanScouter. Hemsidan hjälper konsumenter att väga olika lån mot varandra, samt ta fram de mest gynnsamma långivarna som erbjuds just nu.

För att möta de svenska konsumenternas behov finns numera hemsidan LoanScouter. Syftet med Loan Scouter är att göra det lättare att välja bank då det i nuläget aldrig varit svårare att sortera bland alla lånealternativ.

Andreas Linde, Verkställande direktör för Loan Scouter, berättar om nyttan:

“Loan Scouters koncept tydliggör fördelarna med att jämföra lån på den aktuella marknaden. Målet med Loan Scouter är att ge en opartisk överblick över lånemarknaden för att göra de lättare för dem som är intresserade av att ta ett lån.”

Allt för många svenskar tar lån de inte har möjlighet att betala tillbaka

Företeelse beror ofta på att svenskar tenderar att betala mer för deras lån än väntat. Alla banker erbjuder olika typer av lån och villkor. De villkor som kan skilja sig rejält på dagens banker är den effektiva räntan, det vill säga vad det totalt sett kostar när man blir beviljad att låna pengar.

Något som också kan skilja sig från lån till lån är deras löptid, alltså hur lång tid man har på sig att återbetala. Olika låneinstitut sätter olika krav på låntagaren och det gör det också mer intressant att jämföra de mot varandra. Bankerna skiljer sig också på vilket sätt de tar in information om de som söker lån hos respektive långivare. Sannolikt gör svenskar för lite efterforskning och jämförelser.

Om Loan Scouter

Loan Scouter ägs och drivs utav det danska fintech-företaget, Lead Supply A/S, som grundades 2014 av de danska entreprenörerna Andreas Linde och Stefan Vinding Olesen. Sedan starten så har företaget expanderat väldigt snabbt både när det gäller anställda och marknader. Idag så driver Lead Supply A/S 27 jämförelsesajter över 13 olika länder i världen.

Just nu så är Loan Scouter aktivt i sju europeiska länder: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Spanien och Kroatien, men kommer eventuellt att startas i fler länder.

Related links

Topics

  • Finance

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content