Gjør nytte av vår historiefortelling mal

Kommunikasjon

Historiefortelling

Bruk vår historiefortellingsmal som en guide når du skal bygge dine merkevarehistorier

 

Hva er historiefortelling for virksomheter?

Historiefortelling er en formidlingsmetode som brukes for å fange målgruppens oppmerksomhet, og for å holde dem engasjert.

 

Amanda Lundin, Global Social Media Manager hos Mynewsdesk ber Content Marketing Manager, Christopher Van Mossevelde å forklare hva dette er. Se videoen ovenfor.

 

Hvorfor er historiefortelling viktig?

Fortellinger er fengslende og enklere å huske. De hjelper oss med å kommunisere komplekse idéer og situasjoner på en engasjerende måte. Fortellinger gjør det mulig for oss å gjøre noe ordinært til noe ekstraordinært.

 

Hva bør virksomheter unngå?

Husk at ærlighet varer lengst. Våg å skille deg ut med dine historier, men ikke villed leserne.

Følg også prinsippet «show, don’t tell». Ta leserne inn i din verden og la dem dra egne slutninger. Du trenger ikke beskrive alle aspektene ved historien din. La litt være igjen til den enkeltes fantasi.

To tilnærminger til historiefortelling

Det er to tilnærminger å velge mellom, og den første går er som følger:

Forklar ditt hvorfor. Som Simon Sinek sier:

«People don’t buy what you do. They buy why you do it»

Produkter og tjenesters etterspørsel styres av markedssituasjonen. Men hvorfor virksomheten din gjør det den gjør, spesielt hvis det er koblet til et høyere formål, vil forbli uendret. Det handler om å formidle hva det er som driver virksomheten, og som får dere til å stå opp om morgenen.

Den andre fremgangsmåten:

Gjør kundene til heltene i fortell deres historier.

Denne er basert på Donald Miller sitt rammeverk for merkevarehistorier. I teorien har du en kunde som møter på et problem eller en utfordring. Inn kommer du – merkevaren – som viser dem veien til suksess.

Som Donald Miller forteller, er det de suksessfulle virksomhetene som kommuniserer tydeligst. Det er også de som er best rustet til å svare på det følgende:

“Hvordan kan jeg få mine kunder til å oppleve fremgang? Og hvordan kan jeg forklare det på en forståelig måte?”

 

Et eksempel på en merkevarehistorie

Hövding, en virksomhet som produserer airbag-sykkehjelmer, gjorde en smart kampanje som fikk navnet Give a beep. De fikk sykkelentusiaster i London til helten i historien sin. Ved å utstyre 500 syklister med en digital ringeklokke og en app, skapte de et sanntidskart som markerte trafikkfarlige områder. Formålet deres var å påvirke lokale myndigheter slik at de skulle forbedre veinettet for syklister.

Hvordan passer dette med historiefortellingsteknikkene?

Problemet: Syklister er i fare.

Hjelper: Hövding gir deg – syklisten – muligheten til å handle.

Helten: London Cycling Association og dets 500 medlemmer.

Lykkelig slutt: Lokale myndigheter forpliktet seg til å bruke dataen fremskaffet gjennom kampanjen til å forbedre infrastrukturen for syklister.

Sjekk ut dette blogginnlegget for å se flere eksempler: Historiefortelling for virksomheter.

 

Konklusjon

Historiefortelling er en kraftfull metode å skaffe seg publikums oppmerksomhet og engasjement på. Prinsippene til en god historie er alltid de samme, og disse kan dras nytte av, også for virksomheter.

Om du velger Simon Sinek sin tilnærming, må du identifisere hvorfor virksomheten din eksisterer før hva og hvordan du gjør ting. Alternativet er Donald Miller sitt rammeverk. Da må du skape historier som handler om hvordan du hjelper dine kunder med å lykkes. Her gjelder det å vise målgruppen hvor bra du og dine kunder er, uten å fortelle det direkte. Lykke til!

Prøv Mynewsdesk kostnadsfritt

Bli kjent med markedets smarteste PR-løsning!

Start din kostnadsfrie prøveperiode i dag!

  • Prøv 10 dager kostnadsfritt
  • Få tilgang til tjenesten i sin helhet
  • Ingen bindingstid
  • Ingen betalingsopplysninger

 

Du kan lese mer om hvordan vi lagrer dine data i vår personvernpolicy. Vi gjør oppmerksom på at våre brukervilkår gjelder for alle våre tjenester.