Gå videre til innhold

Siste nytt

Sosiale medier

Et helt nyt dansk museum. Vi er ekstremt stolte af at kunne dele, at vi er udpeget som vindere af idékonkurrencen om det nye danske museum Egtvedpigens Verden. Tirsdag aften kunne Vejle Kommune og Vejlemuseerne løfte sløret for vinderprojektet ved en offentliggørelse i Egtved, hvor det nye museum skal ligge.

”Vinderprojektet har vist stor forståelse for, hvordan landskabet på bedste vis bliver en del af formidlingen. Samtidig har de skabt en bygning med både sanselighed og stoflighed og med inspiration fra den cykliske tankegang, som prægede kvindelivet i bronzealderen,” siger Flemming Hedegaard Larsen, museumschef for Vejlemuseerne.

Hovedideen bag det nye museum tager udgangspunkt i de fredede kulturlandskaber, hvor Egtvedpigens grav blev fundet tilbage i 1921. Når du som besøgende træder ind i Egtvedpigens Verden, vil du opleve at blive en del af det liv, der udspillede sig på stedet for 3.500 år siden.

Ved ankomsten til museet ledes alle besøgende gennem landskabet til Portalen – en mindre udstillingsbygning i stampet ler. Herefter breder fortællingen sig ud i de historiske landskaber, som Egtvedpigen levede i. Målet er at skabe en sanselig totaloplevelse, som på flere niveauer er gennemsyret af bronzealderens religiøse univers, ritualer og artefakter, og hvor bl.a. dufte, lyde, materialer og temperaturer vil give dig et samlet indblik i Egtvedpigens Verden.

Læs meget mere om Egtvedpigens Verden på vores hjemmeside: https://lnkd.in/egFZQFUZ

Foto: Jonas Normann

#redefiningarchitecture #dkkultur #dkbyg #kultur #arktitektur #museum #kulturarv #danmarkshistorie

Et helt nyt dansk museum. Vi er ekstremt stolte af at kunne dele, at vi er udpeget som vindere af idékonkurrencen om det nye danske museum Egtvedpigens Verden. Tirsdag aften kunne Vejle Kommune og Vejlemuseerne løfte sløret for vinderprojektet ved en offentliggørelse i Egtved, hvor det nye museum skal ligge. ”Vinderprojektet har vist stor forståelse for, hvordan landskabet på bedste vis bliver en del af formidlingen. Samtidig har de skabt en bygning med både sanselighed og stoflighed og med inspiration fra den cykliske tankegang, som prægede kvindelivet i bronzealderen,” siger Flemming Hedegaard Larsen, museumschef for Vejlemuseerne. Hovedideen bag det nye museum tager udgangspunkt i de fredede kulturlandskaber, hvor Egtvedpigens grav blev fundet tilbage i 1921. Når du som besøgende træder ind i Egtvedpigens Verden, vil du opleve at blive en del af det liv, der udspillede sig på stedet for 3.500 år siden. Ved ankomsten til museet ledes alle besøgende gennem landskabet til Portalen – en mindre udstillingsbygning i stampet ler. Herefter breder fortællingen sig ud i de historiske landskaber, som Egtvedpigen levede i. Målet er at skabe en sanselig totaloplevelse, som på flere niveauer er gennemsyret af bronzealderens religiøse univers, ritualer og artefakter, og hvor bl.a. dufte, lyde, materialer og temperaturer vil give dig et samlet indblik i Egtvedpigens Verden. Læs meget mere om Egtvedpigens Verden på vores hjemmeside: https://lnkd.in/egFZQFUZ Foto: Jonas Normann #redefiningarchitecture #dkkultur #dkbyg #kultur #arktitektur #museum #kulturarv #danmarkshistorie

Det summede af forventning mellem de røde mursten, da føtex tidlig torsdag morgen slog dørene op til deres nye flagskibsbutik i Nicolinehusus - den allerførste dagligvarebutik på Aarhus Ø.

Begivenheden blev markeret med blå løber, balloner, musik og croissanter til de morgenfriske kunder, der stod på spring for at gøre deres første indkøb, mens Karin Salling, næstformand i Salling Fondene, indviede den længeventede butik.

