Gå videre til innhold
Boken «Våre perifere domstoler» av Eivind Smith (red.).
Boken «Våre perifere domstoler» av Eivind Smith (red.).

Pressemelding -

Ny bok: Våre perifere domstoler

Alle er enige om at uavhengige domstoler er avgjørende i en rettsstat. Men da blir det paradoksalt at domstolene praktiske rolle er så beskjeden både sammenlignet med andre land og i forhold til andre måter å løse tvister på. Utenfor straffesaker og i mange saker om barn er domstolene perifere.

Denne boken belyser domstolenes rolle med særlig vekt på hvordan og hvorfor saker mellom forvaltningen og den enkelte som regel blir løst gjennom klage eller i et domstollignende forvaltningsorgan. Den sammenligner også tvisteløsning i utlendingssaker i Norge og Sverige, belyser fraværet av rettssaker av betydning for miljøet. I tillegg til at den drøfter hva som må til for å gi det formelle rettsapparatet en mer fremtredende plass i arbeidet for rettsavklaring og rettsenhet.

Bidragsytere til boken:
Boken er skrevet med bidrag fra Josefin Engström, Ole Kristian Fauchald, Anna Nylund, Eivind Smith, Frederik Waage, Terese Smith Ulseth og Jørgen Aall.

Boken er utgitt august 2022.

ARRANGEMENT:

Bli med når vi lanserer «Våre perifere domstoler»!

Sted: Kulturhuset, Laboratoriet, Youngs gate 6, Oslo
Tid: 22. september, klokken 18-20


Harald Stanghelle, Eivind Smith, Anna Nylund og Terese Smith Ulseth presenterer boken og drøfter hvordan og hvorfor domstolenes praktiske rolle er så beskjeden.

DOMSTOLENES PERIFERE ROLLE I FORVALTNINGSSTATEN:

  • Velkommen og innledning
  • Perifere domstoler? ved Eivind Smith
  • Domstolenes praktiske rolle, ved Anna Nylund
  • Kan domstolene få en større rolle i forvaltningssaker? ved Terese Smith Ulseth
  • Samtale mellom innlederne og salen.
  • Mingling (som kan fortsette utover kvelden)

Velkommen!

Kontakt undertegnede for mer informasjon eller et presseeksemplar av boken.

Related links

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge