Gå videre til innhold
Osmund Ueland og Andreas Viestad
Osmund Ueland og Andreas Viestad

Nyhet -

Geitmyra matkultursenter for barn inngår samarbeid med Farm for the Future i Tanzania: – Sammen skal vi vekke barnas interesse for – og kunnskap om – dyrking og landbruk, sier Andreas Viestad

– Tanzania og Norge er veldig forskjellige land. Likevel er mange av utfordringene knyttet til mat og kunnskap de samme. Fedme og overvekt rammer globalt. Unger trenger å lære å lage mat, og skjønne hvor maten kommer fra, sier Viestad. – Ved å samarbeide ønsker vi å utveksle kunnskap, samt å skape bevissthet rundt temaet.

FFFs program for barn, Children´s FFF, jobber med barnehage- og grunnskolebarn i de 16 landsbyene som ligger i Iringa-regionen i Tanzania. Her skal de lære barna om dyrking, samt å fokusere på god og riktig ernæring. Children´s FFF og Geitmyra matkultusenter jobber med det samme: – På Geitmyra jobber vi for at alle barn skal lære å lage - og spise - god mat som er bra for kroppen og for kloden vi bor på. Vi vil bruke Geitmyrametoden inn i arbeidet med Children´s FFF. I Geitmyrametoden bruker vi dyrking og matlaging som verktøy for å fremme tverrfaglig læring og gi barn og unge kunnskap om egen helse og bærekraftig matproduksjon, sier Eivind Løvdal, daglig leder for stiftelsen Geitmyra matkultursenter for barn. Childen´s FFF og Geitmyra matkultursenter har også et mål om å øke rekrutteringen til matnæringen: – Sammen skal vi inspirere morgendagens matprodusenter.

Senteret til Children´ FFF skal stå ferdig nå i juni. Fjøset bygges i afrikansk stil med 5 norske melkegeiter, 20 broilere, 20 høner for eggproduksjon, små griser og ender. Det store kjøkkenet med utstyr og arbeidsbord vil kunne huse 30-35 barn. Det blir også et eget drivhus, en oppdrettsdam og en to måls stor grønnsakshage. Landbruksministeren i Tanzania ønsker at Children's FFF skal kunne kopieres til andre deler av Tanzania.

– Det er veldig inspirerende at Geitmyra matkultursenter, med Andreas Viestad i spissen, ønsker å bidra til at barn i Tanzania får kunnskap om mat, matkultur, dyrking og karrieremuligheter innen matnæringen, sier Osmund Ueland, stifter og grunnlegger av landbruksprosjektet Farm For the Future, Tanzania.

Related links

Emner

Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.