”Det bliver dejlig nemt,” siger en far til sin datter idet de går forbi åbningsfesten.

Og han er formentlig ikke den eneste af de godt 4.000 beboere på Aarhus Ø, som byder en kortere tur til dagligvarebutikken velkommen. Antallet af kunder, som få minutter efter åbningen bevæger sig rundt mellem frugt og grønt, bliver betjent i bageren og bærer fyldte muleposer ud af bygningen og gennem det terrasserende bylandskab, vidner om en lys fremtid for livet i Nicolinehus og på hele Aarhus Ø.

”Lige siden vi skabte visionen om Nicolinehus i 2015 sammen med Bricks har vi arbejdet for et udvikle et hus, som med sin unikke placering mellem midtbyen og havet samt høje arkitektoniske kvaliteter, vil genere liv og skabe en positiv effekt for den aarhusianske bydel. En vision som snart bliver til virkelighed,” fortæller stiftende partner og CCO, Anders Strange, der har været arkitekt og hovedansvarlig på projektet.

Du kan læse mere om visionerne bag det blandede boligbyggeri i dette interview med Anders Strange: htps://lnkd.in/eviWX6v5  

Nicolinehus bliver til i samarbejde med Bricks, schønherr, NIRAS, Rambøll i Danmark og NCC, og skal efter planerne stå helt færdig i slutningen af 2022.

Det summede af forventning mellem de røde mursten, da føtex tidlig torsdag morgen slog dørene op til deres nye flagskibsbutik i Nicolinehusus - den allerførste dagligvarebutik på Aarhus Ø. Begivenheden blev markeret med blå løber, balloner, musik og croissanter til de morgenfriske kunder, der stod på spring for at gøre deres første indkøb, mens Karin Salling, næstformand i Salling Fondene, indviede den længeventede butik. ”Det bliver dejlig nemt,” siger en far til sin datter idet de går forbi åbningsfesten. Og han er formentlig ikke den eneste af de godt 4.000 beboere på Aarhus Ø, som byder en kortere tur til dagligvarebutikken velkommen. Antallet af kunder, som få minutter efter åbningen bevæger sig rundt mellem frugt og grønt, bliver betjent i bageren og bærer fyldte muleposer ud af bygningen og gennem det terrasserende bylandskab, vidner om en lys fremtid for livet i Nicolinehus og på hele Aarhus Ø. ”Lige siden vi skabte visionen om Nicolinehus i 2015 sammen med Bricks har vi arbejdet for et udvikle et hus, som med sin unikke placering mellem midtbyen og havet samt høje arkitektoniske kvaliteter, vil genere liv og skabe en positiv effekt for den aarhusianske bydel. En vision som snart bliver til virkelighed,” fortæller stiftende partner og CCO, Anders Strange, der har været arkitekt og hovedansvarlig på projektet. Du kan læse mere om visionerne bag det blandede boligbyggeri i dette interview med Anders Strange: htps://lnkd.in/eviWX6v5 Nicolinehus bliver til i samarbejde med Bricks, schønherr, NIRAS, Rambøll i Danmark og NCC, og skal efter planerne stå helt færdig i slutningen af 2022.

Kontakter

Jesper Hallstrøm Eriksen

Jesper Hallstrøm Eriksen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +45 41 96 35 26

Utvikler organisasjoner og samfunn med arkitekturen som katalysator

AART er en av Skandinavias ledende arkitektbedrifter med 150 ansatte på kontorer i Oslo, København og Århus. Herfra rådgir AART byggherrer over hele Skandinavia med å utvikle organisasjoner og samfunn med arkitekturen som katalysator. Aktuelt er AART engasjert i utviklingen av mer enn én million kvadratmeter innenfor bolig, utdanning, kultur, næringsliv, helse og byplanlegging - fra Norges kulturelle flaggskip, Vikingtidsmuseet i Oslo, til Sveriges største gymnasium, Hedda Anderssongymnasiet i Lund, og Danmarks kanskje mest deleøkonomiske kontorbygg, Pakhusene i Århus.

AART architects AS
Bryggegata 7
0250 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom