Skip to content
En nat, helt alene, sted ukendt.
En nat, helt alene, sted ukendt.

Press release -

The Peak Fear Experiment – forlystelsesparken Liseberg gennemfører gysereksperimenter sammen med verdens førende forskere fra Aarhus Universitet

Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg søger nu frivillige til "The Peak Fear Experiment", der bliver gennemført et hemmeligt sted i Sverige. Deltagerne skal være parate til at udfordre deres frygt og udforske grænserne for underholdningsgys. Eksperimentet udføres i samarbejde med forskere ved Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet og finder sted den 11. oktober 2023.

The Peak Fear Experiment - film

- Hvis du er over 18 år, kan lide at blive skræmt og kan komme til Sverige den 11. oktober, kan du være den person, vi leder efter til "The Peak Fear Experiment". Sammen med forskere fra Recreational Fear Lab og vores deltagere vil vi finde den perfekte balance mellem, hvad der er sjovt, og hvad der er skræmmende. Under eksperimentet vil vi udsætte deltagerne for forskellige former for frygt for at finde "peak fear", siger Mårten Westlund, PR- og kommunikationschef hos Liseberg.

Siden Liseberg begyndte at holde åbent til Halloween i 2015, er næsten 2 millioner besøgende kommet til forlystelsesparken for at blive skræmt og underholdt af Halloween-attraktionerne. Selvom det at blive skræmt normalt forbindes med negative oplevelser, har forskning vist det modsatte:

- Skræmmende underholdning kan have en række positive psykologiske effekter; det kan faktisk være godt for os at lege med frygten ved at se gyserfilm eller udsætte os selv for andre skræmmende oplevelser. Denne type underholdning kan fungere som en slags skrækvaccine, der opbygger modstandsdygtighed over for stress og angst. Det gør man ved at forsøge at kontrollere sine følelser og udvide sine grænser. Vi glæder os meget til samarbejdet med Liseberg og til at finde ud af, hvordan vores forskning kan bruges til at optimere virkelighedens gyseroplevelser, siger Mathias Clasen, ph.d. og co-director for Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet.

Forskerne på Aarhus Universitet er kommet frem til, at der er tre hovedkategorier af horrorfans - kort sagt skelner de mellem en gruppe, der bevidst søger adrenalinsuset ved frygt, en gruppe, der er oprigtigt skræmt, men stadig ønsker at overvinde deres frygt, og dem, der bruger den skræmmende oplevelse til at navigere i en skræmmende verden.

- Hos Liseberg er vi eksperter i at skabe stærke oplevelser, uanset om det er g-kræfter, koncerter eller Halloween-gys. Gennem det eksperiment, vi laver sammen med forskerne på Recreational Fear Lab, bygger vi videre på vores viden om gysergenren, så vi i fremtiden kan nå ud til flere mennesker i alle aldre og skræddersy underholdende gyseroplevelser til alle," siger Mårten Westlund, PR- og kommunikationschef på Liseberg.

Deltagerne i "The Peak Fear Experiment" vil blive udvalgt af en jury bestående af eksperter fra blandt andet Recreational Fear Lab og Liseberg. Under eksperimentet vil deltagerne blive fulgt af et team af læger, psykologer og forskere fra Aarhus Universitet. Før eksperimentet vil de udvalgte deltagere gennemgå en sundhedstest.

For at ansøge om The Peak Fear Experiment: The Peak Fear Experiment - Ansøgningsside.

Related links

Topics

Categories

Contacts

Mårten Westlund

Mårten Westlund

Press contact PR & Communications director +46735716521

Related content

Liseberg - the most beloved destination

Liseberg is one of the leading amusement parks in Europe, offering top-notch entertainment, attractions, restaurants, and accommodation. Every year, the park welcomes approximately 3 million visitors, making Liseberg Sweden's most visited destination.

Liseberg

Box 5053
402 22 GÖTEBORG
Sweden

Visit our other newsrooms