Press release -

Usługa porównywania pożyczek LoanScouter zapewnia nowoczesny sposób ubiegania się o pożyczkę

LoanScouter to najnowsza usługa porównawcza duńskiej firmy fintech - Lead Supply, której celem jest dotarcie do coraz większej liczby użytkowników na całym świecie. Firma dystrybuuje miesięcznie już prawie dziesięć tysięcy pożyczek w Europie, a tendencja ta jest silnie rosnąca.

Lead Supply ma pięcioletnią historię z marką Fair oraz Matchbanker. LoanScouter to pierwsza usługa firmy dostępna na rynku międzynarodowym. Porównywanie pożyczek skupia konsumentów poszukujących zobowiązań finansowych oraz wierzycieli i banki internetowe w jednym miejscu. Pożyczkobiorca ma szansę porównać dziesiątki dostępnych na LoanScouter opcji całkowicie za darmo, bez rejestracji lub innych zobowiązań.

Łatwość użycia i bezpieczeństwo były kluczem do sukcesu Lead Supply. Podstawową ideą firmy jest “Bycie jak Momondo w świecie pożyczek.” mówi Andreas Linde, CEO Lead Supply, odnosząc się do duńskiej witryny wyszukiwania podróży.

Obszar dużego wzrostu

W ostatnich latach rynek pożyczkowy przeszedł duże odrodzenie. Liczba firm oferujących pożyczki i chwilówki przez internet ciągle wzrasta. W tym samym czasie brakuje usług, które pomogłyby klientom w znalezieniu najlepszej oferty bez marnowania czasu i zbędnego przekopywania informacji.

Lead Supply uważa się, że jedną z ich największych zalet jest polityka otwartości i przejrzystej konkurencji. Jako skandynawska firma Lead Supply działa zgodnie z najwyższymi standardami i otwarcie komunikuje swój model działalności i sposób uzyskiwania dochodów.

Oprócz Danii firma działa w siedmiu krajach europejskich, w tym w Szwecji, Norwegii, Finlandii, Polsce i Hiszpanii, które zyskały stabilność i wzrost, szczególnie w 2019 r.

W przyszłości Lead Supply zamierza zostać europejskim liderem na rynku w wysoce konkurencyjnej branży kredytowej. „Chcemy oferować coraz większą liczbę pożyczkodawców na całym świecie. Nie osiągnęliśmy jeszcze naszego głównego celu.” podsumowuje CEO firmy Andreas Linde.

Rynek pożyczkowy idzie z duchem czasu

Główym zadaniem firmy jest umożliwienie klientom dokonania rozsądnych decyzji finasnowych w zaciszu swojego domu. Każdy z nas woli unikać zbędnych spotkań w bankach i tony dokumentów związanych z zaciągnięciem pożyczki. Jednak by naprawdę oszczędzić czas, a także być dobrze poinformowanym w sprawach kredytowych, warto skorzystać z LoanScouter.

Wspomniana usługa daje Ci szansę na zapoznanie się z ofertami pożyczek od kilkudziesięciu pożyczkodawców w Polsce, którzy znają potrzeby klientów i umożliwiają wysłanie wniosku przez internet w ciągu kilku minut. Możesz to zrobić w dowolnej chwili, szybko i bez żądnych kosztów.

Related links

• Finance

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content