Skip to content
Ny forskningsrapport fra Liseberg:  "Underholdningsgys kan være godt for dig"
Ny forskningsrapport fra Liseberg: "Underholdningsgys kan være godt for dig"

Press release -

Ny forskningsrapport fra Liseberg: "Underholdningsgys kan være godt for dig"

For nyligt gennemførte den svenske forlystelsespark Liseberg gysereksperimentet The Peak Fear Experiment, - nu udkommer forskningsrapporten med resultaterne af eksperimentet, der blandt andet viser, at underholdningsgys kan være både sundt og udviklende for dig. - Ved hjælp af undersøgelsens resultater vil vi i fremtiden kunne udvikle og skræddersy nye skrækoplevelser i parken, siger Karl Svedung, marketingchef i Liseberg.

Den 11. oktober i år gennemførte den svenske forlystelsespark Liseberg "The Peak Fear Experiment", et feltstudie i underholdningsgys. Blandt 1.640 ansøgninger fra 22 lande blev Vicki Bååth, en 45-årig lærer fra Sverige og Helge Branscheidt, en 38-årig hår- og makeupartist fra Tyskland, udvalgt. Liseberg har gennemført forsøget sammen med forskere fra Recreational Fear Lab ved Aarhus Universitet, og nu offentliggøres resultaterne af undersøgelsen i The Peak Fear Report:

- Dette eksperiment viser, at hvis du udsættes for underholdende gys i trygge omgivelser, kan du øge din psykologiske robusthed, blive bedre til at håndtere stressende situationer og øve strategier til at håndtere din frygt og negative følelser. Det kan derfor være udviklende for dig som person, siger Mathias Clasen, ph.d. og meddirektør for Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet.

For at se en kort dokumentar om eksperimentet klik her: https://www.youtube.com/watch?v=WHP7imAzkKU

For Liseberg har formålet med eksperimentet været at bygge videre på deres viden og indsigt om, hvordan underholdningsgys bedst muligt kan designes til at optimere skrækoplevelser for gæsterne i forlystelsesparken:

- Hvert år har vi i hundredtusindvis af besøgende, der kommer til Halloween i Lisebergsparken for at opleve gys. Resultaterne af denne rapport viser, at vi hos Liseberg virkelig ved, hvordan vi skal underholde indenfor gysergenren, og nu vil vi bruge disse indsigter til at videreudvikle vores skrækattraktioner. En ting, vi gerne vil undersøge, om vi vil kunne hjælpe vores besøgende med at skræddersy deres gyseroplevelser i parken, siger Karl Svedung, marketingchef i Liseberg.

For begge deltagere var eksperimentet en spændende og sjov oplevelse, men også en dybere oplevelse, hvor både Vicki Bååth og Helge Branscheidt, Tyskland, udfordrede sig selv på det personlige plan:

- Det ukendte var det mest skræmmende for mig - at jeg ikke vidste, hvad der skulle ske. Det lyder måske meget mærkeligt for andre, men jeg nød at opleve de her skræmmende steder og flippe ud, siger Helge Branscheidt fra Hamborg.

Vicki Bååth fra Sverige var den af de to deltagere, der midlertidigt måtte afbryde eksperimentet ved at råbe et stopord - Peak Fear - men hun fortryder ikke at have deltaget:

- Jeg var nødt til at finde måder at undgå følelser af panik på, som da jeg besluttede mig for at blive vred for at håndtere frygten. Så kunne jeg nyde skrækoplevelsen, mens jeg var bange. Det her er det fedeste og sjoveste, jeg nogensinde har været med til, og jeg var meget stolt af mig selv, da jeg tog kontrol over min frygt, siger Vicki Bååth.

Hele Peak Fear Report kan findes her: https://www.mynewsdesk.com/se/...

For pressehenvendelser kontakt:

Sofia Wikstedt, Liseberg

E-mail: sofia.wikstedt@liseberg.se

Telefon: 073 578 94 99Liseberg er en af de førende forlystelsesparker i Europa og byder på underholdning, attraktioner, restauranter og overnatning af højeste klasse. Hvert år byder parken omkring 3 millioner besøgende velkommen, hvilket gør Liseberg til Sveriges mest besøgte destination.

Related links

Topics

Categories

Contacts

Sofia Wikstedt

PR-coordinator +46 73 578 94 99

Related content

Liseberg - the most beloved destination

Liseberg is one of the leading amusement parks in Europe, offering top-notch entertainment, attractions, restaurants, and accommodation. Every year, the park welcomes approximately 3 million visitors, making Liseberg Sweden's most visited destination.

Liseberg

Box 5053
402 22 GÖTEBORG
Sweden

Visit our other newsrooms