Gå videre til innhold
Luftrenseren som kan hjelpe pelsdyrallergikere

Nyhet -

Luftrenseren som kan hjelpe pelsdyrallergikere

Det finnes ca. 414.000 hunder og 535.000 katter i Norge, noe som betyr at nesten 40% av alle norske husstander har kjæledyr.

Det antas at cirka 15 prosent av befolkningen har allergi mot pelsdyr, og allergi mot katt er den mest vanlige. Hver tiende nordmann er allergisk mot katter, og dessverre er det hos barn at pelsdyrallergi er mest vanlig.

Det sies at det finnes allergivennlige hunder som puddel, bichon havanais og lagotto romagnolo. Mange ønsker å skaffe seg et kjæledyr, men det er vanskelig på grunn av allergi. Det blir enda verre når allergien oppdages etter at kjæledyret har flyttet inn og allerede er blitt et familiemedlem. Et spesielt filter utviklet for å redusere allergener fra kjæledyr lanseres nå for Leitz TruSens luftrensere. Noe som hjelper pelsdyrallergikere til å være i samme rom som kjæledyr.

  • Vi vet at mange mennesker elsker dyrene sine, men lider av allergiske problemer, så vi utviklet et kjæledyrfilter for våre TruSens luftrensere. Det er et filter som er helt unikt i markedet ettersom det fanger opp partikler fra kjæledyr i luften og motvirker allergier, sier Marc Brion, kategorisjef Europe ACCO Brands.

Ved pelsdyrallergi reagerer kroppens immunsystem på proteinet fra dyrets talgkjertler, hudceller, spytt, urin og proteinet setter seg fast i pelsen til dyrene. Leitz TruSens kjæledyrfilter fanger opp disse partiklene i luften og gjør det dermed lettere for allergikere å beholde sine kjæledyr. Filteret består av tre forskjellige lag; et vaskbart forfilter, et HEPA-filter og et kullfilter.

  • Kullfilteret er laget av tusenvis av små pellets, og det fjerner også lukten som kjæledyr kan ha med seg. Forfilteret må vaskes omtrent hver tredje måned, og hele kjæledyrfilteret skiftes ut en gang i året. Det er en indikator på luftrenseren som viser når det er på tide å bytte, sier Brion.

Leitz TruSens (Z-2000 og Z-3000) er testet og kvalitetssertifisert av ECARF (European Center for Allergy Research Foundation) som kun sertifiserer produkter som oppfyller deres retningslinjer og kriterier for å motvirke allergier.

Leitz TruSens kjæledyrfiltre er tilgjengelige for alle TruSens -modeller. Overflaten på rommet du vil dekke avgjør hvilken av de tre modellene som passer best i hjemmet ditt. De to største Leitz TruSens -modellene har en unik SensorPod som registrerer luftkvaliteten og justerer rengjøringshastigheten deretter - helt automatisk. Deretter fordeles ren luft i to luftstrømmer gjennom rommet.

I tillegg til kjæledyrfiltre, er det to andre spesialfiltre for Leitz TruSens, allergi og lukt. Les mer om disse her:

Les mer om de ulike Leitz TruSens filtrene her

Følg Acco Brands Norge LinkedIn


Kilder:

https://www.aftenposten.no/oslo/i/nwn55/hvert-tredje-hjem-har-et-kjaeledyr

https://www.ecarf.org/en/information-portal/allergies-overview/animal-hair-allergy/

https://www.modernadjurforsakringar.se/fakta-hundar/allergivanlig-hund/

https://www.naaf.no/fokusomrader/allergi-og-overfolsomhet/dyreallergi/

Emner

Kategorier

Kontakter

Hilde Skifjeld

Hilde Skifjeld

Pressekontakt Markedssjef Norge 90830149
Jan Rune Løvnæseth

Jan Rune Løvnæseth

Pressekontakt Regional Marketing Director Northern Europe 90100497

Relatert innhold

Allergisesongen er her – lindre plagene med en effektiv luftrenser

Allergisesongen er her – lindre plagene med en effektiv luftrenser

Med våren følger også pollen. Hele én million nordmenn har pollenallergi og tallet er økende. I perioder med høy tetthet av pollen i luften, er det en enda større del av befolkningen som reagerer på partiklene. Reaksjonene kommer gjerne i form av rennende nese og såre øyene. Luftrenserne fra Leitz TruSens har en avansert egenutviklet teknologi, som effektiv renser luften for pollen og allergener.

Stor etterspørsel på luftrensere – ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Stor etterspørsel på luftrensere – ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Har du tenkt på at kjemikalier fra tekstiler, bygningsmaterialer, kosmetikk og rengjøringsmidler kan binde seg til partikler i luften? Det gjør at mennesker blir mer eksponert for kjemikalier, som igjen kan føre til allergiske reaksjoner. Flere forbrukere blir bevisst på årsaken til symptomene og sørger for å ha en luftrenser i hjemmet. En luftrenser fra Leitz TruSens vil bidra til å holde foruren

Bedre søvn og mildere allergiplager – derfor er luftrenseren essensiell på barnerommet

Bedre søvn og mildere allergiplager – derfor er luftrenseren essensiell på barnerommet

På institusjoner og i offentlige bygg er det egne krav til ventilasjon. I boliger er det ikke de samme kravene, til tross for at vi tilbringer mesteparten av tiden vår hjemme. Norges astma- og allergiforbund anbefaler å sørge for at luftingen er god for best mulig trivsel hjemme. Flere og flere barn og voksne er plaget av astma, allergi og annen overfølsomhet som forårsakes av kjemikalier og andre

The Home of Great Brands Built by Great People

Acco Brands har lang tradisjon i å utvikle og designe innovative løsninger som forenkler og effektiviserer den moderne arbeidsplassen. Våre produkter er anerkjent i hele Europa og vi er ledende innen utvikling av nye produkter for morgendagens kontor.

ACCO Brands er en stor global aktør innen merkevarer for kontoret og hjemmet. Disse inkluderer Leitz®, GBC®, Rexel®, Rapid®, NOBO®, Esselte®, Derwent® og Kensington®. For mer informasjon om ACCO Brands, besøk: www.accobrands.com.